Lekvárral töltött maci süti recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-03-02 09:58:17
Lekvárral töltött maci süti
Hozzávalók 12 személyre:
- 30 dkg Háztartási keksz
- 15 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 10 dkg Lekvár, dzsem
- 2 evõkanál Kristály cukor
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 1 darab Banán
Elkészítése:
Ehhez a recepthez kell valamilyen alakzatot formáló muffin sütõ forma, de nem kell sütni, csak a forma kialakításához lehet használni.
A kekszet és a cukrot daráljuk le, keverjük össze, majd a vaníliáscukrot vagy aromát is adjuk hozzá.
A margarint olvasszuk fel és öntsük a keksz keverékhez. A banánt is nyomkodjuk el vele. Érzés szerint higítsuk tejjel, vagy adjunk még hozzá kekszet!
A formában béleljük ki a maci formákat a keksz masszával, de úgy, hogy a közepében luk maradjon, ide kerül a lekvár, majd a tetejére (ami az alja lesz), kerül még egy réteg ami lezárja a tölteléket.
Tehát töltsük meg a lukakat lekvárral, majd fedjük le egy réteg masszával és tegyük a fagyasztóba! A fagyasztás lényege az, hogy a margarin nagyon megkeményedjen, hogy majd ki lehessen egyben venni!
Fél-egy óra fagyasztás után vegyük elõ a macikat és a gáz felett a forma alját pár másodperc alatt forrósítsuk jól meg (edényfogóval fogva). Amikor a margarin a maci elején megolvad (ahol a formához ér), de az egész még kemény, egy kés segítségével óvatosan emeljük-csusszantsuk ki a formából.
Lehetõség szerint ha van otthon csoki, vonjuk be vele mert sokkal szebb lesz!
A kekszet és a cukrot daráljuk le, keverjük össze, majd a vaníliáscukrot vagy aromát is adjuk hozzá.
A margarint olvasszuk fel és öntsük a keksz keverékhez. A banánt is nyomkodjuk el vele. Érzés szerint higítsuk tejjel, vagy adjunk még hozzá kekszet!
A formában béleljük ki a maci formákat a keksz masszával, de úgy, hogy a közepében luk maradjon, ide kerül a lekvár, majd a tetejére (ami az alja lesz), kerül még egy réteg ami lezárja a tölteléket.
Tehát töltsük meg a lukakat lekvárral, majd fedjük le egy réteg masszával és tegyük a fagyasztóba! A fagyasztás lényege az, hogy a margarin nagyon megkeményedjen, hogy majd ki lehessen egyben venni!
Fél-egy óra fagyasztás után vegyük elõ a macikat és a gáz felett a forma alját pár másodperc alatt forrósítsuk jól meg (edényfogóval fogva). Amikor a margarin a maci elején megolvad (ahol a formához ér), de az egész még kemény, egy kés segítségével óvatosan emeljük-csusszantsuk ki a formából.
Lehetõség szerint ha van otthon csoki, vonjuk be vele mert sokkal szebb lesz!
Lekvárral töltött maci süti kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 252.88 kcal |
Fehérje | 2.18 g |
Szénhidrát | 33.8 g |
Zsír | 12.2 g |
Nátrium | 0.12 g |
Élelmi rost | 0.36 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3034.42 kcal |
Fehérje | 26.13 g |
Szénhidrát | 405.65 g |
Zsír | 146.41 g |
Nátrium | 1.41 g |
Élelmi rost | 4.34 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:252.88kcal12.6%
Fehérje:2.18g4.4%
Szénhidrát:33.8g12.5%
Zsír:12.2g17.4%
Élelmi rost:0.36g1.4%
Nátrium:0.12g5%
Íz jellege:Édes
Címkék:Nehéz
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: