Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A csirkemellet felcsíkozzuk és az olíva olajon a sóval és apróra vágott fokhagymával fedõ alatt feltesszük párolódni.

A gombákat megmossuk és felszeleteljük, majd a csirkére dobjuk. Nem kell rá vizet tenni, mert a gomba levet ereszt. Közben a tésztát kifõzzük.

Körülbelül fél óra elteltével a gombás húshoz adjuk a szárított tárkonyt, 15 percet fõzzük és beleöntjük a tejszínt folytonos keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. Fél deci vízzel csomómentesen elkeverjük a keményítõt és azt is gyorsan keverve besûrítjük vele a mártást.

A kifõtt tésztával tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A búzadarát kevés zsiradékon megpirítom, cukorral, vízzel felöntöm míg megpuhul. A tésztát kifõzöm, a búzadarával, és lekvárral tálalom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Vízben felteszem fõni a csülköt 1 fej hagymával és a babérlevéllel. Mikor megfõtt, kiveszem a lébõl, kiszedem a csontot, felkockázom a húst. A lében megfõzöm a lencsét a felkarikázott zöldségekkel, a petrezselyemzölddel,sóval, borssal, majd, ha kész, visszateszem a húst, és berántom fokhagymás-paprikás rántással. A telfölt összekeverem a levesbõl kivett lével és rottyantok egyet rajta.

Tálaláskor egy kanál tejfölt teszek a tetejére.

A képet és a receptet Fidelislea készítette.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A halat besóztam, lisztbe forgattam és kevés olajban megsütöttem mindkét oldalát.
Sütés után õrölt borsot szórtam rá.
Az olajat kiöntöttem a serpenyõbõl, s felolvasztottam benne a vajat, hozzáadtam a felaprított fokhagymát, petrezselymet, felöntöttem a tejszínnel, kevés citromlével és reszelt citromhéjjal,pici sóval, õrölt szerecsendióval ízesítettem, majd belefektettem a kisütött halszeleteket, egy perc alatt összemelegítettem.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez most egy nagyon egyszerû rostos, reggelinek való édesség. (Lehet kisebb adagot is keverni belõle :) )

A zabpelyhet és a lenmagot tegyük egy tálba, szeleteljünk rá egy fél banánt, locsoljuk meg kevés kefírrel és mézzel, majd hagyjuk 5 percet állni, hogy a zabpehely puhuljon egy kicsit.

(Lehet készíteni almával, tehetünk bele például aprított citromfüvet is ha van az ablakban.)
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A kelbimbót rövid ideig fõzzük elõ (2-3 perc), majd csepegtessük le. Egy tepsit alaposan olajozzunk be, és borítsuk bele egyenletesen a kelbimbókat.

A tejfölt a tojással, nagyon apróra vágott fokhagymával, sóval, szerecsendióval, tejjel és a liszttel alaposan és csomómentesen keverjük össze. (Célszerû a lisztet a tejjel elõször elnyomkodni, majd ahhoz apránként a tejfölt és a tojást hozzáadni, hogy ne csomósodjon be.)

Öntsük a masszát a kelbimbókra, reszeljük le a sajtot és egyenletesen szórjuk meg vele.

200 fokos sütõben 1/2 óra alatt süssük pirosra a tetejét.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A krumplit és a répát meghámozzuk és lereszeljük, a hagymát és a 4 gerezd fokhagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk. Vagy az összes zöldséget ropotgéppel aprítjuk fel, hagymástul. Beleteszünk 1 vagy 2 teáskanál sót ízlés szerint, borsot, köményt a tojásokat is beleütjük és a liszttel alaposan összekeverjük.

A kelbimbót 1-2 evõkanál olajon aprított fokhagymával és kevés sóval oda tesszük és megpároljuk. Közben kevés olajat forrósítunk és méretes evõkanalanként a forró olajra lapítjuk a masszát és pirosra sütjük.

Lehet bõ olajban is sütni, de akkor többet zsiradékot vesz fel, ilyenkor mindenképpen törlõpapírra tegyük ki a megsült tócsnikat lecsepegni és felitatódni! Én is bõ olajban sütöttem és felitattam, de szoktam kevés zsiradékon is sütni, ekkor jobban le kell lapogatni. A lapogatást gyorsan kell csinálni, mert azonnal keményedik!

kb. 16 méretes darab lesz, személyenként 2.

Lehet más zöldséget is használni, akár sütõtököt is ami szintén édeskés, viszont a krumpli adja meg az állagát.

Nagyon-nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Kolbásszal töltött egybesült sertéskaraj.

A sertéskarajt megmossuk és egy hegyes hosszú késsel felszúrjuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, betesszük egy edénykébe, hozzáadjuk a sót, zsályát, rozmaringot és meglocsoljuk az olajjal.

Összekeverjük a pácot és alaposan bekenjük vele a húst. Célszerû egy éjszakán át a hûtõben állni hagyni, hogy a húst jól átjárják a fûszerek.

Egy sütõzacskóban vagy fóliával lefedve a sütõben 190 fokon 3-3,5 órát sütjük.

Amikor meghûlt, leválasztjuk a csontról egy éles késsel és vékonyan felszeleteljük. Hidegen kenyérrel is fogyasztható, vagy fõzelékkel, esetleg tört krumplival és torma mártással érdemes megkóstolni.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Azt mondják a korhelyleves jó másnaposság ellen, de leginkább finom.

Az átmosott savanyú káposztát a felkockázott tarjával és felvágott kolbásszal, sóval(vigyázzunk, mert minden hozzávaló sós lehet, így nagyon fontos a kóstolás), köménnyel, babérlevéllel feltesszük fõni, annyi vízzel amennyi ellepi illetve kicsit többel. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és szintén bele dobjuk (vagy lehet a rántásba is majd tenni, de akkor nem fõ bele annyira az íze).

Körülbelül egy óra fõzés után az evõkanál zsíron kisütjük a felkockázott bacont és a zsírjából és lisztbõl zsemleszínû rántást készítünk és berántjuk vele a levest.

A tejfölt tálaláskor adjuk az ételhez.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Az egész paradicsomot forróvizbe mártva hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük fel fõni a két sûrített paradicsommal és kb. 1 liter vízzel. dobjuk bele a sót, zeller leveleket és az egész fej hagymát.

Fõzzük kb fél órát, majd a két evõkanál olajból és egy evõkanál lisztbõl készített rántással sûrítsük be és ízlés szerint ízesítsük cukorral.

Tésztával tálalható. Nyáron lehet csak paradicsomból készíteni sûrítmény nélkül, akkor még jobb az íze.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!