Elkészítése:
Itt egy újabb kedvenc, a pogácsa. Sok-sok variációban készítem, most a túrósat mutatom meg.
Egy deci tejet meglangyosítunk, belekeverjük a fruktózt, majd belemorzsoljuk az élesztõt. Amíg felfut, a liszteket kimérjük, 2 ek sót belekeverünk, belereszeljük a margarint, majd hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan eldolgozzuk a tésztát, beleöntögetve a kovászt. Kétszeresére kelesztjük, majd gyúródeszkára borítva kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Meghajtogatjuk, hogy szép leveles legyen: szemre elosztjuk háromfelé hosszában, a két külsõ részt behajtjuk a középsõre, majd hosszában is kettéhajtjuk. Újabb fél óra pihentetés után 1 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérõjû szaggatóval, vagy pohárkával pogácsákat szaggatunk. Tepsibe téve megkenjük 1 tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 10 perc alatt készre sütjük.