Kolbásszal rakott karfiol recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-03-02 09:41:41
Kolbásszal rakott karfiol
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 darab Karfiol
- 20 dkg Csemege debreceni kolbász
- 15 dkg Tejföl 20%
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 3 kávéskanál Fokhagyma por
- 1 teáskanál Konyhasó
- 2 púpozott evõkanál Búza finom liszt
- 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 1 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
Elkészítése:
A karfiol leveleit vágjuk le, majd szedjük rózsáira és fõzzük elõ 5 perc alatt, hogy puhább legyen.
Közben a tejfölt, a tejet, a sót és a tojást keverjük össze, majd óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet, hogy csomómentes legyen. Sûrû masszát kell kapjunk. A masszához adjunk fokhagymaport (nem sósat) vagy zúzott fokhagymát és egy-két evõkanál zsemlemorzsával sûrítsünk még rajta ha nagyon folyna.
Egy kisebb tepsi alját kenjük meg olíva olajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával vékony rétegben. Az elõfõzött karfiolt csepegtessük le és egyenletes elosztásban tegyük a tepsibe. A kolbászokat szeleteljük fel és szórjuk a karfiolra, majd az egészet öntsük le mindenhol a tejes masszával.
A tetejét szórjuk meg még zsemlemorzsával, hogy a kolbász zsiradékját felszívja.
Szerintem virslivel tanácsosabb elkészíteni, mert nekem elég zsíros lett, de kolbász volt itthon :) , így abból készítettem.
Közben a tejfölt, a tejet, a sót és a tojást keverjük össze, majd óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet, hogy csomómentes legyen. Sûrû masszát kell kapjunk. A masszához adjunk fokhagymaport (nem sósat) vagy zúzott fokhagymát és egy-két evõkanál zsemlemorzsával sûrítsünk még rajta ha nagyon folyna.
Egy kisebb tepsi alját kenjük meg olíva olajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával vékony rétegben. Az elõfõzött karfiolt csepegtessük le és egyenletes elosztásban tegyük a tepsibe. A kolbászokat szeleteljük fel és szórjuk a karfiolra, majd az egészet öntsük le mindenhol a tejes masszával.
A tetejét szórjuk meg még zsemlemorzsával, hogy a kolbász zsiradékját felszívja.
Szerintem virslivel tanácsosabb elkészíteni, mert nekem elég zsíros lett, de kolbász volt itthon :) , így abból készítettem.
Kolbásszal rakott karfiol kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 297.4 kcal |
Fehérje | 10.58 g |
Szénhidrát | 23.92 g |
Zsír | 18.49 g |
Nátrium | 0.58 g |
Élelmi rost | 2.75 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1784.32 kcal |
Fehérje | 63.56 g |
Szénhidrát | 143.54 g |
Zsír | 110.85 g |
Nátrium | 3.44 g |
Élelmi rost | 16.39 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:297.4kcal14.9%
Fehérje:10.58g21.2%
Szénhidrát:23.92g8.9%
Zsír:18.49g26.4%
Élelmi rost:2.75g11%
Nátrium:0.58g24.2%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: