Eperkrémleves recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-01-18 21:45:57
Eperkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg Eper
- 2.5 bögre (250ml) Tehéntej 2,8%-os
- 0.5 l Ivóvíz
- 2 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
- 5 dkg Natúr vaj
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
Elkészítése:
Az epret (vagy fagyasztott epret) fél liter vízben 2-3 percig fõzzük, majd turmixgépben pépesítjük. Habos lesz, az állaga, de majd a sûrítéskor eltûnik.
Visszaöntjük a lábasba és felöntjük körülbelül fél liter tejjel. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. A só azért kell, hogy kiemelje az ízeket. Amikor újra forr, csészényi hideg tejben csomómentesen elkeverjük a keményítõt és gyors kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
Amikor besûrûsödött, kevés vajat keverünk bele, hogy krémesebb és fényesebb legyen.
Visszaöntjük a lábasba és felöntjük körülbelül fél liter tejjel. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. A só azért kell, hogy kiemelje az ízeket. Amikor újra forr, csészényi hideg tejben csomómentesen elkeverjük a keményítõt és gyors kevergetés közben beleöntjük a levesbe.
Amikor besûrûsödött, kevés vajat keverünk bele, hogy krémesebb és fényesebb legyen.
Eperkrémleves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 315.55 kcal |
Fehérje | 5.09 g |
Szénhidrát | 41.91 g |
Zsír | 14.72 g |
Nátrium | 0.35 g |
Élelmi rost | 1.25 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1262.17 kcal |
Fehérje | 20.34 g |
Szénhidrát | 167.6 g |
Zsír | 58.83 g |
Nátrium | 1.44 g |
Élelmi rost | 5 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:315.55kcal15.8%
Fehérje:5.09g10.2%
Szénhidrát:41.91g15.5%
Zsír:14.72g21%
Élelmi rost:1.25g5%
Nátrium:0.35g14.6%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~0.5 óra
További képek: