Kakaós-magvas Gyümölcskenyér recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-01-27 23:18:52
Kakaós-magvas Gyümölcskenyér
Hozzávalók 16 személyre:
- 30 dkg Búza finom liszt
- 2 darab L-es méretû Tyúktojás
- 20 dkg Kristály cukor
- 1 teáskanál Konyhasó
- 5 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 1 zacskó Sütõpor
- 20 dkg Tejföl 20%
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Aszalt szilva
- 10 dkg Aszalt õszibarack
- 1 darab Citrom
- 1 1g Rum aroma
- 5 dkg Napraforgó mag
- 5 dkg Lenmag
- 5 dkg Zabpehely
Elkészítése:
Az aszalt és apróra vágott aszalt gyümölcsöket kevés vízbe áztassuk be amibe csepegtettünk egy kis rumaromát.
Lehet bele egy teáskanál cukrot is tenni, vagy lehet rummal is helyettesíteni, a lényeg, hogy felázzanak és megpuhuljanak kissé.
A lisztet a cukorral, kakaóporral, tojásokkal, sóval, olajjal, sütõporral és a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá a magokat. A mennyiségektõl el lehet térni, a tészta állagát figyelembe véve.
Ezek után tegyük bele a vízbõl kiszedett gyümölcsöt, de ha a tészta nagyon sûrû vagy kemény, mert a zabpehely egy kissé megszívja magát, evõkanállal adagoljunk bele a rumos vízbõl, míg hígabb tésztát nem kapunk.
Az állagának ~olyannak kell lennie, mint a mufinnak.
Egy nagy kerek szétnyitható tortaformát olajozzunk ki, szórjuk meg liszttel, majd töltsük bele a tésztát.
Elõmelegített 200 fokos sütõben ~1,5 órát süssük, vagy addig amíg a közepe nem ragad.
Akkor lehet szépen szeletelni, ha már hûlt egy kicsit.
Lehet bele egy teáskanál cukrot is tenni, vagy lehet rummal is helyettesíteni, a lényeg, hogy felázzanak és megpuhuljanak kissé.
A lisztet a cukorral, kakaóporral, tojásokkal, sóval, olajjal, sütõporral és a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá a magokat. A mennyiségektõl el lehet térni, a tészta állagát figyelembe véve.
Ezek után tegyük bele a vízbõl kiszedett gyümölcsöt, de ha a tészta nagyon sûrû vagy kemény, mert a zabpehely egy kissé megszívja magát, evõkanállal adagoljunk bele a rumos vízbõl, míg hígabb tésztát nem kapunk.
Az állagának ~olyannak kell lennie, mint a mufinnak.
Egy nagy kerek szétnyitható tortaformát olajozzunk ki, szórjuk meg liszttel, majd töltsük bele a tésztát.
Elõmelegített 200 fokos sütõben ~1,5 órát süssük, vagy addig amíg a közepe nem ragad.
Akkor lehet szépen szeletelni, ha már hûlt egy kicsit.
Kakaós-magvas Gyümölcskenyér kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 288.71 kcal |
Fehérje | 5.9 g |
Szénhidrát | 41.01 g |
Zsír | 12.2 g |
Nátrium | 0.21 g |
Élelmi rost | 3.17 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4619.12 kcal |
Fehérje | 94.14 g |
Szénhidrát | 656.24 g |
Zsír | 195.04 g |
Nátrium | 3.48 g |
Élelmi rost | 50.87 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:288.71kcal14.4%
Fehérje:5.9g11.8%
Szénhidrát:41.01g15.2%
Zsír:12.2g17.4%
Élelmi rost:3.17g12.7%
Nátrium:0.21g8.8%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: