( recept képpel )
Elkészítése:
További szükséges hozzávaló: 1 m 38cm széles zsírpapír
A margarin és cukor szétosztása:
Cukor: 15 dkg a kakaós részbe és 15 dkg a kókuszosba.
Margarin: 5 dkg a kakaósba és 20 dkg a kókuszosba. Tedd ki a margarint elõre melegedni, hogy lágyuljon.
A háztartási kekszet daráljuk le. 15 dkg cukorral 5 dkg kakaóporral, a lekvárral, 5 dkg margarinnal, tejjel és az aromákkal gyúrd homogén kemény masszává és tedd félre.
15 dkg cukrot darálj meg, vagy használhatsz porcukrot.
A kókuszreszelékbõl egy keveset tegyél félre a forgatáshoz.
A többi kókuszreszeléket tedd egy tálba, a margarint vágdosd fel kisebb kockákra, hogy könnyebb legyen gyúrni, dobáld a kókuszra, tedd bele a cukrot is. Gyúrd addig, míg egyenletes lesz és összeáll gombóccá.
Tedd kicsit félre a fehér keveréket.
Vedd elõ a zsírpapírt és vágd ketté két darab fél méteres darabra.
Az egyiket terítsd az asztalra, és tedd rá a barna kakaós masszát. Mûanyag nyújtófával nyújtsd el annyira, hogy a zsírpapír szélétõl 5 cm maradjon és legyen teljesen szögletes. Elég nehéz a lapítása, mert csúszik és rátapad, ezért javaslom a mûanyag nyújtót.
Amikor egyenletes, a zsírpapír egyik keskenyebb végét hajtsd rá a szélére, tekercseld fel a lapot és tedd félre.
Vedd elõ a második zsírpapírt és borítsd rá a fehér masszát. Kézzel és nyújtófával simítsd ugyanakkorára mint a barna lap. Ennek is hajtsd fel a szélét és tekerd fel.
Vedd elõ a barna tekercset, tekerd ki, majd fogd meg a fehér tekercset de ne tekerd ki, és a barnával szembefordítva illeszd a tekercs végére annak a végét, majd kitekerve forgasd az egészet rá.
Ezután még zsírpapíron keresztül is hengereld meg egy kicsit!
A felsõ zsírpapírt húzd le, az alsó segítségével pedig a kezdd el feltekerni a tekercset. Közben hengergesd meg. Figyelj oda, hogy a fél méteres oldal legyen a közepe!
Ezzel kész is van, már csak meg kell szórni a maradék reszelékkel és be kell tenni néhány órára a hûtõbe.
Kezdõknek lehet hogy kicsit nehéz kivitelezni, de megéri a veszõdséget.