Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A tököt megpucolom és lereszelem.Az olajon megpirítom a hagymát,hozzákeverem a tököt,ráteszem az ecetet,sózom és felengedem vízzel.Ha megpuhult a tök ,akkor a liszt-tejföl keverékkel sûrítem
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Akarfiolt megpárolom és egy olajjal kikent tûzálló tálba teszem.Ráöntöm a tejfölt és megszórom a sajttal.200 fokon 10 perc alatt készre sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tésztát kifõzöm.Zöldségeket aprírom és az olajon megpárolom,majd a végén hozzáadom a paradicsomot.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A túrót villával összetörjük,hozzáadjuk a Korpává darált zabpelyhet,a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.Pár csepp édesítõszert teszünk hozzá.A tejfölhöz szintén és öntetként tálaljuk a gombócokhoz.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Itt egy újabb kedvenc, a pogácsa. Sok-sok variációban készítem, most a túrósat mutatom meg.

Egy deci tejet meglangyosítunk, belekeverjük a fruktózt, majd belemorzsoljuk az élesztõt. Amíg felfut, a liszteket kimérjük, 2 ek sót belekeverünk, belereszeljük a margarint, majd hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan eldolgozzuk a tésztát, beleöntögetve a kovászt. Kétszeresére kelesztjük, majd gyúródeszkára borítva kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Meghajtogatjuk, hogy szép leveles legyen: szemre elosztjuk háromfelé hosszában, a két külsõ részt behajtjuk a középsõre, majd hosszában is kettéhajtjuk. Újabb fél óra pihentetés után 1 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérõjû szaggatóval, vagy pohárkával pogácsákat szaggatunk. Tepsibe téve megkenjük 1 tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Itt egy újabb kedvenc, a pogácsa. Sok-sok variációban készítem, most a túrósat mutatom meg.

Egy deci tejet meglangyosítunk, belekeverjük a fruktózt, majd belemorzsoljuk az élesztõt. Amíg felfut, a liszteket kimérjük, 2 ek sót belekeverünk, belereszeljük a margarint, majd hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan eldolgozzuk a tésztát, beleöntögetve a kovászt. Kétszeresére kelesztjük, majd gyúródeszkára borítva kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Meghajtogatjuk, hogy szép leveles legyen: szemre elosztjuk háromfelé hosszában, a két külsõ részt behajtjuk a középsõre, majd hosszában is kettéhajtjuk. Újabb fél óra pihentetés után 1 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérõjû szaggatóval, vagy pohárkával pogácsákat szaggatunk. Tepsibe téve megkenjük 1 tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.Áttörjük a túrót,felfuttatjuk az élesztõt tejjel,tejfölt a tojássárgájával és a sóval kikeverjük és az összeset hozzáadjuk a liszthez jól kidolgozzuk és kinyújtjuk ujjnyi vastagra,megszorjuk a tésztát kb. 10dkg reszelt sajttal és feltekerjük mint a rétest.Letakarjuk és hadjuk kelni kb. félórát.
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és pogácsát szaggatunk belõlé,felvert tojással megkenjük és reszelt sajtot teszünk rá.200 fokon sütjük.

Tanácsok:
Nagyon finom ,dupla mennyiséget érdemes belõle sütni ,mert hamar elfogy.

Elkészítési idõ: 60 perc
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A lisztbõl, tojásból egy teáskanál sóbol és ~1 dl olajból sûrû palacsinta tésztát keverjünk, majd süsssük ki. kb. 12-13 darab lesz a megadott mennyiségbõl, ebbõl 10-11 darab kell az ételhez.

Egy evõkanál olajon az apróra vágott fokhagymával és a füstölt kockával pároljuk meg a darált húst, majd keverjük el a tejföllel.

A zöldségeket 1 teáskanál sóval egy kevés olajon pároljuk meg, de ne puhuljanak túl!

A gyorsabb elkészítés érdekében a palacsintákat két serpenyõben is lehet sütni, akkor 10-05 perc alatt elkészülnek, utána pedig a zöldségeket és a húst is lehet egyidõben párolni. az még kb. 30 perc.

Közben reszeljük le a sajtot.

Amikor a hozzávalók az összerakáshoz elkészültek, olajozzunk meg egy nagyobb jénai tálat, majd rakjunk az aljára egy palacsintát.

A palacsintára tegyünk ~3 evõkanál hússzószt, és egy púpozott evõkanál zöldséget és egyenletesen oszlassuk el.
Erre jön a következõ réteg palacsinta, szósz és zöldség.
A rétegezést folytassuk amíg van alapanyag.

A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és tegyük a sütõbe ~200C fokra 40 percre.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A burgonyákat víz alatt megsikálom, majd egy laposabb tûzálló tálba teszem. Nagyon pici vizet teszek alá (egy pici löttyintésnyi), meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom, majd egy alufóliával letakarom, és beteszem sülni Negyed óra múltán leveszem róla a fóliát, majd puhára sütöm. Ha elkészült, hagyjuk kihûlni kissé, tegyük egy nagyobb tálba, majd keverjük össze a feladarbolt póréhagymával, ecetes uborkával, petrezselyemmel, és óvatosan a fetával. Locsoljunk rá kevés olívaolajat még, kevés frissen facsart citromlevet, és borsozzuk is kissé. Ez lesz az öntet tulajdonképpen.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ezt a húsvéti receptet egy kedves ismerõsömtõl kaptam, gondoltam megpróbálom. Ez az elsõ kísérlet eredménye.

A lisztet a sóval, 1 zacskó vaníliás cukorral, 3 evõkanál cukorral és az élesztõvel elkeverem, majd beleöntöm az olajat és a meglangyosított tejet.

Alaposan összedagasztom, és meleg helyen 45 percet kelesztem.

Amíg kel a tészta, ledarálom a mákot és a maradék 8 evõkanál cukrot. Ehhez adok még egy zacskó vaníliás cukrot. Összekeverem, majd a megolvasztott margarinnal masszát készítek belõle. (Nekem kissé sûrû lett, úgyhogy legközelebb teszek még hozzá tejet.)

A megkelt tésztát kisujnnyira (és téglalap alakúra) kinyújtom, majd a mákos keveréket elkenem rajta.

Fel kell tekerni, majd a két végét kör alakban egymásba illeszteni, hogy egy zárt gyûrû keletkezzen.

Ezek után rá kell varázsolni a sütõpapírral kibélelt tepsire.

Most következik a formázás:
A tepsiben a gyûrût megigazgatod, majd nagyon éles késsel a henger 1/3 -részétõl kezdve kifelé bevágod egy hirtelen mozdulattal, ugyanezt 2-3 centivel távolabb is megteszed, majd egyszer 90 fokot forgatsz a szeleten. Ezt a mûveletet körben ahányszor elfér (~16) megismétled.

Ha most akarnád a tepsibe tenni nem igazán menne.

Elõmelegített 200 fokos sûtõben 30-35 perc alatt pirosra sütöd.

(Nagyon finom lett, de még hangolni kell majd az összetételen egy kicsit.)
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!