Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

Aprítsuk, és süssük meg a hagymát az olajon, majd vágjuk kisebb darabokra a paprikákat ezt is adjuk hozzá.Aprítsuk fel a paradicsomot, és miután a paprika kissé már megpuhult, öntsük bele ezt is majd fûszerezzük.
Hagyjuk elforrni a levét, és kostóljuk meg, hogy a paprika elég puha-e (ez kb. 8-10 perc), majd vegyük le a tûzhelyrõl, és tálaljuk fõtt virslivel és párolt rizzsel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hússzeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütöm, majd kiszedem. Megpárolom a visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sárgarépát és az egészben hagyott fehérrépát. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a babérleveleket, a borsot, sóval, cukorral és mustárral ízesítem, és visszateszem a húst. Együtt fõzöm kb. 1 óráig.

Ekkor kiszedem a húst, kidobom a fehérrépát és a babérlevelet, majd merülõmixerrel pürésítem. A lisztes tejföllel behabarom, ízlés szerint még ecettel, sóval, cukorral ízesítem (ha szükséges), összeforralom, visszateszem a húst, és kifõtt spagettivel tálalom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Retket megmossuk kockázzuk,jégsalátát megmossuk daraboljuk ,uborkát vékony szeletekre vágjuk,paradicsomot szeleteljük "kockákra"sajtot kockázzuk.Összekeverjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

2,5 bögre lisztet fél bögre cukorral, egy kávéskanál sóval, egy vaníliás cukorral, a sütõporral keverjünk el. A margarint olvasszuk fel, adjuk a liszthez, öntsük hozzá a tejet. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját adjuk a masszához. A fehérjét verjük fel, majd óvatosan azt is keverjük bele.

Egy kerek sütõformát kenjünk ki margarinnal, lisztezzük meg, majd töltsük bele a masszát. 200 fokon 40-45 perc alatt süssük meg. Amikor már nem ragad, akkor jó. Hagyjuk kihûlni, majd vágjuk ketté.

Fél liter tejbõl, a keményítõbõl és rizslisztbõl 4 evõkanál cukorral fõzzünk nagyon sûrû pudingot. Robotgépben vagy villával törjük össze a túrót és keverjük össze a pudinggal. Adjunk hozzá 2 tasak vaníliás cukrot és csipetnyi fahéjat.

A barack befõttbõl linzer kiszúróval formáljunk virágokat, a maradékot pedig vágjuk apróra. A túrós krém 2/3-ad részével keverjük össze.

Az alsó tésztarétegre tegyük a barackos túrót, arra mégegy tésztát, arra pedig a sima túrós masszát. Nyomjuk bele a virágokat és késõbb díszítsük citromfû levelekkel.

Tegyük a hûtõbe hûlni. Közben készítsük el a zselatint a tetejére. A citromfû leveleket mossuk meg, és néhányat tegyünk félre a díszítéshez. A többit szedjük le a szárról és 2,5 deci vízben forraljuk 3 percet, majd tegyük félre 10 percre állni.

Szûrjük le a leveleket és a folyadékot tegyük vissza a tûzhelyre. Adjunk hozzá két evõkanál cukrot, és néhány csepp citromlevet, majd amikor újraforr, adjuk hozzá a zselatint és fõzzük 1 percig.

Hagyjuk kicsit hûlni, majd amikor már nem annyira forró, öntsük a tortára és hûtõszekrényben hagyjuk teljesen megkeményedni az egészet.

Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A liszteket és a sót keverjük össze.
Az élesztõt meleg vízben futtassuk fel, adjuk a liszthez.

Dagasszuk alaposan össze, majd 1-1,5 órát hagyjuk kelni. Lisztezett deszkán osszuk kétfelé és formáljunk belõle két cipót.

A tetejét vagdossuk be, majd elõmelegített 190 fokos sütõben süssük egy órát a sütõ legfelsõ részén.

Hagyjuk kihûlni, aztán szeleteljük fel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A csicseriborsót áztassuk be, majd babérlevéllel enyhén sós vízben fõzzük 1 órán át. Daráljuk vagy turmixoljuk össze és egy tojással, curryvel, fokhagymaporral valamint a zsemlemorzsával gyúrjuk össze. Formáljunk belõle lapos kis fasírtokat.

Hevítsünk fel egy deci olajat és többször megforgatva süssük a fasírtokat aranybarnára.

A lisztbõl kevés sóval és vízzel gyúrjunk kemény de nyújtható tésztát és serpenyõben süssük meg.

A zellert tisztítszuk, hámozzuk, majd reszeljük le.

A tejfölt a mustárral, egy kávéskanál sóval, fél citrom kifacsart levével, egy kávéskanál kaporral és kevés cukorral keverjük homogénné.

A fasírtot tálaljuk a zellerrel, öntettel és a lepénykenyérrel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A száraz összetevõket (lisztet, cukrot, sót, sütõport, kakaóport) keverjük össze. A margarint olvasszuk meg.

Adjuk a keverékhez a tojást, az olvasztott margarint és a tejet, majd alaposan keverjük össze, hogy csomómentes masszát kapjunk.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra, majd egy 12 darabos muffinsütõ formát kenjünk ki olajjal.

Adagoljuk a formába a masszát és 25-30 perc alatt süssük meg.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Úgy, mint a görög saláta, de a listában nem szereplõ kaliforniai paprika a kisebb mennyiség, és a mogyoró hagyma pedig lila hagyma.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ugyanaz, mint a Cézár saláta, csak majonézes tejföllel locsolva reszelt sajttal szórva, kenyérkocka nélkül.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tejet melegítsük meg, majd keverjük bele az élesztõt és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sót, cukrot, vaníliát.

A tojást válasszuk ketté, a fehérjét tegyük a hûtõbe, a sárgáját pedig adjuk a liszthez. A margarint olvasszuk fel, önsük a liszthez, valamint az idõközben felfutott élesztõs tejet is.

Alaposan dagasszuk össze a tésztát és egy órára tegyük huzatmentes meleg helyre. Mondjuk a mikróba, de nem beindítva, hanem mint zárt kisszekrénybe.

Kb. 1 óra múlva amikor duplájára nõtt a tészta, reszeljük le egy citrom héját és lisztezett deszkán vagy asztalon dagasszuk bele a citromhéjat is.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra. A tésztát szedjük 3-4 részre (3 vagy 4 kalács), majd azokat 3-3 egyforma részre. Ez a fonatokhoz kell, minden egyes kalácshoz 3 egyforma darabka kell majd.

A fonatokat úgy készítsük el, hogy nyújtófával egyesével lapítsuk fél centisre a darabkákat, majd tekerjük fel hengernek és görgessük mint a nudlit, míg megnyúlik és a vége csúcsos lesz. A nyújtásnak és feltekerésnek csak az állag miatt van szerepe.

Fogjunk össze 3 nudlit és fonjuk össze, mint a hajat. Kenjük meg a tojásfehérjével.

Egy kalácskát 20-25 percig kell sütni.

Nagyon finom, teljesen jó fonottkalács állagú lesz a tészta.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!