Húsos zöldséges rakott palacsinta recept
és a kalória tartalma
2010-10-12 08:42:55
Húsos zöldséges rakott palacsinta
Hozzávalók 8 személyre:
- 40 dkg Búza finom liszt
- 2 darab L-es méretû Tyúktojás
- 2 dl Tehéntej 2,8%-os
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 50 dkg Mexikói zöldségkeverék
- 30 dkg Sertéshús
- 30 dkg Tejföl 20%
- 1 kocka Füstölt ízû ízesítõ kocka
- 30 dkg Ementáli vagy Pannónia sajt
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
Elkészítése:
A lisztbõl tojásokból, 1/2 dl olajból , tejbõl, egy csapott teáskanál sóból sûrûbb palacsintatésztát készítünk. Vízzel annyira kell higítani a tésztát, hogy kicsit kevésbé legyen folyékony, mint a sima vékony palacsintáé, ennek valamivel vastagabbnak kell lennie. Ekkora mennyiségbõl ~10-12 darab palacsintát kell kisütni.
A Mexikói zöldség keveréket kevés sóval egy evõkanál olajon megpároljuk.
A húst egy-két evõkanál olajon a fokhagymával és az ízesítõ kockával megpirítjuk, majd felhigítjuk a tejföllel. Amikor megfõtt, 1/2 dl vizet elkeverünk a keményítõvel és ezzel besûrítjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, ráteszünk egy palacsintát, arra egy-másfél evõkanál húsos szószt egyenletesen eloszlatva és egy-másfél evõkanál zöldséget. Erre egy palacsintát, és így tovább rétegezzük amíg vannak hozzávalók. (Csak saccolni lehet hogy jön ki pontosan a mennyiség) A tetejére jusson egy kevéske a tejfölös húsos szószból.
A sajtot reszeljük le és szórjuk meg egyenletesen a tetejét, majd 30 percre tegyük 200 fokos sütõbe és süssük arany színûre a tetejét.
Finom és laktató.
A Mexikói zöldség keveréket kevés sóval egy evõkanál olajon megpároljuk.
A húst egy-két evõkanál olajon a fokhagymával és az ízesítõ kockával megpirítjuk, majd felhigítjuk a tejföllel. Amikor megfõtt, 1/2 dl vizet elkeverünk a keményítõvel és ezzel besûrítjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, ráteszünk egy palacsintát, arra egy-másfél evõkanál húsos szószt egyenletesen eloszlatva és egy-másfél evõkanál zöldséget. Erre egy palacsintát, és így tovább rétegezzük amíg vannak hozzávalók. (Csak saccolni lehet hogy jön ki pontosan a mennyiség) A tetejére jusson egy kevéske a tejfölös húsos szószból.
A sajtot reszeljük le és szórjuk meg egyenletesen a tetejét, majd 30 percre tegyük 200 fokos sütõbe és süssük arany színûre a tetejét.
Finom és laktató.
Húsos zöldséges rakott palacsinta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 770.24 kcal |
Fehérje | 24.67 g |
Szénhidrát | 49.47 g |
Zsír | 52.03 g |
Nátrium | 0.45 g |
Élelmi rost | 2.29 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 6161.84 kcal |
Fehérje | 197.3 g |
Szénhidrát | 395.71 g |
Zsír | 416.22 g |
Nátrium | 3.54 g |
Élelmi rost | 18.25 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:770.24kcal38.5%
Fehérje:24.67g49.3%
Szénhidrát:49.47g18.3%
Zsír:52.03g74.3%
Élelmi rost:2.29g9.2%
Nátrium:0.45g18.8%
Íz jellege:Sós
Címkék:Palacsinta
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!