( recept képpel )
Elkészítése:
Az aszalt és apróra vágott aszalt gyümölcsöket kevés vízbe áztassuk be amibe csepegtettünk egy kis rumaromát.
Lehet bele egy teáskanál cukrot is tenni, vagy lehet rummal is helyettesíteni, a lényeg, hogy felázzanak és megpuhuljanak kissé.
A lisztet a cukorral, kakaóporral, tojásokkal, sóval, olajjal, sütõporral és a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá a magokat. A mennyiségektõl el lehet térni, a tészta állagát figyelembe véve.
Ezek után tegyük bele a vízbõl kiszedett gyümölcsöt, de ha a tészta nagyon sûrû vagy kemény, mert a zabpehely egy kissé megszívja magát, evõkanállal adagoljunk bele a rumos vízbõl, míg hígabb tésztát nem kapunk.
Az állagának ~olyannak kell lennie, mint a mufinnak.
Egy nagy kerek szétnyitható tortaformát olajozzunk ki, szórjuk meg liszttel, majd töltsük bele a tésztát.
Elõmelegített 200 fokos sütõben ~1,5 órát süssük, vagy addig amíg a közepe nem ragad.
Akkor lehet szépen szeletelni, ha már hûlt egy kicsit.