Száraz zöldborsó püré (fõzelék) recept
és a kalória tartalma
2012-03-13 16:31:18
Száraz zöldborsó püré (fõzelék)
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg Hántolt feles száraz zöldborsó
- 1 evõkanál Búza finom liszt
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 10 dkg Füstölt ízû ízesítõ kocka
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 5 tekerésnyi õrölt Fekete bors
- 1 l Ivóvíz
Elkészítése:
A száraz zöldborsót kiválogatjuk, megmossuk és sóval valamint egy füstölt kockával feltesszük fõni kb. 1 liter vízzel. Nem kell elõáztatni, mert szétfõ.
Dobunk bele egy kávéskanál pirosparikát és néhány tekerésnyi borsot. Körülbelül háromnegyed-egy óra alatt megpuhul. Ekkor turmixba tesszük és pépesítjük.
A pépet visszatesszük a tûzre és két evõkanál olajjal és egy evõkanál liszttel zsemleszínû rántást készítünk és berántjuk a fõzeléket.
Magában vagy pörkölttel, sült hússal köretként fogyasztjuk.
Dobunk bele egy kávéskanál pirosparikát és néhány tekerésnyi borsot. Körülbelül háromnegyed-egy óra alatt megpuhul. Ekkor turmixba tesszük és pépesítjük.
A pépet visszatesszük a tûzre és két evõkanál olajjal és egy evõkanál liszttel zsemleszínû rántást készítünk és berántjuk a fõzeléket.
Magában vagy pörkölttel, sült hússal köretként fogyasztjuk.
Száraz zöldborsó püré (fõzelék) kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 393.43 kcal |
Fehérje | 21.84 g |
Szénhidrát | 55.96 g |
Zsír | 8.6 g |
Nátrium | 0.53 g |
Élelmi rost | 0.4 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2360.58 kcal |
Fehérje | 131.06 g |
Szénhidrát | 335.8 g |
Zsír | 51.58 g |
Nátrium | 3.13 g |
Élelmi rost | 2.44 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:393.43kcal19.7%
Fehérje:21.84g43.7%
Szénhidrát:55.96g20.7%
Zsír:8.6g12.3%
Élelmi rost:0.4g1.6%
Nátrium:0.53g22.1%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~1.25 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!