Mandulás puszedli recept
és a kalória tartalma
2010-12-31 00:52:45
Mandulás puszedli
Hozzávalók 16 személyre:
- 35 dkg Õrölt mandula
- 2 kávéskanál Õrölt fahéj
- 1 kávéskanál Õrölt szerecsendió
- 3 dkg Méz
- 0.5 dkg Vanília kivonat
- 1 darab L-es méretû Tojás felverve
- 5 dkg Mandulabél
- 0.5 zacskó Sütõpor
Elkészítése:
1. A sütõt 165 fokra állítjuk.
2. A száraz és nedves hozzávalókat külön tálban elkeverjük, majd összeöntjük, eldolgozzuk.
3. A tésztából egyenlõ nagyságú gombócokat formálunk (kb 16-ot), majd egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük õket, kissé lenyomjuk a tetejüket.
4. 10-12 percig szép barnára sütjük, rácson kihûlni hagyjuk.
2. A száraz és nedves hozzávalókat külön tálban elkeverjük, majd összeöntjük, eldolgozzuk.
3. A tésztából egyenlõ nagyságú gombócokat formálunk (kb 16-ot), majd egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük õket, kissé lenyomjuk a tetejüket.
4. 10-12 percig szép barnára sütjük, rácson kihûlni hagyjuk.
Mandulás puszedli kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 156.44 kcal |
Fehérje | 5.84 g |
Szénhidrát | 7.18 g |
Zsír | 12.74 g |
Nátrium | 0 g |
Élelmi rost | 3.13 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2503.04 kcal |
Fehérje | 93.57 g |
Szénhidrát | 114.75 g |
Zsír | 203.87 g |
Nátrium | 0.07 g |
Élelmi rost | 50.12 g |
Köszönjük a receptet orsaye felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:156.44kcal7.8%
Fehérje:5.84g11.7%
Szénhidrát:7.18g2.7%
Zsír:12.74g18.2%
Élelmi rost:3.13g12.5%
Nátrium:g0%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!