Svéd rakott palacsinta recept
és a kalória tartalma
2011-01-06 09:19:12
Svéd rakott palacsinta
Hozzávalók 6 személyre:
- 20 dkg Búza finom liszt
- 10 dkg Tejszín 20%
- 3 dl Tehéntej 2,8%-os
- 2 darab L-es méretû Tyúktojás
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 0.5 l Ivóvíz
- 20 dkg Lekvár, dzsem
- 10 dkg szörp
- 10 dkg Tejszínhab
- 5 dkg Natúr vaj
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
Elkészítése:
A palacsinta tésztát a lisztbõl, 1 dl tejszínbõl, olvasztott vajból, tojásokból, tejbõl, sóból, vaníliás cukorból és ~ fél liter vízbõl készítve csomómentesen elkeverjük.
Ha csomós maradna, egy tál fölé nagy szûrõt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát és a csomókat átpaszírozzuk a szûrõn, hogy szétnyomódjanak.
A sûrûsége akkor jó, ha a merõkanállal meregetve és csorgatva úgy folyik mint sûrû tejszín, így a víz mennyiséget apránként kell adagolni, nehogy túlhíguljon.
Forró serpenyõben az olajon kisütjük. (Én egyszerre kettõben szoktam a palacsintát sütni, úgy gyorsabban megvan.)
A kész palacsinták közét megkenjük lekvárral, torta forma szeletekre vágjuk és tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, majd meglocsoljuk szörppel vagy valamilyen sziruppal.
A lekvár és a szörp lehetõleg valamilyen erdei gyümölcsbõl vagy eperbõl, málnából készült legyen.
Ha csomós maradna, egy tál fölé nagy szûrõt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát és a csomókat átpaszírozzuk a szûrõn, hogy szétnyomódjanak.
A sûrûsége akkor jó, ha a merõkanállal meregetve és csorgatva úgy folyik mint sûrû tejszín, így a víz mennyiséget apránként kell adagolni, nehogy túlhíguljon.
Forró serpenyõben az olajon kisütjük. (Én egyszerre kettõben szoktam a palacsintát sütni, úgy gyorsabban megvan.)
A kész palacsinták közét megkenjük lekvárral, torta forma szeletekre vágjuk és tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, majd meglocsoljuk szörppel vagy valamilyen sziruppal.
A lekvár és a szörp lehetõleg valamilyen erdei gyümölcsbõl vagy eperbõl, málnából készült legyen.
Svéd rakott palacsinta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 571.28 kcal |
Fehérje | 8.26 g |
Szénhidrát | 65.05 g |
Zsír | 30.97 g |
Nátrium | 0.23 g |
Élelmi rost | 1.74 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3427.62 kcal |
Fehérje | 49.53 g |
Szénhidrát | 390.31 g |
Zsír | 185.86 g |
Nátrium | 1.47 g |
Élelmi rost | 10.46 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:571.28kcal28.6%
Fehérje:8.26g16.5%
Szénhidrát:65.05g24.1%
Zsír:30.97g44.2%
Élelmi rost:1.74g7%
Nátrium:0.23g9.6%
Íz jellege:Édes
Címkék:Palacsinta
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Desszert
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!