Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Csokikrémes piskótatorta

Csokikrémes piskótatorta recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Csokoládé krémmel töltött piskóta szelet


Csokikrémes piskótatorta

Hozzávalók 16 személyre:

  • 6 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 3 evõkanál Búza finom liszt
  • 2 evõkanál Étkezési keményítõ
  • 3 evõkanál Kristály cukor
  • 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 5 evõkanál Kristály cukor
  • 5 dkg Kakaópor (zsírszegény)
  • 10 dkg Étcsokoládé
  • 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 zacskó Sütõpor
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 2 kis zacskó Vaníliás Cukor

Elkészítése:

Elõkészítés: vegyük elõ a margarint a hûtõbõl, hogy lágyuljon, a cukrot daráljuk le, hogy porcukorral dolgozhassunk.

A tojásokat mossuk meg és válasszuk el a sárgáját a fehérjétõl. A sárgáját a 3 evõkanál cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a csipet sót, sütõport és egy zacskó vaníliás cukrot. A lisztet és a keményítõt is a tojássárgás keverékhez kell apránként adagolni. Elég
sûrû lesz.

Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy méretû lapos tepsit béleljünk sütõpapírral. Azért így szoktam sütni, mert nekem az alja mindig lekap, de a finoman rátapadó papír lehúzza azt.

Célszerû nagy tepsit használni, hogy a tészta minél vékonyabb, de nagyobb felületû legyen, ha nincs több formánk, hogy aztán szét lehessen vágni.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd apránként adagolva elõször néhány evõkaanálnyit keverjünk a lisztes keverékhez, majd amikor az már keverhetõ, óvatosan csak épphogy megforgatva adjuk hozzá a többi fehérjét nehogy a hab összetörjön.

Öntsük egyenletesen a tepsibe, rázogassuk meg, hogy egyenletes legyen, majd süssük kb. 15 percet. amikor a tészta megszilárdult, vegyük ki a sütõbõl és egy konyharuhára borítsuk ki. Húzzuk le a papírt a talpáról és hagyjuk kihûlni.

Közben el lehet készíteni a kakaós krémet. A margarin már meglágyult, úgyhogy dobjuk robotgépbe, vagy kézzel keverjük kissé habosra. Adjuk hozzá az öt kanál cukrot, a másik vaníliát és a kakaóport. Keverjük egyenletes masszává, majd tegyük kicsit a hûtõbe.

10-15 perc alatt kihûl, és addigra a piskótánk is kihûl. A tésztát vágjuk két nagy egyforma méretû szeletre. Fektessük a szeleteket egymásra és igazítsuk meg a széleket egy késsel.

Vegyük elõ a kakaókrémet és az egyik lapot a krém 2/3 részével kenjük be egyenletesen, majd fektessük rá a másik lapot. Arra kenjük a többi krémet, majd tegyük vissza megint a hûtõbe.

Kb. 10 deka fekete bevonó csokit melegítsünk fel vagy forró vízfürdõben vagy teflonos serpenyõben ici-pici lángon, és adjunk hozzá egy evõkanál olajat, hogy lágyabb legyen. A csokira nagyon kell vigyázni, mert könnyen megéghet, ne hevítsük túl semmiképp!

A hûtõbõl elõvett hideg tortára öntsük rá, majd oszlassuk el egyenletesen és ismét hûtõbe kell tenni.

5 perc alatt megkeményszik a csoki, ekkor tüzes késsel vágjuk bele a csokiba a szeletelési vonalakat és az mentén szeleteljük fel.

Csokikrémes piskótatorta kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória273.1 kcal
Fehérje3.98 g
Szénhidrát25.67 g
Zsír17.39 g
Nátrium0.24 g
Élelmi rost0.17 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória4369.88 kcal
Fehérje63.71 g
Szénhidrát410.46 g
Zsír278.09 g
Nátrium3.86 g
Élelmi rost2.72 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:273.1kcal13.7%
Fehérje:3.98g8%
Szénhidrát:25.67g9.5%
Zsír:17.39g24.8%
Élelmi rost:0.17g0.7%
Nátrium:0.24g10%
Elkészítés ideje: ~2 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Csokoládé krémmel töltött piskóta szelet
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!