Madártej recept
és a kalória tartalma
2011-10-20 08:23:56
Madártej
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 darab M-es méretû Tyúktojás
- 10 dl Tehéntej 2,8%-os
- 5 evõkanál Kristály cukor
- 2 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 1 púpozott evõkanál Búza finom liszt
Elkészítése:
A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját tegyük félre.
Forraljuk fel a tejet és szórjuk bele a vaníliás cukrot. Kis lángon hagyjuk óvatosan tovább forrni, a fehérjékbõl pedig egy evõkanállal szedjünk kis adagokat és dobjuk a forró tejbe. Amikor megkeményedtek, lukacsos kanállal emeljük ki óvatosan õket és tegyük félre a "madarakat".
Az öntetet a forrongó tejbõl készítjük el. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd csurgassuk gyors kevergetés közepette a tejbe és fõzzük fel. Lehet tovább sûríteni a liszttel, de azzal vigyázni kell egy kicsit nehogy csomós legyen. A legegyszerûbb módja, ha egy kis tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet és ezt csurgatjuk a forró öntethez.
Amikor összefõtt, vegyük le a tûzrõl és hideg vízbe állítva hûtsük meg. Amikor langyos tegyük bele a hab madarakat és tegyük a hûtõbe. 2-3 óra alatt lehûl és fogyasztható.
A tejes-tojásos ételek különösen romlandók, ezért minél hamarabb a hûtõbe kell kerülnie!
Forraljuk fel a tejet és szórjuk bele a vaníliás cukrot. Kis lángon hagyjuk óvatosan tovább forrni, a fehérjékbõl pedig egy evõkanállal szedjünk kis adagokat és dobjuk a forró tejbe. Amikor megkeményedtek, lukacsos kanállal emeljük ki óvatosan õket és tegyük félre a "madarakat".
Az öntetet a forrongó tejbõl készítjük el. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd csurgassuk gyors kevergetés közepette a tejbe és fõzzük fel. Lehet tovább sûríteni a liszttel, de azzal vigyázni kell egy kicsit nehogy csomós legyen. A legegyszerûbb módja, ha egy kis tejjel csomómentesen elkeverjük a lisztet és ezt csurgatjuk a forró öntethez.
Amikor összefõtt, vegyük le a tûzrõl és hideg vízbe állítva hûtsük meg. Amikor langyos tegyük bele a hab madarakat és tegyük a hûtõbe. 2-3 óra alatt lehûl és fogyasztható.
A tejes-tojásos ételek különösen romlandók, ezért minél hamarabb a hûtõbe kell kerülnie!
Madártej kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 314.15 kcal |
Fehérje | 12.8 g |
Szénhidrát | 44.1 g |
Zsír | 9.72 g |
Nátrium | 0.13 g |
Élelmi rost | 0.42 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1884.86 kcal |
Fehérje | 76.83 g |
Szénhidrát | 264.54 g |
Zsír | 58.32 g |
Nátrium | 0.74 g |
Élelmi rost | 2.54 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:314.15kcal15.7%
Fehérje:12.8g25.6%
Szénhidrát:44.1g16.3%
Zsír:9.72g13.9%
Élelmi rost:0.42g1.7%
Nátrium:0.13g5.4%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Desszert
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!