Elkészítése:
A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját tegyük félre.
Forraljuk fel a tejet és szórjuk bele a vaníliás cukrot. Kis lángon hagyjuk óvatosan tovább forrni, a fehérjékbõl pedig egy evõkanállal szedjünk kis adagokat és dobjuk a forró tejbe. Amikor megkeményedtek, lukacsos kanállal emeljük ki óvatosan õket és tegyük félre a "madarakat".
Az öntetet a forrongó tejbõl készítjük el. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd csurgassuk gyors kevergetés közepette a tejbe és fõzzük fel. Lehet tovább sûríteni a liszttel, de azzal vigyázni kell egy kicsit nehogy csomós legyen. A legegyszerûbb módja, ha egy kis tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet és ezt csurgatjuk a forró öntethez.
Amikor összefõtt, vegyük le a tûzrõl és hideg vízbe állítva hûtsük meg. Amikor langyos tegyük bele a hab madarakat és tegyük a hûtõbe. 2-3 óra alatt lehûl és fogyasztható.
A tejes-tojásos ételek különösen romlandók, ezért minél hamarabb a hûtõbe kell kerülnie!
Forraljuk fel a tejet és szórjuk bele a vaníliás cukrot. Kis lángon hagyjuk óvatosan tovább forrni, a fehérjékbõl pedig egy evõkanállal szedjünk kis adagokat és dobjuk a forró tejbe. Amikor megkeményedtek, lukacsos kanállal emeljük ki óvatosan õket és tegyük félre a "madarakat".
Az öntetet a forrongó tejbõl készítjük el. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd csurgassuk gyors kevergetés közepette a tejbe és fõzzük fel. Lehet tovább sûríteni a liszttel, de azzal vigyázni kell egy kicsit nehogy csomós legyen. A legegyszerûbb módja, ha egy kis tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet és ezt csurgatjuk a forró öntethez.
Amikor összefõtt, vegyük le a tûzrõl és hideg vízbe állítva hûtsük meg. Amikor langyos tegyük bele a hab madarakat és tegyük a hûtõbe. 2-3 óra alatt lehûl és fogyasztható.
A tejes-tojásos ételek különösen romlandók, ezért minél hamarabb a hûtõbe kell kerülnie!
Egy adag kalória tartalma: kcal