Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A tepertõ-t ledaráljuk, a tojásokat megfõzzük.

Majd egy tálban villával szétnyomkodva a tojásokat és a többi hozzávalót alaposan elkeverjük, hogy homogén legyen.

Fogyasztás elõtt jobb ha áll néhány órát a hûtõben, akkor jobban összeérnek az ízek.

Kenyéren nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A felaprított hagymát a pritaminnal együtt az olajon üvegesre pároljuk.

A pulyka combból az ereket, inakat eltávolítjuk, majd felkockázzuk.

A gyömbért apróra vágjuk és pároljuk egy kicsit, vagy lehet használni szárítottat is, de az más ízû.

A hagymás párolt paprikákra dobjuk a húst, megsózzuk és picit pirítjuk.

Hozzáadjuk a mexikói keveréket, a többi fûszert, esetleg pár csepp vizet, hogy ne kapjon le, és kb. egy órát fõzzük együtt.
Közben kifõzzük hozzá a tésztát.

Amikor megpuhult, beleöntjük a tejszínt, bedobjuk az édesítõ szemeket, és még egy rövid ideig fõzzük.
Ha túl híg, be lehet sûríteni kemyényítõvel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

További szükséges hozzávaló: 1 m 38cm széles zsírpapír

A margarin és cukor szétosztása:
Cukor: 15 dkg a kakaós részbe és 15 dkg a kókuszosba.
Margarin: 5 dkg a kakaósba és 20 dkg a kókuszosba. Tedd ki a margarint elõre melegedni, hogy lágyuljon.

A háztartási kekszet daráljuk le. 15 dkg cukorral 5 dkg kakaóporral, a lekvárral, 5 dkg margarinnal, tejjel és az aromákkal gyúrd homogén kemény masszává és tedd félre.

15 dkg cukrot darálj meg, vagy használhatsz porcukrot.

A kókuszreszelékbõl egy keveset tegyél félre a forgatáshoz.

A többi kókuszreszeléket tedd egy tálba, a margarint vágdosd fel kisebb kockákra, hogy könnyebb legyen gyúrni, dobáld a kókuszra, tedd bele a cukrot is. Gyúrd addig, míg egyenletes lesz és összeáll gombóccá.

Tedd kicsit félre a fehér keveréket.

Vedd elõ a zsírpapírt és vágd ketté két darab fél méteres darabra.

Az egyiket terítsd az asztalra, és tedd rá a barna kakaós masszát. Mûanyag nyújtófával nyújtsd el annyira, hogy a zsírpapír szélétõl 5 cm maradjon és legyen teljesen szögletes. Elég nehéz a lapítása, mert csúszik és rátapad, ezért javaslom a mûanyag nyújtót.

Amikor egyenletes, a zsírpapír egyik keskenyebb végét hajtsd rá a szélére, tekercseld fel a lapot és tedd félre.

Vedd elõ a második zsírpapírt és borítsd rá a fehér masszát. Kézzel és nyújtófával simítsd ugyanakkorára mint a barna lap. Ennek is hajtsd fel a szélét és tekerd fel.

Vedd elõ a barna tekercset, tekerd ki, majd fogd meg a fehér tekercset de ne tekerd ki, és a barnával szembefordítva illeszd a tekercs végére annak a végét, majd kitekerve forgasd az egészet rá.

Ezután még zsírpapíron keresztül is hengereld meg egy kicsit!

A felsõ zsírpapírt húzd le, az alsó segítségével pedig a kezdd el feltekerni a tekercset. Közben hengergesd meg. Figyelj oda, hogy a fél méteres oldal legyen a közepe!

Ezzel kész is van, már csak meg kell szórni a maradék reszelékkel és be kell tenni néhány órára a hûtõbe.

Kezdõknek lehet hogy kicsit nehéz kivitelezni, de megéri a veszõdséget.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az aszalt fügét nagyon apróra vágjuk, és elkeverjük az összes hozzávalóval, kivéve a mandulával. Alaposan összedolgozzuk.

Egy sütõformát kikenünk olajjal, meglisztezzük, és beletöltjük a masszát.

A tetejére egyenletesen rászórjuk a szeletelt mandulát és elõmelegített sütõben 180 fokon ~40 perc alatt megsütjük.

Még forrón megszórjuk a tetejét porcukorral.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez egy elég tömör állagú sós muffin, de nagyon ízletes.

A liszteket a sóval , sütõporral és a magokkal, zabpehellyel, korpával egyenletesen elkeverjük egy nagyobb tálban.

A margarint megolvasztjuk és a lisztbe öntjük. Hozzáadjuk a tejet és a tojásokat is, majd simára keverjük.

Egy 12 darabos muffin sütõ formát kikenünk olajjal, majd teletöltjük a masszával.

Mehet csurig, mert nem dagad meg olyan nagyon.

Elõmelegített sütõben 190-200 fokon 30-40 percig sütjük.
(Nekem sima gázos van, így én 200 fokon szoktam sütni, de légkeverésesben 10 fokkal alacsonyabbon is mehet.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A túrót a margarinnal együtt villával áttörjük, belekeverjük a sót, cukrot, tejet, vaníliás cukrot, a feltört tojások sárgáját és a citrom aromát (pár csepp legyen csak, mert a túl sok elrontja).

A csokit lereszeljük, majd a keverékhez adjuk a liszttel együtt. (Ha túl sûrû lenne és nem lehet keverni, akkor mehet még bele egy kis tej.)

A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk, majd nagyon óvatosan a masszába keverjük.

Egy 12 darabos muffin sütõ formát kikenünk az olajjal, beletöltjük a tésztát és 190 fokos elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt készresütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A pulykamellet vágjuk csíkokra, és az olajon pírítsuk meg oly módon hogy közben a füstölt kockát is alá olvasztjuk.

Miután megpirult tegyük hozzá az ananászt (vagy konzervet), a felaprított petrezselymet, a diót, a csipet sót, és amíg nem forr öntsük bele a tejszínt.

Körülbelül 1 óra fõzés után fél-egy deci vízzel keverjük el a keményítõt csomómentesen és az egészet sûrítsük be vele.

Burgonyapürével tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumplit fõzzük meg héjastól sós vízben. Majd hûtsük meg hideg vízben és pucoljuk meg, ekkor a héja könnyen le fog jönni.

Egy edényben krumplinyomóval törjük át, majd másfél-két deci forró tejjel, amibe tettünk fél teáskanál sót, és 5 dkg vajjal alaposan dolgozzuk össze.

A sót azért érdemes a tejjel elkeverni, mert így biztosan nem lesznek sós és sótlan területek, egyenletes lesz az egész pürében.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hozzávalókat keverjük simára, majd 1-2 órára tegyük hûtõszekrénybe. Rántott sajthoz, párolt zöldségekhez adható.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyõben kevés olajon megpároljuk.

Egy kis darab gyömbért megtisztítunk és nagyon picire felaprítunk.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kockákra vágjuk. Egy fazékben az almát a gyömbérrel pici olajjal megpároljuk, majd amikor megpuhult levesszük a tûzrõl, villával összetörjük és belekeverjük elõször a mézet és a mustárt, majd a kefírt és a kókuszreszeléket.

Visszatesszük a tûzre, és rotyogtatjuk egy ideig. Ha nem elég sûrû, akkor egy kevés keményítõvel lehet sûríteni.

A rizst sós vízben megfõzzük.

Tálalása: a rizsbõl megvizezett kis pohárkába töltünk, megnyomkodjuk, majd fejjel lefelé fordítjuk a tányéron és levesszük a poharat, hogy kis gömböt kapjunk. Mellé tesszük a húst és meglocsoljuk az almaszósszal.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 33 34 35 36 37 38 39 40 41 1 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!