Mézes zserbó recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-01-23 17:39:38
Mézes zserbó
Hozzávalók 16 személyre:
- 40 dkg Búza finom liszt
- 35 dkg Kristály cukor
- 1 darab L-es méretû Tyúktojás
- 1 zacskó Sütõpor
- 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 3.5 dl Tehéntej 2,8%-os
- 10 dkg Méz
- 1 darab Citrom
- 6 dkg Búzadara
- 20 dkg Lekvár, dzsem
- 20 dkg Étcsokoládé
Elkészítése:
5 dkg margarinból fél deci tejjel, egy tojással, 15 dkg cukorral és a mézzel gõz fölött masszát készítünk. Amikor kihûlt belekeverjük a lisztet, a sütõport, és összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk és 1 órát pihentetjük.
Közben 3 deci tejet felforralunk és beleöntjük a búzadarát, majd sûrûre fõzzük. 20 deka margarint 20 deka cukorral habosra keverünk, egy citrom reszelt héjával a tejben fõtt búzadarával összekeverjük.
A 4 adag tésztát vékonyra nyújtjuk és egyenként 8 perc alatt 180-200 fokos sütõben megsütjük.
Ezután következik a rétegezés. Egy lapra lekvárt kenünk vékonyan, majd arra a tölteléket, és addig folytatjuk, míg az utolsó laphoz nem érünk.
A csokoládát gõz fölött megolvasztjuk, majd a süteményen egyenletesen mûanyag spatulával elkenjük.
Az egészet hagyjuk kihûlni, majd betesszük legalább egy fél napra a hûtõszekrénybe.
Amikor a tészta lapok megpuhultak, a süteményt úgy vágjuk fel, hogy a csokoládét a tetején bemetszegetjük forró késsel.
A vékony kést minden egyes vágás elõtt gázon lehet melegíteni, majd a vonalat a csokin meghúzni. Így vágáskor a csoki nem törik szét.
Négy részre osztjuk és 1 órát pihentetjük.
Közben 3 deci tejet felforralunk és beleöntjük a búzadarát, majd sûrûre fõzzük. 20 deka margarint 20 deka cukorral habosra keverünk, egy citrom reszelt héjával a tejben fõtt búzadarával összekeverjük.
A 4 adag tésztát vékonyra nyújtjuk és egyenként 8 perc alatt 180-200 fokos sütõben megsütjük.
Ezután következik a rétegezés. Egy lapra lekvárt kenünk vékonyan, majd arra a tölteléket, és addig folytatjuk, míg az utolsó laphoz nem érünk.
A csokoládát gõz fölött megolvasztjuk, majd a süteményen egyenletesen mûanyag spatulával elkenjük.
Az egészet hagyjuk kihûlni, majd betesszük legalább egy fél napra a hûtõszekrénybe.
Amikor a tészta lapok megpuhultak, a süteményt úgy vágjuk fel, hogy a csokoládét a tetején bemetszegetjük forró késsel.
A vékony kést minden egyes vágás elõtt gázon lehet melegíteni, majd a vonalat a csokin meghúzni. Így vágáskor a csoki nem törik szét.
Mézes zserbó kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 444.4 kcal |
Fehérje | 4.37 g |
Szénhidrát | 66.98 g |
Zsír | 17.9 g |
Nátrium | 0.2 g |
Élelmi rost | 1.64 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 7110.25 kcal |
Fehérje | 69.75 g |
Szénhidrát | 1071.48 g |
Zsír | 286.17 g |
Nátrium | 3.21 g |
Élelmi rost | 26.29 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:444.4kcal22.2%
Fehérje:4.37g8.7%
Szénhidrát:66.98g24.8%
Zsír:17.9g25.6%
Élelmi rost:1.64g6.6%
Nátrium:0.2g8.3%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: