( recept képpel )
Elkészítése:
Az epret (vagy fagyasztott epret) fél liter vízben 2-3 percig fõzzük, majd turmixgépben pépesítjük. Habos lesz, az állaga, de majd a sûrítéskor eltûnik.
Visszaöntjük a lábasba és felöntjük körülbelül fél liter tejjel. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. A só azért kell, hogy kiemelje az ízeket. Amikor újra forr, csészényi hideg tejben csomómentesen elkeverjük a keményítõt és gyors kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
Amikor besûrûsödött, kevés vajat keverünk bele, hogy krémesebb és fényesebb legyen.
Visszaöntjük a lábasba és felöntjük körülbelül fél liter tejjel. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. A só azért kell, hogy kiemelje az ízeket. Amikor újra forr, csészényi hideg tejben csomómentesen elkeverjük a keményítõt és gyors kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
Amikor besûrûsödött, kevés vajat keverünk bele, hogy krémesebb és fényesebb legyen.
Egy adag kalória tartalma: kcal