( recept képpel )
Elkészítése:
Az élesztõt a meglangyított tejben fél evõkanál cukorral összekeverjük, majd huzatmentes helyre tesszük, hogy felfusson. A lisztet egy teáskanál sóval elkeverjük. Megolvasztjuk a margarint, a liszthez adjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét félretesszük a hûtõbe. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához és összedagasztjuk. Fél órát huzatmentes helyen kelesztjük.
Közben a túrót villával áttörjük, hozzáadunk 2 deci tejfölt, egy teáskanál sót, 4 evõkanál cukrot és két kávéskanál szárított kaprot (vagy egy csokor aprított frisset ha van). Alaposan összedolgozzuk. Kis levet fog ereszteni, ezért hozzáadjuk a keményítõt és a zsemlemorzsát.
A hûtõbõl elõvesszük a két tojásfehérjét és habbá verjük, majd fél evõkanál cukrot is hozzáadunk, tovább verjük és a végén 1 deci tejfölt is elkevereünk benne.
A sütõt elõmelegítjük és egy magas tepsit kikenünk olajjal, majd meglisztezzük. A megkelt tésztát egyenletesen igazítsuk a tepsibe, majd terítsük be a túróval. A tetején a tojásos-tejfölös keveréket egyenletesen elkenjük. Ettõl lesz majd szép piros.
A sütõben 200 fokon kb. 50 percig sütjük, majd amikor a tetején a tojás megpirult kivesszük és felszeleteljük. Lehet kisebbre is vágni, rengeteg lesz belõle.
Készülhet ugyanezekbõl a hozzávalókból akár buktaként is, csak akkor tekergetni kell.