Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

olivaolaj egy leheletnyi apróra vágott hagyma megdinszteljük rá oregánó bazsalikom egy kicsi fokhagyma só a paradicsomot meghámozzuk a magját kiszedjük apró kockákra vágjuk rá a hagymára közben penna tésztát fözünk a megadott idejig ki milyen keménységen szereti a paradicsomos szószt miután leszürtük a tésztát rá öntjük jól össze keverjük és már csak egy kis sajt kell rá és már ehetjük is nagyon finom
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagyományos pörkölt alapot készítek, erre rádobom a megtisztított, vékonyra felszeletelt gombát, majd puhára párolom. A végén tejföllel sûrítem.
Szerintem tészta illik hozzá a leginkább. Nagyon finom!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Lehetõleg olívában eltett füstölt makréla filét használjunk.A hal olaját öntsük a finomra reszelt zöldségekre (ne áztassuk túl ) és a kockára vágott fetára.Bazsalikommal ízesítsük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zöldségeket finomra reszelem , az almát kockára vágom. A csirkemellet megfõzöm sós vízben.Az olívaolajat , citromlevet , fûszereket ráöntöm és jól összekeverem.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A lisztet a sóval, a fûszerekkel és a sütõporral keverjük el, majd adjuk hozzá a tejet, a felolvasztott margarint, a tojásokat és a tejfölt.

Egyenletesen keverjük el.

Reszeljük le a sajtot, majd 15 dekát belõle keverjünk a tészta masszába.

Melegítsük elõ a sütõt.
Egy 12 darabos muffinsütõ formát olajozzunk ki nagyon alaposan. (A sajt könnyen odaragad.)

Töltsük a tésztát a lukakba, majd a közepükbe döfjünk egy-egy szelet szalámit, és a maradék sajtot osszuk szét a tetejükön.

200 fokos sütõben 30 perc alatt süssük aranyszínûre.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A csirkemellet kockázzuk fel, majd olajon a curryvel, sóval és fokhagymaporral serpenyõben pároljuk fedõ alatt fél órát. Ha még van víz alatta, fedõ nélkül párologtassuk el és ici-picit pirítsuk meg a húst.

A répát és zellert hámozzuk meg, majd robotgéppel vagy reszelõvel vágjuk csíkokra és keverjük a húshoz. A póréhagymát végjuk karikákra és azt is tegyük hozzá.
10 perc egybepárolás elegendõ neki.

Tálaláskor csepegtessünk rá tejfölt.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pulykacombot megtísztítjuk az inaktól és erektõl, felkockázzuk. A kovkázásnál érdemes ügyelni arra, hogy a hús szálakkal merõlegesen legyen szeletelve.

Majd az olajon sóval, petrezselyem levéllel és az ananász konzerv levével felöntve 3/4 órát fõzzük.

Amikor félig megpuhult, a karikára vágott hagymát és ananászt is hozzátesszük, majd még 1/4-1/2 órán át rotyogtatjuk, közben ki lehet fõzni a rizst hozzá.

Nagyon kellemes az összhatás.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Az olajon az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a sûrített paradicsomot és higítsuk egyszeres mennyiségû vízzel.

Önsük bele a szûrõn leöblített babkonzervet és tegyük bele a kukoricát is. Fûszerezzük chilivel és curryvel.

Legfeljebb fél óra alatt összefõ, ezután egy evõkanál kukorica liszttel (szitálva lehet szórni, úgy nem csomósodik be) sûrítsük be kissé, és még 5 percig fõzzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pulykacombot tisztítszuk meg az inaktól, erektõl és vágjuk kockákra.

Zsíron az apróra vágott fokhagymát pároljuk meg kicsit, majd dobjuk bele a pulykahúst.

A gombát vágjuk vékony szeletekre és azt is adjuk hozzá, majd fûszerezzük a tárkonnyal, borssal és a sóval.
Kis víz hozzáadásával fõzzük egy órán át.

Amikor puha a hús keverjük bele a tejfölt és sûrítsük be 1/2 deci vízzel elkevert keményítõvel.

Sós vízben fõzzük ki hozzá a rizst.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Hozzávalók a tésztához:
100 g vaj
2 evõkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evõkanál szóda
2 tojás
700 g simaliszt

Elõször összekeverem a szódát és az ecetet. Majd kikeverem a puha vajat, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. (Nos, erre kiváncsi vagyok...)
Azonnal leveszem a tûzrõl. Hûlni hagyom, ha langyos: a lisztet hozzáteszem és kidolgozom az egészet. Letakarva álldigálljon egy órát. Aztán hét-nyolc cipóra osztva, egyesével palacsintavékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat.

Hozzávalók a krémhez:
200 g vaj
2 dl sûrített tej
10 dkg mogyoró
1 dl konyakot

A sûrített tejet dobozzal együtt három órán át fõzöm. A kihûlt dobozt kinyitjuk, és lám, és íme: barna és kásás benne a sûrített tej. (Rémes lehet, de a végeredmény megéri.) Ezt kikeverem a vajjal simára, homogénre. Ekkor vagy a mogyorót és a konyakot - ez az autentikus - vagy csokoládét keverek bele.
A lapokat rétegezve megkenem ezzel a kutymásszal, és állítólag másnapra tökély a végeredmény.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!