Esterházy rostélyos recept
és a kalória tartalma
2011-01-06 08:50:12
Esterházy rostélyos
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg Marhahús
- 2 szál Sárgarépa
- 1 szál Petrezselyem gyökér (fehér répa)
- 1 darab Zellergumó
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 5 tekerésnyi õrölt Fekete bors
- 2 darab Babér levél
- 20 dkg Tejföl 20%
- 0.5 darab Citrom
- 10 dkg Fehérbor
- 1 teáskanál Konyhasó
- 1 púpozott evõkanál Búza finom liszt
- 2 evõkanál Disznó zsír
- 1 evõkanál Kristály cukor
- 5 dkg Mustár
- 35 dkg Durum száraztészta
Elkészítése:
A marhahúst vékony szeletekre vágjuk és kicsit megvagdossuk hogy sütéskor ne ugorjon össze, majd lisztbe mártjuk és a forró zsírban elõsütjük, megpirítjuk.
Ezt célszerû serpenyõ helyett lábasban végezni, hogy ne kelljen duplán mosogatni :)
Kiszedjük egy tálba.
A maradék zsírban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk liszttel majd felöntjük a borral és ~2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és beledobjuk a babérlevelet.
A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a mártáshoz.
Picit fõzzük, majd nagyon kis lángon a hús hozzáadásával puhára pároljuk az egészet. Ha nagyon sûrûsödne, vízzel lehet higítgatni.
Amikor puha, de nem esik szét a hús, belekeverjük óvatosan a mustárt, cukrot, és 1 dl tejfölt. A megmosott és karikákra vágott citromot is most érdemes beletenni.(Ha kicsit túlpuhult, akkor a keverés idejére ki kell venni a hússzeleteket, mert össze fognak törni.)
A tésztát megfõzzük, tányéron pedig a szeleteket a szósszal és meglocsolt tejföllel tálaljuk.
Ezt célszerû serpenyõ helyett lábasban végezni, hogy ne kelljen duplán mosogatni :)
Kiszedjük egy tálba.
A maradék zsírban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk liszttel majd felöntjük a borral és ~2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és beledobjuk a babérlevelet.
A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a mártáshoz.
Picit fõzzük, majd nagyon kis lángon a hús hozzáadásával puhára pároljuk az egészet. Ha nagyon sûrûsödne, vízzel lehet higítgatni.
Amikor puha, de nem esik szét a hús, belekeverjük óvatosan a mustárt, cukrot, és 1 dl tejfölt. A megmosott és karikákra vágott citromot is most érdemes beletenni.(Ha kicsit túlpuhult, akkor a keverés idejére ki kell venni a hússzeleteket, mert össze fognak törni.)
A tésztát megfõzzük, tányéron pedig a szeleteket a szósszal és meglocsolt tejföllel tálaljuk.
Esterházy rostélyos kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 1197.01 kcal |
Fehérje | 42.34 g |
Zsír | 68.62 g |
Nátrium | 1.2 g |
Szénhidrát | 100.88 g |
Élelmi rost | 4.53 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4788.03 kcal |
Fehérje | 169.36 g |
Zsír | 274.53 g |
Nátrium | 4.78 g |
Szénhidrát | 403.54 g |
Élelmi rost | 18.16 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:1197.01kcal59.9%
Fehérje:42.34g84.7%
Szénhidrát:100.88g37.4%
Zsír:68.62g98%
Élelmi rost:4.53g18.1%
Nátrium:1.2g50%
Elkészítés ideje: ~2.5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!