( recept képpel )
Elkészítése:
A májat mossuk meg, ha csirkeszív is van a keverékben, azok erét vágjuk le és szeleteljük fel. A májat óvatosan daraboljuk.
Egy kisebb hagymát vágjunk apróra, majd fél evõkanál zsíron a sóval pároljuk üvegesre. A hagyma sóval párolva nem keseredik meg. A tûzrõl levéve adjuk hozzá a pirospaprikát és dobjuk bele a májat. Tegyük vissza a tûzhelyre és kb 3/4 óra alatt pároljuk puhára.
Közben a rizst fõzzük ki, a fõzõvízhez adjunk pár csepp olajat, hogy ne ragadjanak annyira a szemek.
Amikor elkészült, megvizezeztt pohárkákkal készítsünk rizskupacot és adjuk mellé a májat.
Ha nem faljuk fel az összeset, ez egy könnyû ebéd.
Egy kisebb hagymát vágjunk apróra, majd fél evõkanál zsíron a sóval pároljuk üvegesre. A hagyma sóval párolva nem keseredik meg. A tûzrõl levéve adjuk hozzá a pirospaprikát és dobjuk bele a májat. Tegyük vissza a tûzhelyre és kb 3/4 óra alatt pároljuk puhára.
Közben a rizst fõzzük ki, a fõzõvízhez adjunk pár csepp olajat, hogy ne ragadjanak annyira a szemek.
Amikor elkészült, megvizezeztt pohárkákkal készítsünk rizskupacot és adjuk mellé a májat.
Ha nem faljuk fel az összeset, ez egy könnyû ebéd.
Egy adag kalória tartalma: kcal