Zöldséges lapcsák (tócsni) párolt kelbimbóval recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-01-03 20:36:47
Zöldséges lapcsák (tócsni) párolt kelbimbóval
Hozzávalók 8 személyre:
- 4 darab nagy szem Burgonya (krumpli)
- 20 dkg Répa
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 5 evõkanál Búza finom liszt
- 2 teáskanál Konyhasó
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 5 tekerésnyi õrölt Fekete bors
- 0.5 kávéskanál Köménymag
- 1 darab kicsi Vöröshagyma
- 6 gerezd Fokhagyma
- 30 dkg Kelbimbó
Elkészítése:
A krumplit és a répát meghámozzuk és lereszeljük, a hagymát és a 4 gerezd fokhagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk. Vagy az összes zöldséget ropotgéppel aprítjuk fel, hagymástul. Beleteszünk 1 vagy 2 teáskanál sót ízlés szerint, borsot, köményt a tojásokat is beleütjük és a liszttel alaposan összekeverjük.
A kelbimbót 1-2 evõkanál olajon aprított fokhagymával és kevés sóval oda tesszük és megpároljuk. Közben kevés olajat forrósítunk és méretes evõkanalanként a forró olajra lapítjuk a masszát és pirosra sütjük.
Lehet bõ olajban is sütni, de akkor többet zsiradékot vesz fel, ilyenkor mindenképpen törlõpapírra tegyük ki a megsült tócsnikat lecsepegni és felitatódni! Én is bõ olajban sütöttem és felitattam, de szoktam kevés zsiradékon is sütni, ekkor jobban le kell lapogatni. A lapogatást gyorsan kell csinálni, mert azonnal keményedik!
kb. 16 méretes darab lesz, személyenként 2.
Lehet más zöldséget is használni, akár sütõtököt is ami szintén édeskés, viszont a krumpli adja meg az állagát.
Nagyon-nagyon finom.
A kelbimbót 1-2 evõkanál olajon aprított fokhagymával és kevés sóval oda tesszük és megpároljuk. Közben kevés olajat forrósítunk és méretes evõkanalanként a forró olajra lapítjuk a masszát és pirosra sütjük.
Lehet bõ olajban is sütni, de akkor többet zsiradékot vesz fel, ilyenkor mindenképpen törlõpapírra tegyük ki a megsült tócsnikat lecsepegni és felitatódni! Én is bõ olajban sütöttem és felitattam, de szoktam kevés zsiradékon is sütni, ekkor jobban le kell lapogatni. A lapogatást gyorsan kell csinálni, mert azonnal keményedik!
kb. 16 méretes darab lesz, személyenként 2.
Lehet más zöldséget is használni, akár sütõtököt is ami szintén édeskés, viszont a krumpli adja meg az állagát.
Nagyon-nagyon finom.
Zöldséges lapcsák (tócsni) párolt kelbimbóval kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 285.05 kcal |
Fehérje | 7.33 g |
Szénhidrát | 38.64 g |
Zsír | 12.02 g |
Nátrium | 0.83 g |
Élelmi rost | 5.67 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2280.37 kcal |
Fehérje | 58.61 g |
Szénhidrát | 309.15 g |
Zsír | 96.18 g |
Nátrium | 6.63 g |
Élelmi rost | 45.25 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:285.05kcal14.3%
Fehérje:7.33g14.7%
Szénhidrát:38.64g14.3%
Zsír:12.02g17.2%
Élelmi rost:5.67g22.7%
Nátrium:0.83g34.6%
Íz jellege:Sós
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: