Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A póréhagyma felét karikára szeljük és olivaolajon megpirítjuk,majd a megmosott és rózsáira szedett karfiolt hozztesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedõ puhára fõzzük. Amíg fõ, a tejfölt kikeverjük a keményítõvel, majd egy kevés levest belemerünk, hogy utána csomómentesen tudjuk belekeverni a levesbe. Még egyet rottyantunk rajta, megszórjuk petrezselyemmel valamint a póréhagyma másik felével és kész is a könnyû levesünk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A cukkinit és a krumplit (héjában)puhára fõzzük. Mikor a cukkini kihûl, hosszanti irányban félbevágjuk és kikaparjuk a közepét, majd egy tálba tesszük, a krumplit összetörjük, beletesszük a juhtúrót, a vajat, a tojást, a fokhagymát és a fûszereket. A cukkiniket megtöltjük ezzel a masszával, majd tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olivaolajjal és alsó-felsõ sütésen 200 fokos elõmelegített sütõben úgy 30 perc alatt készre sütjük. 10 dkg juhtúró kalória tartalma 197, így egy adagé, kb 500 kcal.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Egy tepsibe öntsünk egy evõkanálnyi olajat. Fektessük rá a halakat, egyenletese szórjuk meg sóval, csipet borssal és aprított vagy szárított kaporral.

A fokhagymát pucoljuk meg és tegyük a halak közé a tepsibe, majd öntsük alá a citromlevet.

Fél órát süssük fedõvel a sütõben 200 fokon, majd még 10-15 percet fedõ nélkül, úgy hogy meglocsolgatjuk a citromos lével.

Tegyünk egy lapot a legkisebb gázlángra,
az árpagyöngyöt egy lábasban olajon hevítsük jól fel kb. 5 perc alatt, majd kétszeres mennyiségû vízzel öntsük fel.

Lassú tûzön fedõ alatt pároljuk amíg a víz majdnem teljesen elpárolog, ekkor zárjuk le a gázt, hagyjuk rajta a fedõt és hagyjuk állni fél órát, így felszívja a maradék vizet is, de nem ragad le!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tojásokat elõveszem a hûtõbõl melegedni.

A lisztet egy kávéskanál sóval és a szárított bazsalikommal elkeverem. Az élesztõt vagy port langyos (testhõmérsékletû) tejben a cukorral felfuttatom.
Úgy szoktam csinálni, hogy mikróban megmelegítem a tejet egy bögrében és amikor az élesztõt és cukrot belekevertem, vissza dugom a mikróba és rácsukom az ajtót (nem indítom be!), hogy ne érje hideg és huzat, így nagyon gyorsan felfut.

Kezet mosok meleg vízzel (A meleg víz azoknak szól akiknek hideg mindig a kezük! A kelt tészta hideg kézzel gyúrva nem kel meg jól!).
A liszt keverékbe bele öntöm a felfutott élesztõs tejet, az olajat és a felütött langyos tojást. Alaposan összedagasztom. Ha túl kemény teszek még hozzá olajat, esetleg pár evõkanál vizet.

Addig kell dagasztani, amíg a tészta elválik az edény falától.
Amikor a tészta jó, megint bedugom a kikapcsolt mikróba, lefedem és rácsukom az ajtót, hogy melegen és huzat mentesen maradjon.

~30-40 perc alatt bedagad. Addig elkészítem a szószt a tetejére. Egy evõkanál olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, beleteszek egy kávéskanál sót, egy paradicsomkonzervet, másfél-kétszer annyi vizet (attól függõen milyen a sûrítési aránya), beledobom a két babér levelet, az õrölt köménymagot, oregánót, kakukkfüvet és fõzöm kb. 15-20 percet.
Lereszelem a sajtokat.

A sütõt elõmelegítem 200 fokra. Egy tepsi alját beolajozok, kilisztezek, majd a megkelt tésztát óvatosan kihúzkodom a tepsi méretére.

A szósszal a tésztát megkenem. Két megmosott paradicsomnak kivágom a csuma részét és vékonyan felszeletelem. Ráteszem a karikákat egyenletesen és megszóróm a reszelt sajttal. Ha van éppen, akkor teszek a tetejére néhány felaprított friss bazsalikom levelet vagy lehet szárítottal is szórni.

A sütõben ~20-25 percig sütöm vagy addig amíg a tészta már nem ragad a villához.

Nagyon finom házilag is elkészíthetõ pizza. Mindig dícsérik.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az alapanyagok száraz részeit(liszt, cukor, kakaópor, sütõpor, vaníliás cukor,só) keverjük el egy tálban, majd olvasszuk fel a margarint és öntsük a lisztkeverékbe.

Tegyük bele a tojásokat és a tejet is, majd keverjük csomómentesre.

Egy 12 darabos muffin sütõ formát kenjünk ki olajjal, és töltögessük bele a keveréket.

A tábla csokoládét törjük fel kockákra és minden muffin közepébe nyomjunk két kockát belõle, úgy hogy ne lógjon ki belõle.

A csoki a közepében meg fog olvadni, és kellemesen folyós lesz.

Elõmelegített sütõben 200 fokon süssük 30 percig.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A krumlit mossuk meg, majd héjastul kevés sóval fõzzük puhára.

A tojásokat fõzzük keményre, pucoljuk meg õket és kis hûtés után a krumplikat is hajazzuk le.

A kolbászt, a krumplit és a tojásokat vágjuk szeletekre, majd egy tálban a tejfölt a sóval és a liszttel keverjük csomómentesre.

A tepsi alját zsírozzuk ki, tegyünk le egy réteg krumplit, arra öntsünk egyenletesen kevés tejfölt, majd rakjunk rá egy réteg tojást és egy réteg kolbászt. ezt ismételjük addig amíg elfogynak a hozzávalók.

Ha szerencsénk van jut a tetejére még egy kevés tejföl, de az sem baj ha nem, legalább pirosra sül majd a krumpli a tetején.

Tegyük a sütõbe és 200 fokon 40 perc alatt süssük össze fedõ nélkül.

Fel lehet turbózni egy kis reszelt sajttal, de anélkül is nagyon finom és borzasztó egyszerû.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát vágjuk apróra és a zsíron pároljuk üvegesre.

Tegyük bele a füstölt ízû kockát, olvasszuk el, sózzuk meg és tegyük rá a felkockázott és erektõl, inaktól megtisztított pulykahúst.

A zsír és füstölt kocka helyett lehet füstölt szalonnát is használni, ekkor elõször ki kell sütni a szalonnából a zsírt és arra kell tenni a hagymát és a húst, így még jobb.

Az uborkákat vágjuk négyfelé hosszában, és dobjuk azt is a húsra. Szórjuk bele a felaprított vagy a szárított kaprot. Öntsük fel 2 dl vízzel és fõzzük ~ 1 és negyed órán át fedõ alatt, amíg megpuhul. A víz nagy része el fog párologni, a finom szaftja fog megmaradni.
Közben enyhén sós vízben fõzzük ki a tésztát.

Elsõ ránézésre lehet, hogy furcsának tûnik, de rendkívül finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tojásokat fõzzük keményre, majd vágjuk szépen ketté õket hosszában.

Szedjük ki egy tálba a sárgájukat, és egy villával alaposan paszírozzuk szét õket.

Adjuk hozzá elõször a mustárt, a sót, a cukrot és a borsot, és paszírozzuk keverjük tovább amíg egyenletes nem lesz az állaga. Ekkor adjuk hozzá a majonézt és a tejfölt, vigyázva, hogy a tejföl ne higítsa fel túlságosan.

A megadott tejföl mennyiségbõl lehet hogy kevesebb is elég lesz. A krémnek simának krémesnek és nem túl folyósnak, inkább keményebbnek kell lennie.

Tegyük tálra a tojásokat és a krémet egy zacskóba tömve és sarkát kivágva, vagy nyomózsákkal töltsük meg a fehérjéket úgy hogy csúcsos legyen a tetejük.

Franciasalátát és sonka tekercset is készíthetünk hozzá, díszítsük petrezselyem levéllel és friss paradicsommal.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A szörpös üveg elõkészítése: mosás fertõtlenítõszerrel, majd hosszabb ideig csöpögtetés.

Egy jókora marék frissen szedett citromfüvet mossunk meg, és szedjük le a leveleit egy tálba vigyázva, hogy ne törjenek túlságosan szét.

Egy 2 literes lábasban tegyünk fel a fél liter vízzel fõni, úyg hogy a fedõ legyen rajta! Forrás után 2 perccel zárjuk le a gázt és tegyük félre 20 percre állni és ázni a forró vízben.

Amikor letelt az idõ fogjunk egy nagy szûrõt, tegyünk bele egy tiszta konyharuhát vagy pelenkát és tegyük egy másik fazékra.

Ezen keresztül kell a levet átszûrni, hogy szép tiszta maradjon.

Gumikeszyût fölvéve (nagyon forró és megéget) ki is lehet csavarni a rongyban maradó füvet!

Most tegyük újra gázra keverjük bele a fél kiló cukrot és forraljuk meg. Csepegtessük bele a citrom aromát. 1 percig fõzzük nagy lángon, majd vegyük legkisebbre, és merõkanállal egy tiszta tölcséren át töltsük az üvegbe.

Gyorsan zárjuk le, és 5-10 percre fordítsuk fejjel lefelé (a szörpösüveg fejjel lefelé nehezen áll meg, de a mosogató csepegtetõ rácson kitámasztható úgy hogy ne boruljon el).

A 10 perc letelte után kesztyûvel megfogva fordítsuk a talpára és szobahõmérsékleten hagyjuk kihûlni.

~ 8 dl szörp lesz a mennyiségbõl és 2 évig eláll a szekrényben tartósítószer nélkül.

A színe be fog sötétedni, de nem lesz semmi baja, ha gondosan ügyeltünk az edények tisztaságára.

A besötétedés megelõzhetõ 1/4 kávéskanál borkõsavval vagy citromsavval.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a tormát egy szûrõn át lecsepegtetjük.

A sajtkrémet a túróval és a többi hozzávalóval homogénre és habosra keverjük.

A sonkákba ~2-3 cm vastag tölteléket teszünk az egyik végénél hosszában, majd feltekerjük.

Egy fej salátáról leszedünk néhány friss levelet, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük.

Tálcára tesszük a leveleket. Rátesszük a tekercseket és betesszük a hûtõszekrénybe.
A zselatint az elõírásnak megfelelõen megfõzzük, hagyjuk kicsit hûlni, majd a hûtõbõl elõvett tekercsekre csurgatjuk egyenletesen.

Ettõl szép fényes lesz.
A tetejére lehet díszítésként még egy kis krémet és petrezselyem leveleket tenni.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!