Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel. A pulykamellet mossuk meg, majd a rostokat kereszbevágva szeleteljük fel.

Egy tepsit kenjünk ki olajjal és helyezzük rá a krumplit. Sózzuk meg, majd helyezzük rá a pulykamelleket, tekerjünk rá borsot és picit sózzuk. 200 fokos sütõben kezdjük el sütni.

Közben fõzzük meg a tojásokat és szeleteljük fel. A trappista sajtot reszeljük le és keverjük el a tejföllel. 1 óra sütés után vegyük ki a pulykát és öntsük rá a tejfölös sajtot, pakoljuk rá a tojás szeleteket, majd vékonyra vágott mozzarella szeletekkel díszítsük.

Tegyük vissza a sütõbe kb. még fél-háromnegyed órára összesütni és kész is van.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A fiatal disznó bõrös combot mossuk meg. A koriandert, kakukkfüvet, fokhagymaport, kurkumát, gyömbért egy mozsárban zúzzunk össze, majd adjunk hozzá egy púpozott teáskanál sót és két evõkanál olíva olajat.

Egy fedeles tepsibe helyezzük a húst és dörzzsöljük bele jó alaposan ezt a keveréket. öntsünk mellé fél csésze vizet. Tegyük a sütõbe 200 fokra.

Egy óra múlva egy evõkanál mogyoróvajat egy evõkanál feketeszõlõ vagy áfonya, vagy valamilyen fekete lekvárral keverjünk el, majd óvatosan kenjük ezt a keveréket is a húsra.

Süssük még 1,5 órát. Közben készítsük el a fõtt rizst, és a mogyoró szószt.

A mogyoróvajat nagyom pici lángon langyítsuk meg gyors keverés mellett, majd apránként adagoljuk hozzá majdnem az összes tejet. Borsozzuk, sózzuk, adjunk hozzá mézet. Kevéske tejjel keverjük el a rizslisztet, majd gyors keveréssel sûrítsük be vele a szószt.

Tálaláskor díszítsük az almával.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ilyenkorra a kertben több zöldfûszer is megnõtt már, kombinálhatjuk õket salátának ízlés szerint.

A Zöldfûszereket és a pitypang leveleket mossuk meg, tegyük tányérra és locsoljuk meg pici olíva olaj méz és citromlé keverékével.

Aki jobban szereti úgy darabolja fel õket!

Fogyasszuk magában vagy köretként sülthúshoz.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A csirkecombokat készítsük elõ. Tisztítsuk meg a tollmaradványoktól, mossuk meg õket. A gombát finoman mossuk le, majd szeleteljük fel szárastul fél centis szeletekre.

A hagymát aprítsuk fel és a zsíron a sóval pároljuk meg. Így marad édes a hagyma. Vegyük le a tûzrõl és keverjük bele a pirospaprikát. Önthetünk bele egy pici csésze vizet is. Dobjuk a húsokat és a gombát a lábasba és amikor a gomba elkezd levet engdeni, keverjük össze.

3/4-1 óra múlva nézzük meg, nehogy a hús szétessen. Amikor már puhul, akkor fõzzük ki a tésztát, hogy egyszerre készüljenek el. Tejföllel tálalhatjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy gyorsan elkészíthetõ kényelmes, de ízletes leves. Fagyasztott májgombóc helyett lehet házilag is májgaluskát készíteni bele. A csipetkét pedig ízesíthetjük más fûszerekkel is.

A répákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Egy teáskanál sóval, egy darabka póréhagymával és a zöldségkeverékkel tegyük fel fõni 1,5 liter vízzel.

Kb. fél óra elteltével az egy tojásból, és a lisztbõl a petrezselyem levéllel és a fokhagymaporral keverjünk sûrû tésztát és két kanál segítségével szaggassuk a levesbe.

Fõzzük 3-4 percig, majd tegyük bele a májgombócokat. Fõzzük együtt még 5 percet.

Nagyon egyszerû, gyors és finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

lásd: Nõk lapja húsételes receptkönyv
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A banánt darabold fel, majd a többi hozzávalóval keverd össze
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Keverd össze õket.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A káposztát vágjuk négybe és áztassuk be. A kacsát tisztítsuk meg: mossuk meg és a toll maradványokat távolítsuk el. A fokhagymát vágjuk apróra, keverjük el egy evõkanál olajjal, curryvel, rozmaringgal valamint egy teáskanál sóval.

Daraboljuk fel a kacsát, a mellét vágjuk négybe, az aprólékból fõzzünk egy levest, a többit pedig dörzsöljük be a fûszeres páccal. Tegyük tepsibe és lefedve 200 fokon süssük, míg megpuhul. Ez kb. 2 óra.

Közben a kiáztatott káposzta torzsáját vágjuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Egy jókora teáskanál sóval keverjük össze. Egy hagymát vágjunk ketté és szeleteljük fel, majd dobjuk a zsírra, adjuk hozzá a köménymagot és erre tegyük a lesózott laskázott káposztát.

Fedõ alatt kis lángon kezdjük el párolni. A káposzta kb 3/4 óra múlva kezd puhulni, ekkor adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Amikor már majdnem puha (nem esik szét és vannak benne még ropogósabb darabok), akkor vegyük le a fedõt és párologtassuk el el a vizet róla.

A kacsából jó sok zsír kisül, azt félre lehet tenni, jó zsíroskenyérre.

A sültet fél óra pihentetés után tálaljuk. Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Elõkészítés: A gesztenyepürét olvasszuk ki, a tejszínt hûtsük be és a margarint vegyük elõ lágyulni.
A cukrot daráljuk le, hogy porcukorral dolgozhassunk. Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki zsírpapírral.

A piskótatészta elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét és a sárgákat 6 evõkanál porcukorral keverjük habosra. adjuk hozzá a a sütõport, a kakaóport és a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és apránként nagyon óvatosan keverjük a masszához.

A tésztát öntsük a tepsibe és folyassuk el egyenletesen. 15 perc alatt süssük készre. Amikor a tészta megsült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a zsírpapírt és még melegében tekerjük fel a konyharuhával, hogy a formáját késõbb megtartsa. Tegyük félre kihûlni.

A krém elkészítése:
Az idõközben felolvadt gesztenyemasszát a margarinnal és a maradék porcukorral törjük, majd keverjük sima krémmé. Adjunk hozzá egy-két csepp rumaromát, majd verjük fel a tejszínt és óvatosan azzal is keverjük össze.

A piskótalapot tekerjük ki és kenjük meg a krém 2/3-ad részével, majd tekerjük fel. A maradék krémet kenõ lapáttal oszlassuk el egyenletesen a tekercs külsején, majd tegyük néhány órára hûtõbe.

Amikor megszilárdult a krém, akkor lehet éles késsel felszeletelni.

Készen vásárolt piskótalapból akár a gyermekek is elkészíthetik anyák napjára. Nagyon finom meglepetés lesz.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!