Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját tegyük félre.

Forraljuk fel a tejet és szórjuk bele a vaníliás cukrot. Kis lángon hagyjuk óvatosan tovább forrni, a fehérjékbõl pedig egy evõkanállal szedjünk kis adagokat és dobjuk a forró tejbe. Amikor megkeményedtek, lukacsos kanállal emeljük ki óvatosan õket és tegyük félre a "madarakat".

Az öntetet a forrongó tejbõl készítjük el. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd csurgassuk gyors kevergetés közepette a tejbe és fõzzük fel. Lehet tovább sûríteni a liszttel, de azzal vigyázni kell egy kicsit nehogy csomós legyen. A legegyszerûbb módja, ha egy kis tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet és ezt csurgatjuk a forró öntethez.

Amikor összefõtt, vegyük le a tûzrõl és hideg vízbe állítva hûtsük meg. Amikor langyos tegyük bele a hab madarakat és tegyük a hûtõbe. 2-3 óra alatt lehûl és fogyasztható.

A tejes-tojásos ételek különösen romlandók, ezért minél hamarabb a hûtõbe kell kerülnie!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Halfõzõ bográcsban készítsük el! A bográcsozás kellemes esti program ilyenkor õsz elején, és finom utána a vacsora.

Ezt a levest borzasztó egyszerû elkészíteni.

A zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk karikákra, és szeljük fel a gombát. A hagymát nem kell darabolni, az egybe fog bele kerülni. Szeljük fel a kolbászkákat is.

Rakjuk meg a tüzet!
A zsíron pirítsuk meg a tésztát(például tarhonyát), dobjuk bele a sót, a pirospaprikát, a zöldségeket és a kolbászt, majd öntsük fel vízzel.

Fõzzük 1,5 órát. Isteni íze van.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A lecsó szerintem akkor a legfinomabb, ha jó vastag húsú és édes paprikákból készül, mert akkor nem lesz keserû.
A fonnyadt lecsópaprikából nem lesz édes az íze, így aki kesernyésen szereti az abból csinálja!

A paradicsomot és paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk (a paprikából kimossuk a magokat is), majd a paprikát hosszában, a paradicsomot kereszben feldaraboljuk. Nem kell túl kicsire, el lehet nagyolni nyugodtan, mert úgyis szétfõ.

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk egy nagyobb lábasban (hogy beleférjen amíg nem esett össze). Közben felszeleteljük ujjnyi karikákra a virslit is és beletesszük ugyanabba a tálba, amibe a paprikát és paradicsomot tesszük. (Majd egyszerre kell a lábasba borítani, úgy lesz jó az íze ha együtt fõnek meg.)

Amikor a hagyma megpárolódott, beleborítjuk a feldarabolt összetevõket, és utána szórjuk rá a sót és az õrölt piurospaprikát, nehogy megkeseredjen.

~1/2 óra alatt levet ereszt, de még nem fõ szét. Erre figyelni kell, mert a risznek is van fõzési ideje. Amikor már nem kemény de még nem is puha a zöldség és leve is van, akkor öntjük bele a rizst, majd 10 percig fõzzük.

Ilyen módon elkészítve még az is megkedveli aki eddig nem szerette :)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumplit héjastul puhára fõzzük, majd kicsit meghûtve meghámozzuk és egy tálban szétnyomjuk.

Hozzákeverjük a tojást, lisztet és a sót (tulajdonképpen ízlés szerint, meg a krumplitól is függ, hogy mennyit vesz fel), és egy szaggatható krumplis nokedlitésztát gyúrunk belõle.

Egyhén sós vízben nokedliszaggatón keresztül kiszaggatva megfõzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Leszûrjük és tálba tesszük.

Közben a bacon szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A kisült szalonnával és a zsírjával elkeverjük a sztrapacska tésztát.

Tálaláskor tesszük rá a túrót, juhtúrót, és meglocsoljuk tejföllel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A kimért liszthez hozzáadod a cukrot, majd a tejet, és összekevered. Utána hozzáadod a sütõport, a fahéjat, a tojást, illetve a 0,5 dl olajat. A banánt péppé töröd, majd hozzákevered, majd az apró darabokra vágott egy tábla csokit is hozzáadod. Ha nagyon sûrû a tészta, rakjál bele még tejet, nekem 3-4 dl általában belemegy, mert sûrû.
Egy muffinsütõ formát kibélelsz muffin papírokkal, majd beletöltöd a tésztát.
Kb. 12 db lesz belõle.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A rebarbara szárak külsõ héját húzzuk le, majd vágjuk ujjnyi szeletekre és dobjuk egy fazékba, öntsük rá egy kis csésze vizet, kezdjük el fõzni és adjuk hozzá majdnem az összes epret és 4 evõkanál cukrot is. Néhány szemet hagyjunk belõle díszitésnek. Nagyon gyorsan megpuhul. Amikor szétesik benne a rebarbara tegyük a turmixba vagy robotgépbe és turmixoljuk össze az egészet.

Öntsük vissza a lábasba és a tejjel elkevert púpozott evõkanál keményítõvel sûrítsük be. Újra keverõgépbe töltjük és hozzáadunk 3 dkg margarint, hogy krémesebb legyen.

Ezt a krémet töltsük egy megvizezett lábasba vagy edénybe és tegyük a hûtõbe megmerevedni. Olyan formát válasszunk, amilyen tortát szeretnénk, mert ez lesz a tészta tetejére fordítva.

A talpa egy kukorica lisztbõl készített linzer.

A kukorica liszthez adjunk 12 dkg olvasztott margarint, egy teáskanál sót 1 evõkanál cukrot, két evõkanál búzalisztet, kevéske fahéjat és egy tojást.
Dolgozzuk össze, majd egy akkora kerek formát alakítsunk ki belõle amekkora edénybe tettük a krémet. Ennek legegyszerûbb módja, ha kicsit nagyobbat csinálunk, és a fedõ rányomásával kerekre vágjuk.

A tésztát süssük 190 fokon ~30-40 percig, majd hagyjuk kihûlni. Amikor a krém megmerevedett (~2 óra múlva) borítsuk óvatosan a tésztára.

A csokoládébevonathoz daraboljuk fel a csokoládét, majd gõz fölött melegítve olvasszuk fel és öntsük a hideg süteményre amelyen meg fog keményedni úgyhogy gyorsan kell rajta elegyengetni.

Tegyük egy órára a hûtõbe és díszítsük ketté vágott eper szemekkel.

Feldarabolni csak forró késsel lehet a következõ módon: a kést gáz fölött melegítsük meg és vágjuk be a vonalakat a torta tetején és oldalán, hogy a csokoládé ne törjön össze. Ezen olvasztott vonalak mentén lehet feldarabolni. Minden vonal elõtt töröljük le a kést, mert a gáz rá fogja égetni a csokit!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A padlizsánkenyér elkészítése:
A padlizsánokat meghámozzuk, hosszában szeletekre vágjuk, majd robotgéppel (a szeletelõvel) felaprítjuk. Hozzáadjuk a két tojást, ~2 evõkanál morzsát, sót, curry-t, fokhagyma port, õrölt köménymagot, egy evõkanál olajat és a lisztet.
Alaposan összekeverjük, majd egy kiolajozott zsemlemorzsával megszórt kisebb tepsibe töltjük, elegyengetjük és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

~40 perc alatt 200 fokon pirosra sütjük. Olyan állaga lesz, mint az egybesült fasírtnak.

A fokhagymás-kapros joghurtos uborkasaláta elkészítése:
Hámozzuk meg az uborkákat és szeletejõn gyaluljuk le, majd készítsük el rá az öntetet. Az öntetbe kell egy teáskanál mustár, egy teáskanál só, egy evõkanál cukor, fél evõkanál ecet egy kávéskanál fokhagymapor és szárított kapor, valamint egy evõkanál olaj. Az összetevõket összekeverjük, és ráöntjük az uborkára.

A padlizsánkenyeret metélõfokhagymával vagy kaporral díszítve tálaljuk az uborkasalátával.

Még a gyerekek is megeszik ha nem curry-zzük túl. (Kislányomat, aki nem akar zöldséget enni csak húst, nem tudtam meggyõzni, hogy nincs hús az ételben és megette :) )
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Nagyon gyorsan elkészíthetõ, az elõkészítés ideje össz 20 perc lehet, csak meg kell jól sütni. Férjeknek ajánlom :)

A csirkét a felaprított barna csiperkegombával és a felaprított paradicsommal tegyük egy olajjal meglocsolt tepsibe és alaposan dolgozzuk bele a fûszerkeveréket.
Süssük 1 órát fedõvel, majd fél órát fedõ nélkül 200 fokon.

A salátakeverékeket tegyük egy nagyobb jénai tálba és locsoljuk rá az öntetet.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A nektarint, szilvát és körtét kimagozzuk kicsumázzuk. A rebarbara szár külsõ vékony héját lehúzzuk, majd ujjnyi(keresztbe) hosszúságúra daraboljuk, valamint a többi gyümölcsöt is feldaraboljuk.

Felöntjük vízzel, picit sózzuk, beledobunk néhány fahéj darabot és fõzzük ~20 percet. A tejet és pudingport a cukorral csomómentesen elkeverjük, majd a levesbe öntjük erõs kevergetés közepette és megforraljuk.

Hagyjuk lehûlni, de lehet melegen is fogyasztani.

Díszíthetõ menta levelekkel, vagy ihatjuk bögrébõl is. A rebarbarától kellemes frissítõ ízû ital.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Egyszerûen összekeverni!
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!