Rakott kelbimbó recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-01-10 09:26:04
Rakott kelbimbó
Hozzávalók 6 személyre:
- 100 dkg Kelbimbó
- 20 dkg Tejföl 20%
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 1 púpozott evõkanál Búza finom liszt
- 3 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 20 dkg Félkemény sajt
- 3 gerezd Fokhagyma
- 0.5 kávéskanál Szerecsendió
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
Elkészítése:
A kelbimbót rövid ideig fõzzük elõ (2-3 perc), majd csepegtessük le. Egy tepsit alaposan olajozzunk be, és borítsuk bele egyenletesen a kelbimbókat.
A tejfölt a tojással, nagyon apróra vágott fokhagymával, sóval, szerecsendióval, tejjel és a liszttel alaposan és csomómentesen keverjük össze. (Célszerû a lisztet a tejjel elõször elnyomkodni, majd ahhoz apránként a tejfölt és a tojást hozzáadni, hogy ne csomósodjon be.)
Öntsük a masszát a kelbimbókra, reszeljük le a sajtot és egyenletesen szórjuk meg vele.
200 fokos sütõben 1/2 óra alatt süssük pirosra a tetejét.
A tejfölt a tojással, nagyon apróra vágott fokhagymával, sóval, szerecsendióval, tejjel és a liszttel alaposan és csomómentesen keverjük össze. (Célszerû a lisztet a tejjel elõször elnyomkodni, majd ahhoz apránként a tejfölt és a tojást hozzáadni, hogy ne csomósodjon be.)
Öntsük a masszát a kelbimbókra, reszeljük le a sajtot és egyenletesen szórjuk meg vele.
200 fokos sütõben 1/2 óra alatt süssük pirosra a tetejét.
Rakott kelbimbó kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 354.04 kcal |
Fehérje | 18.13 g |
Szénhidrát | 24.87 g |
Zsír | 21.21 g |
Nátrium | 0.59 g |
Élelmi rost | 6.8 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2124.06 kcal |
Fehérje | 108.78 g |
Szénhidrát | 149.24 g |
Zsír | 127.18 g |
Nátrium | 3.52 g |
Élelmi rost | 40.83 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:354.04kcal17.7%
Fehérje:18.13g36.3%
Szénhidrát:24.87g9.2%
Zsír:21.21g30.3%
Élelmi rost:6.8g27.2%
Nátrium:0.59g24.6%
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: