Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Epres rebarbarakrém torta

Epres rebarbarakrém torta recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Epres rebarabarakrém torta szeletek


Epres rebarbarakrém torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg Rebarbara
  • 20 dkg Eper
  • 3 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 1 evõkanál Étkezési keményítõ
  • 15 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 1 bögre Kukorica liszt
  • 5 evõkanál Kristály cukor
  • 1 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 0.5 kávéskanál Egész fahéj
  • 10 dkg Étcsokoládé
  • 2 evõkanál Búza finom liszt

Elkészítése:

A rebarbara szárak külsõ héját húzzuk le, majd vágjuk ujjnyi szeletekre és dobjuk egy fazékba, öntsük rá egy kis csésze vizet, kezdjük el fõzni és adjuk hozzá majdnem az összes epret és 4 evõkanál cukrot is. Néhány szemet hagyjunk belõle díszitésnek. Nagyon gyorsan megpuhul. Amikor szétesik benne a rebarbara tegyük a turmixba vagy robotgépbe és turmixoljuk össze az egészet.

Öntsük vissza a lábasba és a tejjel elkevert púpozott evõkanál keményítõvel sûrítsük be. Újra keverõgépbe töltjük és hozzáadunk 3 dkg margarint, hogy krémesebb legyen.

Ezt a krémet töltsük egy megvizezett lábasba vagy edénybe és tegyük a hûtõbe megmerevedni. Olyan formát válasszunk, amilyen tortát szeretnénk, mert ez lesz a tészta tetejére fordítva.

A talpa egy kukorica lisztbõl készített linzer.

A kukorica liszthez adjunk 12 dkg olvasztott margarint, egy teáskanál sót 1 evõkanál cukrot, két evõkanál búzalisztet, kevéske fahéjat és egy tojást.
Dolgozzuk össze, majd egy akkora kerek formát alakítsunk ki belõle amekkora edénybe tettük a krémet. Ennek legegyszerûbb módja, ha kicsit nagyobbat csinálunk, és a fedõ rányomásával kerekre vágjuk.

A tésztát süssük 190 fokon ~30-40 percig, majd hagyjuk kihûlni. Amikor a krém megmerevedett (~2 óra múlva) borítsuk óvatosan a tésztára.

A csokoládébevonathoz daraboljuk fel a csokoládét, majd gõz fölött melegítve olvasszuk fel és öntsük a hideg süteményre amelyen meg fog keményedni úgyhogy gyorsan kell rajta elegyengetni.

Tegyük egy órára a hûtõbe és díszítsük ketté vágott eper szemekkel.

Feldarabolni csak forró késsel lehet a következõ módon: a kést gáz fölött melegítsük meg és vágjuk be a vonalakat a torta tetején és oldalán, hogy a csokoládé ne törjön össze. Ezen olvasztott vonalak mentén lehet feldarabolni. Minden vonal elõtt töröljük le a kést, mert a gáz rá fogja égetni a csokit!

Epres rebarbarakrém torta kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória430.69 kcal
Fehérje4.82 g
Szénhidrát54.89 g
Zsír21.8 g
Nátrium0.39 g
Élelmi rost2.99 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória3445.51 kcal
Fehérje38.53 g
Szénhidrát439.03 g
Zsír174.32 g
Nátrium2.96 g
Élelmi rost23.89 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:430.69kcal21.5%
Fehérje:4.82g9.6%
Szénhidrát:54.89g20.3%
Zsír:21.8g31.1%
Élelmi rost:2.99g12%
Nátrium:0.39g16.3%
Elkészítés ideje: ~2 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Epres rebarabarakrém torta
Epres rebarabarakrém torta
Epres rebarabarakrém torta szeletek
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!