Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez a mennyiség két nagy 32 cm-es pizzához elegendõ.

A lisztet a sóval, élesztõporral és csipet cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat(4 ek) és a melegített tejet. Alaposan összedagasszuk (legalább 10 percig kell dagasztani), és huzat mentes helyen ~3/4 - 1 órát kelesszük.

Ez idõ alatt a feldarabolt vöröshagymát 1 evõkanál olajon megpároljuk, majd a paradicsom konzervet hozzáadjuk, pici vízzel higítsuk meg és tegyünk bele oregánót, köménymagot, kakukkfüvet, rozmaringot.
(Az oregánó helyettesíthetõ majorannával, a rozmaring pedig babérlevéllel.)

Szeljük fel a gombát hajszál vékony szeletekre, daraboljuk fel a virslit és a pórét is karikázzuk.

Amikor a tészta megkelt, osszuk két részre gyúrjuk meg egy kicsit, majd nyújtófával és kézzel igazítsuk a sütõ lapra vagy formába.

Minden alapanyagot úgy kell felhasználni, hogy mindkét pizzára jusson.

A paradicsomszósszal kenjük meg a tésztákat, helyezzük rá a gombát, virslit, olíva bogyót,pórét, majd szórjuk meg a sajttal és süssük 8-10 percig 220 Celsius fokos sütõben.

Egy személyre 1/4 pizza van számolva, de van akinek ez kevés lehet!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A hagymákat felaprítjuk, majd a zsíron a sóval megpároljuk, beletesszük a húst, a fûszereket. Elkeverjük a sûrített paradicsommal és 1 dl vízzel.

Idõnként meg kell kavargatni. (Vigyázz nagyon köpköd!) Eközben a 2 paradicsomról a forróvizes technikával lehúzzuk a héját, kisebb kockákra vágjuk és a félig fõtt szószba keverjük. Azért közben, hogy a paradicsom ne fõjön teljesen szét. Lehet egész paradicsom nélkül is csinálni viszont ha van benne igazi paradicsom sokkal finomabb az íze.

Közben meg a tésztát is ki lehet fõzni, de arra figyelj, hogy ne fõzd túl! 8-9 perc elegendõ a durum spagettinek, különben szottyos lesz!

Ez egy általam kikísérletezett nagyon finom fûszerezés, érdemes kipróbálni.
(Az fûszer adagok nem biztos hogy pontosak, de az arányok egymáshoz képest fontosak!)

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
3 tojás sárgája,
1 dl fehér bor

Hozzávalók a töltelékekhez:
Mákos:
20 dkg darált mák,
2 dl fehér bor,
2,5 dkg vaj,
20 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
reszelt narancshéj.
Diós:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 tojás sárgája,
2 dl fehér bor,
5 dkg mazsola,
1 cs. vaniliás cukor,
reszelt narancshéj.
Almás:
1 kg omlós alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
1 dl fehér bor.
Ezeket a töltelékeket külön külön megfõzzük és hidegen kell a tésztára kenni, lehetõleg jó vastagon.
Szilvalekvár - lehetõleg régi, házi eltevésû

Elkészítés:
A lisztet, margarint, tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
5 egyenlõ részé osztjuk és vékonyan kinyújtjuk.
Az elsõvel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktölteléket rakunk. Ráhelyezzünk egy tésztalapot, rá borban párolt, fahéjjal és cukorral ízesitett reszelt almát teszünk. Újra tésztalap, majd a diótölteléket teritjük rá. Megint tésztalap és rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenyjük tojássárgájával és nagyon lassú tûzön aranybarnára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
1 adag 3 db-ot jelent.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Tészta elkészítése( elsõ 4 hozávaló):

A 7 tojást elválasztom a fehérjét és a sárgáját, a tésztához csak a fehérje kell.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket. Ezt a maszát alufóliával bélelt tepsiben megsütjük kb 15 percig.

Krém készítése (második 4 hozzávaló):

Ehhez kell a 7 tojássárgája, amit az 50 g cukorra habosra keverünk,majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd felfõzzük. Közben a krémhez valókat felfõzzük, és idõközben habosra kevert 200 g vajhoz vagy margarinhoz adjuk, ha kihûlt. A krémet a kihült tészta tetejére simítjóük és leöntjük csokimázzal vagy tortadarával szórjuk meg.
Egy adag 2 db. sütit tesz ki. Nagyon finom és laktató =)
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez a mennyiség 12 darab palacsintához elegendõ. A palacsinta tészta receptje nagyon pontosan ki van mérve, így ha esetleg robotgéppel kevernéd akkor is jónak kell lennie.

A palacsinta tésztát a 20 deka lisztbõl 2 deci tejbõl, 1db M-es (50 g-os) tojásból 0.7 deci olajból (60 g) egy csapott teáskanál sóval simára keverjük, majd 2.5 deci vizet adunk hozzá. A palacsinta tészta akkor jó ha úgy folyik, mint a tejszín.

Egy palacsintához ~3/4 merõkanálnyit kell belõle kisütni!

Utána a bögre tejbõl 3 csapott evõkanál cukorból és a keményítõbõl csomómentes pudingot fõzünk, melyhez mielõtt besûrüsödne, nyomunk bõven mogyoró aromát és azzal együtt fõzzük fel.

A palacsintákba kb. egy evõkanálnyi mogyoró pudingot kell tenni, összehajtani, majd a ttetejére tejszínhabot nyomni és megszórni kakaóporral.

Egy adag 2 palacsinta, de nagyon laktató.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy enyhén füstölt és fokhagymás ízû változat.

Az apróra vágott fokhagymát egy evõkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fél kiló darálthúst, a füstölt kockát és fél teáskanál sót.
Lefedjük és ~fél órát pároljuk.

Feltesszünk vizet a rizsnek, majd amikor forr beleöntjük és kifõzzük.

Eközben a cikkinit meghámozzuk és karikákra vágjuk, valamint kikeverjük a tejfölös öntetet. A tejfölös öntethez ~2 deci tejfölt 1 dl tejjel, fél teáskanál sóval, kevés fokhagymaporral és egy púpozott evõkanál liszttel csomómentesen elkeverünk.

A kifõtt rizst a 2,5 deci tejföllel valamint a hússal elkeverjük

Egy tepsi alját megkenünk olajjal, lerétegezzük a cukkini felét, és az öntet felével meglocsoljuk. Erre kerül a darálthúsos rizses keverék egyenletesen terítve. Majd a cukkini másik felét egyenletesen rápakoljuk. Ezt a réteget is meglocsoljuk a kikevert tejfölös fokhagymás öntettel, és a tetejére feldarabolt vagy lereszelt füstölt sajtot teszünk.

A sütõben 3/4-1 órát sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A zsenge karalábét meghámozzuk, kockára vágjuk, majd az olajon megpárolt felaprított hagymára tesszük és felöntjük ~1 liter vízzel és beledobjuk a leveskockát. Én teszek bele szárított zöldség keveréket is.

Amíg fõ, elkészítjük a keményre gyúrt csipetke tésztát: egy tojást felverünk késhegynyi sóval, majd apránként (evõkanalanként) belekeverjük a 4 ek. lisztet, és még kézzel is alaposan eldolgozzuk.

Ezt a tésztát kell majd ujjnyi vastag nudlikra gyúrni, majd amikor a karalábé megpuhult, belefõzni a levesbe. A zsenge karalábé ~ 35-45 perc alatt vaj puhára fõ.

Úgy a leggyorsabb a golyók megformálása, hogy hüvejkujjunkkal párhuzamosan a másik négy ujjunk közé vesszük a tészta nudlikat (egyszerre egyet), majd a másik kezünkkel lecsippentünk és abban a tenyerünkben amelyikben fogjuk a tésztát, göngyölünk rajta egyet, hogy golyó formájú legyen.

Még kb. 5-10 percig fõzzük, majd tejföllel tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A 7 evõkanál cukor elosztása:

1 ek. a tésztába
3 ek. a pudingba
3 ek. a barackhoz.

A lisztet, sót, sütõport és 1 evõkanál cukrot összekeverünk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáütjük a tojást és alaposan összedolgozzuk. Nem kell hozzá más folyadékot tenni, a margarin megolvad és összeáll.

Egy kerek tortaformát kikenünk és meglisztezünk, majd 200 fokos sütõben a torta alapját megsütjük ~30 perc alatt.

Közben a 3 evõkanál cukorból és a tejbõl a pudingporral pudingot készítünk.

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, majd feltesszük fõni egy negyed kávéscsészényi vízzel (csak hogy ne kapjon le), kicsit puhul utána belekeverjük a maradék 3 evõkanál cukrot és a késhegynyi vagy legfeljebb fél kávéskanálnyi citromsavat.

Ezután egy kis csésze vízben elkeverjük a keményítõt és gyorsan keverve hozzáadjuk a barackhoz. Puding szerû massza lesz belõle.

Amikor a süti megsült, hagyjuk a formában és egyenletesen tegyük rá a barackpudingot, majd a vanília pudingot és szórjuk meg a tetejét kakaóporral.

Hagyjuk kihûlni, csak utána szedjük ki a formából.

Szépen darabolni másnap lehet, amikor a tészta megpuhul alatta.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és szintén ici-picire daraboljuk.

A hagymát felkockázzuk és olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott paprikával együtt. A tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát és a sót, hogy a paprika nehogy megégjen. Egy fél kávéscsészényi vizet belelöttyintünk, majd belekeverjük a krumplit és a kolbászt.

Lassú tûzön, lehetõleg lapot alátéve addig pároljuk, amíg a krumpli elkezd kenõdni. Gyakran kevergessük meg! Ha még nem lenne túlsózott sózzunk még rajta. (Túlsózottnak kell kicsit lennie, mert a tészta is fog még belõle felszívni.)

Közben kifõzzük a tésztát és leszûrjük.
Amikor a krumplimassza elkészült, belekeverjük a tésztát és el is készült.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztbõl,vízbõl,élesztõbõl,fruktózból tésztát készítünk.
A hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit Ezt is készre pároljuk egy csipetnyi görög fûszerkeverékkel
A tojásokat megfõzzük,szeleteljük .A zöldségeket felaprítjuk.Akefírt a tejföllel összekeverjük és egy csipetnyi vegetával ízesítjük.
A tésztát 3 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk és 300c'-on mindkét oldalát 3-3 perc alatt készre sütjük.Avégén a tésztára rétegezzük a többi hozzávalót,majd a két szélét behajtva szorosan feltekerjük.Ez egy vega változat.A töltelék szabadon variálható.
A végén ne felejtsük el a lemaradt értékeket hozzáadni!!
Norbi liszt 455kcl 13.65g szénhidrát
Fruktóz 12kcl 3g
élesztõ 4kcl 1g

ÖSSZESEN:1402.05kcl 166.49g szénhidrát

1000 kalóriás diétához hat részre osztva ,ebédre és vacsorára fogyasztható.
Jó étvágyat
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!