Csokikrémes piskótatorta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-03-02 11:06:03
Csokikrémes piskótatorta
Hozzávalók 16 személyre:
- 6 darab M-es méretû Tyúktojás
- 3 evõkanál Búza finom liszt
- 2 evõkanál Étkezési keményítõ
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 5 evõkanál Kristály cukor
- 5 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 10 dkg Étcsokoládé
- 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 zacskó Sütõpor
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 2 kis zacskó Vaníliás Cukor
Elkészítése:
Elõkészítés: vegyük elõ a margarint a hûtõbõl, hogy lágyuljon, a cukrot daráljuk le, hogy porcukorral dolgozhassunk.
A tojásokat mossuk meg és válasszuk el a sárgáját a fehérjétõl. A sárgáját a 3 evõkanál cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a csipet sót, sütõport és egy zacskó vaníliás cukrot. A lisztet és a keményítõt is a tojássárgás keverékhez kell apránként adagolni. Elég
sûrû lesz.
Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy méretû lapos tepsit béleljünk sütõpapírral. Azért így szoktam sütni, mert nekem az alja mindig lekap, de a finoman rátapadó papír lehúzza azt.
Célszerû nagy tepsit használni, hogy a tészta minél vékonyabb, de nagyobb felületû legyen, ha nincs több formánk, hogy aztán szét lehessen vágni.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd apránként adagolva elõször néhány evõkaanálnyit keverjünk a lisztes keverékhez, majd amikor az már keverhetõ, óvatosan csak épphogy megforgatva adjuk hozzá a többi fehérjét nehogy a hab összetörjön.
Öntsük egyenletesen a tepsibe, rázogassuk meg, hogy egyenletes legyen, majd süssük kb. 15 percet. amikor a tészta megszilárdult, vegyük ki a sütõbõl és egy konyharuhára borítsuk ki. Húzzuk le a papírt a talpáról és hagyjuk kihûlni.
Közben el lehet készíteni a kakaós krémet. A margarin már meglágyult, úgyhogy dobjuk robotgépbe, vagy kézzel keverjük kissé habosra. Adjuk hozzá az öt kanál cukrot, a másik vaníliát és a kakaóport. Keverjük egyenletes masszává, majd tegyük kicsit a hûtõbe.
10-15 perc alatt kihûl, és addigra a piskótánk is kihûl. A tésztát vágjuk két nagy egyforma méretû szeletre. Fektessük a szeleteket egymásra és igazítsuk meg a széleket egy késsel.
Vegyük elõ a kakaókrémet és az egyik lapot a krém 2/3 részével kenjük be egyenletesen, majd fektessük rá a másik lapot. Arra kenjük a többi krémet, majd tegyük vissza megint a hûtõbe.
Kb. 10 deka fekete bevonó csokit melegítsünk fel vagy forró vízfürdõben vagy teflonos serpenyõben ici-pici lángon, és adjunk hozzá egy evõkanál olajat, hogy lágyabb legyen. A csokira nagyon kell vigyázni, mert könnyen megéghet, ne hevítsük túl semmiképp!
A hûtõbõl elõvett hideg tortára öntsük rá, majd oszlassuk el egyenletesen és ismét hûtõbe kell tenni.
5 perc alatt megkeményszik a csoki, ekkor tüzes késsel vágjuk bele a csokiba a szeletelési vonalakat és az mentén szeleteljük fel.
A tojásokat mossuk meg és válasszuk el a sárgáját a fehérjétõl. A sárgáját a 3 evõkanál cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a csipet sót, sütõport és egy zacskó vaníliás cukrot. A lisztet és a keményítõt is a tojássárgás keverékhez kell apránként adagolni. Elég
sûrû lesz.
Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy méretû lapos tepsit béleljünk sütõpapírral. Azért így szoktam sütni, mert nekem az alja mindig lekap, de a finoman rátapadó papír lehúzza azt.
Célszerû nagy tepsit használni, hogy a tészta minél vékonyabb, de nagyobb felületû legyen, ha nincs több formánk, hogy aztán szét lehessen vágni.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd apránként adagolva elõször néhány evõkaanálnyit keverjünk a lisztes keverékhez, majd amikor az már keverhetõ, óvatosan csak épphogy megforgatva adjuk hozzá a többi fehérjét nehogy a hab összetörjön.
Öntsük egyenletesen a tepsibe, rázogassuk meg, hogy egyenletes legyen, majd süssük kb. 15 percet. amikor a tészta megszilárdult, vegyük ki a sütõbõl és egy konyharuhára borítsuk ki. Húzzuk le a papírt a talpáról és hagyjuk kihûlni.
Közben el lehet készíteni a kakaós krémet. A margarin már meglágyult, úgyhogy dobjuk robotgépbe, vagy kézzel keverjük kissé habosra. Adjuk hozzá az öt kanál cukrot, a másik vaníliát és a kakaóport. Keverjük egyenletes masszává, majd tegyük kicsit a hûtõbe.
10-15 perc alatt kihûl, és addigra a piskótánk is kihûl. A tésztát vágjuk két nagy egyforma méretû szeletre. Fektessük a szeleteket egymásra és igazítsuk meg a széleket egy késsel.
Vegyük elõ a kakaókrémet és az egyik lapot a krém 2/3 részével kenjük be egyenletesen, majd fektessük rá a másik lapot. Arra kenjük a többi krémet, majd tegyük vissza megint a hûtõbe.
Kb. 10 deka fekete bevonó csokit melegítsünk fel vagy forró vízfürdõben vagy teflonos serpenyõben ici-pici lángon, és adjunk hozzá egy evõkanál olajat, hogy lágyabb legyen. A csokira nagyon kell vigyázni, mert könnyen megéghet, ne hevítsük túl semmiképp!
A hûtõbõl elõvett hideg tortára öntsük rá, majd oszlassuk el egyenletesen és ismét hûtõbe kell tenni.
5 perc alatt megkeményszik a csoki, ekkor tüzes késsel vágjuk bele a csokiba a szeletelési vonalakat és az mentén szeleteljük fel.
Csokikrémes piskótatorta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 273.1 kcal |
Fehérje | 3.98 g |
Szénhidrát | 25.67 g |
Zsír | 17.39 g |
Nátrium | 0.24 g |
Élelmi rost | 0.17 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4369.88 kcal |
Fehérje | 63.71 g |
Szénhidrát | 410.46 g |
Zsír | 278.09 g |
Nátrium | 3.86 g |
Élelmi rost | 2.72 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:273.1kcal13.7%
Fehérje:3.98g8%
Szénhidrát:25.67g9.5%
Zsír:17.39g24.8%
Élelmi rost:0.17g0.7%
Nátrium:0.24g10%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: