Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

Úgy, mint a görög saláta, de a listában nem szereplõ kaliforniai paprika a kisebb mennyiség, és a mogyoró hagyma pedig lila hagyma.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ugyanaz, mint a Cézár saláta, csak majonézes tejföllel locsolva reszelt sajttal szórva, kenyérkocka nélkül.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tejet melegítsük meg, majd keverjük bele az élesztõt és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sót, cukrot, vaníliát.

A tojást válasszuk ketté, a fehérjét tegyük a hûtõbe, a sárgáját pedig adjuk a liszthez. A margarint olvasszuk fel, önsük a liszthez, valamint az idõközben felfutott élesztõs tejet is.

Alaposan dagasszuk össze a tésztát és egy órára tegyük huzatmentes meleg helyre. Mondjuk a mikróba, de nem beindítva, hanem mint zárt kisszekrénybe.

Kb. 1 óra múlva amikor duplájára nõtt a tészta, reszeljük le egy citrom héját és lisztezett deszkán vagy asztalon dagasszuk bele a citromhéjat is.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra. A tésztát szedjük 3-4 részre (3 vagy 4 kalács), majd azokat 3-3 egyforma részre. Ez a fonatokhoz kell, minden egyes kalácshoz 3 egyforma darabka kell majd.

A fonatokat úgy készítsük el, hogy nyújtófával egyesével lapítsuk fél centisre a darabkákat, majd tekerjük fel hengernek és görgessük mint a nudlit, míg megnyúlik és a vége csúcsos lesz. A nyújtásnak és feltekerésnek csak az állag miatt van szerepe.

Fogjunk össze 3 nudlit és fonjuk össze, mint a hajat. Kenjük meg a tojásfehérjével.

Egy kalácskát 20-25 percig kell sütni.

Nagyon finom, teljesen jó fonottkalács állagú lesz a tészta.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel. A pulykamellet mossuk meg, majd a rostokat kereszbevágva szeleteljük fel.

Egy tepsit kenjünk ki olajjal és helyezzük rá a krumplit. Sózzuk meg, majd helyezzük rá a pulykamelleket, tekerjünk rá borsot és picit sózzuk. 200 fokos sütõben kezdjük el sütni.

Közben fõzzük meg a tojásokat és szeleteljük fel. A trappista sajtot reszeljük le és keverjük el a tejföllel. 1 óra sütés után vegyük ki a pulykát és öntsük rá a tejfölös sajtot, pakoljuk rá a tojás szeleteket, majd vékonyra vágott mozzarella szeletekkel díszítsük.

Tegyük vissza a sütõbe kb. még fél-háromnegyed órára összesütni és kész is van.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A fiatal disznó bõrös combot mossuk meg. A koriandert, kakukkfüvet, fokhagymaport, kurkumát, gyömbért egy mozsárban zúzzunk össze, majd adjunk hozzá egy púpozott teáskanál sót és két evõkanál olíva olajat.

Egy fedeles tepsibe helyezzük a húst és dörzzsöljük bele jó alaposan ezt a keveréket. öntsünk mellé fél csésze vizet. Tegyük a sütõbe 200 fokra.

Egy óra múlva egy evõkanál mogyoróvajat egy evõkanál feketeszõlõ vagy áfonya, vagy valamilyen fekete lekvárral keverjünk el, majd óvatosan kenjük ezt a keveréket is a húsra.

Süssük még 1,5 órát. Közben készítsük el a fõtt rizst, és a mogyoró szószt.

A mogyoróvajat nagyom pici lángon langyítsuk meg gyors keverés mellett, majd apránként adagoljuk hozzá majdnem az összes tejet. Borsozzuk, sózzuk, adjunk hozzá mézet. Kevéske tejjel keverjük el a rizslisztet, majd gyors keveréssel sûrítsük be vele a szószt.

Tálaláskor díszítsük az almával.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ilyenkorra a kertben több zöldfûszer is megnõtt már, kombinálhatjuk õket salátának ízlés szerint.

A Zöldfûszereket és a pitypang leveleket mossuk meg, tegyük tányérra és locsoljuk meg pici olíva olaj méz és citromlé keverékével.

Aki jobban szereti úgy darabolja fel õket!

Fogyasszuk magában vagy köretként sülthúshoz.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A csirkecombokat készítsük elõ. Tisztítsuk meg a tollmaradványoktól, mossuk meg õket. A gombát finoman mossuk le, majd szeleteljük fel szárastul fél centis szeletekre.

A hagymát aprítsuk fel és a zsíron a sóval pároljuk meg. Így marad édes a hagyma. Vegyük le a tûzrõl és keverjük bele a pirospaprikát. Önthetünk bele egy pici csésze vizet is. Dobjuk a húsokat és a gombát a lábasba és amikor a gomba elkezd levet engdeni, keverjük össze.

3/4-1 óra múlva nézzük meg, nehogy a hús szétessen. Amikor már puhul, akkor fõzzük ki a tésztát, hogy egyszerre készüljenek el. Tejföllel tálalhatjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy gyorsan elkészíthetõ kényelmes, de ízletes leves. Fagyasztott májgombóc helyett lehet házilag is májgaluskát készíteni bele. A csipetkét pedig ízesíthetjük más fûszerekkel is.

A répákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Egy teáskanál sóval, egy darabka póréhagymával és a zöldségkeverékkel tegyük fel fõni 1,5 liter vízzel.

Kb. fél óra elteltével az egy tojásból, és a lisztbõl a petrezselyem levéllel és a fokhagymaporral keverjünk sûrû tésztát és két kanál segítségével szaggassuk a levesbe.

Fõzzük 3-4 percig, majd tegyük bele a májgombócokat. Fõzzük együtt még 5 percet.

Nagyon egyszerû, gyors és finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

lásd: Nõk lapja húsételes receptkönyv
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A banánt darabold fel, majd a többi hozzávalóval keverd össze
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!