Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A kukoricalisztet megfõzöm a tejben,leveszem a tûzrõl és belekeverem a vajat. Miután egy kicsit meghült beleteszem a cukorral elkevert tojássárgákat és a felvert tojásfehérjét/ezt óvatosan mint a piskótánál/ Az egészet kivajazott tepsiben 180 fokra melegített sütõben 30 perc alatt készre sütöm. Citromhéjjal lehet ízesíteni!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Lereszelem a sajtot(sajtreszelõ) és a parizert(káposztareszelõ. Kinyújtjuk a leveles tésztát és 12 db téglalap alakra vágom.

Megkenem a pizzakrémmel, ráteszem a parizert és a sajtot, megszórom oregánóval. A tészta szélét megkenem a felvert tojással és összehajtom. Jól összenyomkodom a széleit, majd sütõpapírral bélelt tepsibe rakom õket.
Végül a maradék tojással megkenem.

10 perc alatt, 180 fokon aranybarnára sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csikós tokány tulajdonképpen egy behabart lecsós sertéspörkölt, ami nem kockára hanem csíkokra vágott húsból készül.

A disznóhúst megmossuk és kisujjnyi vagy még véknyabb csíkokra vágjuk. A bacon vagy egyéb füstölt de húsos szalonnát szintén nagyon véknyan felcsíkozunk és egy lábasban a zsíron kicsit megsütjük (tulajdonképpen kiolvasszuk a zsírját).

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd a szalonnára dobjuk, megsózzuk és üvegesre pároljuk. A hagyma párolásakor történõ sózás azért jobb, mert a hagyma finomabb lesz, nem keseredik meg és kevésbé pörkölõdik oda! A pirospaprikát is adjuk a pörkölt alaphoz, de úgy hogy a lábast vegyük le a tûzrõl, különben a paprika megég és keserû lesz.

Közben a paprikát és paradicsomot, mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk kockákra.

A húst úgy kell párolni, hogy apránként kis vizet teszünk hozzá mindig annyit amennyi lefõ, és lassan fedõ alatt puhítjuk meg. Amikor majdnem jó (a hús még nem esik szét, de már nem gumi), adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot és fõzzük még 10-15 percet. Ha kevés lenne rajta a folyadék, egy csésze vizet lehet hozzáadni.

Közben a tejföllel a lisztet csomómentesen keverjük el, de vigyázzunk, nehogy túl sok lisztet adjunk hozzá, mert a habarásunk összeragad és el sem lehet keverni. (Ha mégis elmértük a lisztet, fél csésze tejjel meg lehet higítani, és eldolgozni.)

Gyors keverés mellett adjuk a habarást a pörkölthöz és pár percig még rotyogtassuk.

Nokedlivel vagy tésztával tálalható.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

50dkg zeller,2 közepes burgonya,2 gerezd fokhagyma,1 leveskocka kicsi szerecsendió,õrölt kömény.Kb 1 liter vízben puhára fõzzük és leturmixoljuk,zsemlekockával tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát és a póréhagymát kerek szeletekre vágjuk, és a vaj felén enyhén megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a leveskockát, majd kb 20 percig fõzzük. Amikor illatozik, a maradék vajból és a lisztbõl zsemle színû rántást készítünk és berántjuk vele a levest.

Közben a zsemlét felszeleteljük és a sütõben egy lapon 200 fokon megpirítjuk. A sütõt ne zárjuk még le. A levest egy hõálló tálba (jénai) tesszük és a tetejére rakjuk a pirított kenyér szeleteket. A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele.

Visszatesszük a sütõbe és a sajtot megpirítjuk a tetején. Nehéz kiszedni, így ha van több kisebb hõálló tányérod abba rakd adagonként és úgy pirítsd!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd a kockára vágott pulykacombot rárakom és elkezdem kifehéríteni. Amikor Már majdnem fehér, rárakom a borsot és a tárkonyból egy evõkanálnyit, valamint két evõkanálnyi (32 gramm) mustárt és kicsit sózom. Amikor már teljesen kifehéredett a hús, és már majdnem pirul, akkor felöntöm 1-2 dl vízzel, és ezzel fõzöm 10-15 percig úgy, hogy rotyogjon. Majd beledobom az aprított zöldségeket, borsót is és felöntöm kb 1,5 liter vízzel , belerakom a leveskockát (zöldség vagy húsleves kocka). Ezt követõen ötven percig rotyogva fõzöm. Amikor lejár az ötven perc, akkor egy karika citromot dobok bele és elkezdem jól felforralni. Amíg felforr kikeverem simára a tejszínt egy kávéskanál tárkonnyal, 1 evõkanál mustárral, 20g liszttel, és a levesbõl apránként levet merítek a tejszínes keverékhez és folyamatosan simára keverem. Amikor már kellõen híg, akkor beleöntöm a levesbe, elkeverem és újraforralom. Az újraforrástól 5-10 percig fõzöm. Amikor kész van, utána kb 10-15 perccel késõbb a citromkarikát kiveszem.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem és sütõpapírral bélelt tepsibe öntöm. A lisztezett gyümölcsöket a tészta tetejére szórom és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 15 percig sütöm.

Ha 45 szeletre vágjuk akkor kb. 85 Kcal van 1 szeletben.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A kelkáposztát vízben kiáztatjuk, úgy hogy ellepje, majd a külsõ kesernyés leveleket és a torzsát eltávolítjuk és felszecskázzuk. (Ujjnyi széles csíkokra vágjuk.)

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk vagy nagyon apróra vágjuk és a zsír felén üvegesre pároljuk õket, miközben a sót is hozzáadjuk.

Beledobjuk a kelkáposztát, megfonnyasztjuk, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Aki szereti dobhat bele még leveskockát, vagy szárított zöldségkeveréket is, de a kocka sótartalmát figyelembe kell venni.
Most adhatjuk hozzá a petrezselymet, borsot és majorannát.

A virsliket felkarikázzuk és azt is a leveshez adjuk. ( Úgy lenne szakszerû, ha elõtte a virslit kevés zsiradékon megpírítanánk és úgy adnánk a leveshez, de ez a rész tulajdonképpen elhagyható. )

Körülbelül fél óra alatt összefõ. Ekkor a maradék zsírból és a lisztbõl zsemle színû rántást készítünk és berántjuk vele a levest. A tejfölt megkevergetjük, majd azt is beleöntjük a levesbe és összekeverjük, majd egyet még rottyantunk rajta és elkészült.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tojásokat keményre fõzzük.
Sajtreszelõn lereszeljük.
A vajat, a tejfölt és a mustárt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt hagymát. A fûszerekkel tovább ízesítjük, végül összekeverjük a tojással.

Legalább félórát hûtjük tálalás elõtt.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük.
Egy fazékban vizet forralunk, sót és olajat teszünk bele.
Amikor a víz forr, beleszaggatjuk a tésztát.

Amikor kész a nokedli, kézzel felverjük a 10 tojást.

Egy lábasba kevés olajat öntünk, majd bele tesszük a nokedlit. Mikor átforrósodott ráöntjük a felvert tojásokat és készre sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!