Rizses lecsó recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-09-26 10:48:26
Rizses lecsó
Hozzávalók 4 személyre:
- 7 darab Paradicsom
- 5 darab nagy Paprika
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 10 dkg Frankfurti virsli
- 10 dkg Fényezetlen rizs
- 4 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
Elkészítése:
A lecsó szerintem akkor a legfinomabb, ha jó vastag húsú és édes paprikákból készül, mert akkor nem lesz keserû.
A fonnyadt lecsópaprikából nem lesz édes az íze, így aki kesernyésen szereti az abból csinálja!
A paradicsomot és paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk (a paprikából kimossuk a magokat is), majd a paprikát hosszában, a paradicsomot kereszben feldaraboljuk. Nem kell túl kicsire, el lehet nagyolni nyugodtan, mert úgyis szétfõ.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk egy nagyobb lábasban (hogy beleférjen amíg nem esett össze). Közben felszeleteljük ujjnyi karikákra a virslit is és beletesszük ugyanabba a tálba, amibe a paprikát és paradicsomot tesszük. (Majd egyszerre kell a lábasba borítani, úgy lesz jó az íze ha együtt fõnek meg.)
Amikor a hagyma megpárolódott, beleborítjuk a feldarabolt összetevõket, és utána szórjuk rá a sót és az õrölt piurospaprikát, nehogy megkeseredjen.
~1/2 óra alatt levet ereszt, de még nem fõ szét. Erre figyelni kell, mert a risznek is van fõzési ideje. Amikor már nem kemény de még nem is puha a zöldség és leve is van, akkor öntjük bele a rizst, majd 10 percig fõzzük.
Ilyen módon elkészítve még az is megkedveli aki eddig nem szerette :)
A fonnyadt lecsópaprikából nem lesz édes az íze, így aki kesernyésen szereti az abból csinálja!
A paradicsomot és paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk (a paprikából kimossuk a magokat is), majd a paprikát hosszában, a paradicsomot kereszben feldaraboljuk. Nem kell túl kicsire, el lehet nagyolni nyugodtan, mert úgyis szétfõ.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk egy nagyobb lábasban (hogy beleférjen amíg nem esett össze). Közben felszeleteljük ujjnyi karikákra a virslit is és beletesszük ugyanabba a tálba, amibe a paprikát és paradicsomot tesszük. (Majd egyszerre kell a lábasba borítani, úgy lesz jó az íze ha együtt fõnek meg.)
Amikor a hagyma megpárolódott, beleborítjuk a feldarabolt összetevõket, és utána szórjuk rá a sót és az õrölt piurospaprikát, nehogy megkeseredjen.
~1/2 óra alatt levet ereszt, de még nem fõ szét. Erre figyelni kell, mert a risznek is van fõzési ideje. Amikor már nem kemény de még nem is puha a zöldség és leve is van, akkor öntjük bele a rizst, majd 10 percig fõzzük.
Ilyen módon elkészítve még az is megkedveli aki eddig nem szerette :)
Rizses lecsó kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 390.54 kcal |
Fehérje | 10.94 g |
Szénhidrát | 48.42 g |
Zsír | 20.59 g |
Nátrium | 2.84 g |
Élelmi rost | 13.93 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1562.14 kcal |
Fehérje | 43.74 g |
Szénhidrát | 193.63 g |
Zsír | 82.35 g |
Nátrium | 11.32 g |
Élelmi rost | 55.74 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:390.54kcal19.5%
Fehérje:10.94g21.9%
Szénhidrát:48.42g17.9%
Zsír:20.59g29.4%
Élelmi rost:13.93g55.7%
Nátrium:2.84g118.3%
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: