Tárkonyos gombás csirkeragu recept
és a kalória tartalma
2012-01-13 15:05:44
Tárkonyos gombás csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg Csirkemell
- 20 dkg Csiperkegomba
- 20 dkg Tejszín 20%
- 2 kávéskanál Szárított tárkony
- 10 dkg Konyhasó
- 4 gerezd Fokhagyma
- 3 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 30 dkg Durum száraztészta
- 1 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és az olíva olajon a sóval és apróra vágott fokhagymával fedõ alatt feltesszük párolódni.
A gombákat megmossuk és felszeleteljük, majd a csirkére dobjuk. Nem kell rá vizet tenni, mert a gomba levet ereszt. Közben a tésztát kifõzzük.
Körülbelül fél óra elteltével a gombás húshoz adjuk a szárított tárkonyt, 15 percet fõzzük és beleöntjük a tejszínt folytonos keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. Fél deci vízzel csomómentesen elkeverjük a keményítõt és azt is gyorsan keverve besûrítjük vele a mártást.
A kifõtt tésztával tálaljuk.
A gombákat megmossuk és felszeleteljük, majd a csirkére dobjuk. Nem kell rá vizet tenni, mert a gomba levet ereszt. Közben a tésztát kifõzzük.
Körülbelül fél óra elteltével a gombás húshoz adjuk a szárított tárkonyt, 15 percet fõzzük és beleöntjük a tejszínt folytonos keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. Fél deci vízzel csomómentesen elkeverjük a keményítõt és azt is gyorsan keverve besûrítjük vele a mártást.
A kifõtt tésztával tálaljuk.
Tárkonyos gombás csirkeragu kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 680.6 kcal |
Fehérje | 34.14 g |
Szénhidrát | 65.08 g |
Zsír | 32.31 g |
Nátrium | 9.78 g |
Élelmi rost | 0.6 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2722.38 kcal |
Fehérje | 136.55 g |
Szénhidrát | 260.28 g |
Zsír | 129.19 g |
Nátrium | 39.11 g |
Élelmi rost | 2.4 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:680.6kcal34%
Fehérje:34.14g68.3%
Szénhidrát:65.08g24.1%
Zsír:32.31g46.2%
Élelmi rost:0.6g2.4%
Nátrium:9.78g407.5%
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!