Sztrapacska recept
és a kalória tartalma
2011-09-26 10:35:06
Sztrapacska
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg Juhtúró
- 50 dkg Burgonya (krumpli)
- 3 evõkanál Búza finom liszt
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 10 dkg Félzsíros tehéntúró
- 10 dkg Angol szalonna (bacon)
- 20 dkg Tejföl 20%
Elkészítése:
A krumplit héjastul puhára fõzzük, majd kicsit meghûtve meghámozzuk és egy tálban szétnyomjuk.
Hozzákeverjük a tojást, lisztet és a sót (tulajdonképpen ízlés szerint, meg a krumplitól is függ, hogy mennyit vesz fel), és egy szaggatható krumplis nokedlitésztát gyúrunk belõle.
Egyhén sós vízben nokedliszaggatón keresztül kiszaggatva megfõzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Leszûrjük és tálba tesszük.
Közben a bacon szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A kisült szalonnával és a zsírjával elkeverjük a sztrapacska tésztát.
Tálaláskor tesszük rá a túrót, juhtúrót, és meglocsoljuk tejföllel.
Hozzákeverjük a tojást, lisztet és a sót (tulajdonképpen ízlés szerint, meg a krumplitól is függ, hogy mennyit vesz fel), és egy szaggatható krumplis nokedlitésztát gyúrunk belõle.
Egyhén sós vízben nokedliszaggatón keresztül kiszaggatva megfõzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Leszûrjük és tálba tesszük.
Közben a bacon szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A kisült szalonnával és a zsírjával elkeverjük a sztrapacska tésztát.
Tálaláskor tesszük rá a túrót, juhtúrót, és meglocsoljuk tejföllel.
Sztrapacska kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 486.86 kcal |
Fehérje | 18.99 g |
Szénhidrát | 39.05 g |
Zsír | 28.65 g |
Nátrium | 0.36 g |
Élelmi rost | 3.43 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1947.45 kcal |
Fehérje | 75.93 g |
Szénhidrát | 156.17 g |
Zsír | 114.56 g |
Nátrium | 1.42 g |
Élelmi rost | 13.72 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:486.86kcal24.3%
Fehérje:18.99g38%
Szénhidrát:39.05g14.5%
Zsír:28.65g40.9%
Élelmi rost:3.43g13.7%
Nátrium:0.36g15%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!