Töltött káposzta savanyú káposztából recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-01-25 11:03:07
Töltött káposzta savanyú káposztából
Hozzávalók 10 személyre:
- 100 dkg Savanyú káposzta
- 70 dkg Darált sertéshús
- 20 dkg Fényezetlen rizs
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 1.5 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 1 darab L-es méretû Tyúktojás
- 1.5 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
Az egy kilónyi káposzta arányai a következõk legyenek: fél kiló aprókáposzta és fél kiló levél (ez ~ 10 darab nagy levél). Így 18-20 darab töltelék lesz.
Ha a savanyú káposzta nagyon sós(meg kell kóstolni, fincsi ), öblítsük át vízzel.
A darált húst a felaprított hagymával, fokhagymával, sóval, pirospaprikával, rizzsel és a tojással gyúrjuk össze.
Egy nagy méretû fazék aljára terítsünk egy adag apróképosztát és tegyünk bele vizet is. Tegyük a tûzhelyre, hadd kezdjen el forrni. (Azért szoktam így csinálni, hogy a belepakolt gombócok egybõl elkezdjenek keményedni a forróban és ne lapuljanak össze a rápakoltaktól.)
A nagy káposzta leveleket vágjuk ketté, és kb egy maroknyi húst tekerünk bele hosszúkásan, a végeit tömködjük vissza.
Tegyük sorra a fazékba, majd amikor mind benne van tegyük rá a maradék aprókáposztát is, majd egy kevés pirospaprikát még szórhatunk rá. Öntsük fel vízzel és figyelgessük, mert a rizs fel fogja venni a vizet. Rázogatással lehet csak keverni!
A teljes forrástól számítva ~2 óra alatt fõ puhára.
Ha a savanyú káposzta nagyon sós(meg kell kóstolni, fincsi ), öblítsük át vízzel.
A darált húst a felaprított hagymával, fokhagymával, sóval, pirospaprikával, rizzsel és a tojással gyúrjuk össze.
Egy nagy méretû fazék aljára terítsünk egy adag apróképosztát és tegyünk bele vizet is. Tegyük a tûzhelyre, hadd kezdjen el forrni. (Azért szoktam így csinálni, hogy a belepakolt gombócok egybõl elkezdjenek keményedni a forróban és ne lapuljanak össze a rápakoltaktól.)
A nagy káposzta leveleket vágjuk ketté, és kb egy maroknyi húst tekerünk bele hosszúkásan, a végeit tömködjük vissza.
Tegyük sorra a fazékba, majd amikor mind benne van tegyük rá a maradék aprókáposztát is, majd egy kevés pirospaprikát még szórhatunk rá. Öntsük fel vízzel és figyelgessük, mert a rizs fel fogja venni a vizet. Rázogatással lehet csak keverni!
A teljes forrástól számítva ~2 óra alatt fõ puhára.
Töltött káposzta savanyú káposztából kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 472.89 kcal |
Fehérje | 10.13 g |
Szénhidrát | 21.33 g |
Zsír | 37.87 g |
Nátrium | 2.13 g |
Élelmi rost | 3.48 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4728.84 kcal |
Fehérje | 101.26 g |
Szénhidrát | 213.24 g |
Zsír | 378.68 g |
Nátrium | 21.25 g |
Élelmi rost | 34.87 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:472.89kcal23.6%
Fehérje:10.13g20.3%
Szénhidrát:21.33g7.9%
Zsír:37.87g54.1%
Élelmi rost:3.48g13.9%
Nátrium:2.13g88.8%
Íz jellege:Savanyú
Elkészítés ideje: ~2.5 óra
További képek: