Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Sajtos és töpörtyûs pogácsa

Sajtos és töpörtyûs pogácsa recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Töpörtyûs és sajtos pogácsa


Sajtos és töpörtyûs pogácsa

Hozzávalók 16 személyre:

  • 50 dkg Búza finom liszt
  • 1.5 teáskanál Konyhasó
  • 15 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 20 dkg Tejföl 20%
  • 2 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 1 tasak Élesztõ
  • 17 dkg Trappista Sajt
  • 12 dkg Töpörtyûkrém
  • 1 teáskanál Kristály cukor
  • 1 darab M-es méretû Tyúktojás

Elkészítése:

A tejet egy edényben melegítsük meg, tegyünk bele egy teáskanál cukrot és keverjük bele az élesztõt. Meleg helyen hagyjuk felfutni. Közben a Lisztet a sóval keverjük össze, a margarint melegítsük meg és adjuk a liszthez. Öntsük bele a felfuttatott élesztõs tejet is és adjuk hozzá a tejfölt.

Dagasszuk alaposan össze a tésztát, majd lefedve huzat mentes helyen fél-háromnegyed órán át kelesszük. Közben vegyük elõ a sajtot és a töpörtyût és hagyjuk mindkettõt melegedni. A sajtot reszeljük le.

Ha nem töpörtyûkrémet hanem töpörtyût használunk, akkor azt le kell darálni, de húsdarálón nem egyszer hanem kétszer vagy robotgéppel, hogy krémes legyen.

amikor a tészta megkelt, osszuk két részre. Az egyik felét tegyük félre, a ,ásikat lisztezett deszkán nyújtsuk egy ujjnyira és kenjük meg töpörtyûkrémmel. Dagasztó mozdulatokkal dolgozzuk bele a töpörtyût, majd egy meglisztezett kis pohárral szújuk ki a pogácsákat.

Melegítsük elõ a sütõt, és egy sütõpapírral béleljünk ki egy lapos tepsit, majd a pogácsákat kockásra bevagdosva ppakoljuk nem túl szorosan a sütõlapra. A tojást verjük fel kissé és a pogácsák tetejét kenjük meg vele.

20-25 perc alatt 200 fokos sütõben süssük meg õket.

Idõközben elõvehetjük a tészta másik felét is és hasonlóképpen járunk el a sajtos felével is mint a töpörtyûssel. A sajt 2/3-ad részét az ujjnyira nyújtott tésztán eloszlatjuk, majd dagasztó mozdulatokkal beledolgozzuk.

Lisztezett pohárral kiszúrjuk a pogácsákat, és amikor kivettük az elõzõ megsült adagot, ezeket is felpakoljuk a sütõlapra. Megkenjük a tetejüket tojással és a maradék sajtot rácsippentgetve elosztjuk köztük egyenletesen.

20-25 perc sütés után a sajt szép piros lesz a tetején.

Sajtos és töpörtyûs pogácsa kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória312.65 kcal
Fehérje7.44 g
Szénhidrát25.26 g
Zsír20.1 g
Nátrium0.48 g
Élelmi rost1.42 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória5002.05 kcal
Fehérje119.02 g
Szénhidrát404.09 g
Zsír321.45 g
Nátrium7.68 g
Élelmi rost22.65 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:312.65kcal15.6%
Fehérje:7.44g14.9%
Szénhidrát:25.26g9.4%
Zsír:20.1g28.7%
Élelmi rost:1.42g5.7%
Nátrium:0.48g20%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Töpörtyûs és sajtos pogácsa
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!