( recept képpel )
Elkészítése:
2,5 bögre lisztet fél bögre cukorral, egy kávéskanál sóval, egy vaníliás cukorral, a sütõporral keverjünk el. A margarint olvasszuk fel, adjuk a liszthez, öntsük hozzá a tejet. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját adjuk a masszához. A fehérjét verjük fel, majd óvatosan azt is keverjük bele.
Egy kerek sütõformát kenjünk ki margarinnal, lisztezzük meg, majd töltsük bele a masszát. 200 fokon 40-45 perc alatt süssük meg. Amikor már nem ragad, akkor jó. Hagyjuk kihûlni, majd vágjuk ketté.
Fél liter tejbõl, a keményítõbõl és rizslisztbõl 4 evõkanál cukorral fõzzünk nagyon sûrû pudingot. Robotgépben vagy villával törjük össze a túrót és keverjük össze a pudinggal. Adjunk hozzá 2 tasak vaníliás cukrot és csipetnyi fahéjat.
A barack befõttbõl linzer kiszúróval formáljunk virágokat, a maradékot pedig vágjuk apróra. A túrós krém 2/3-ad részével keverjük össze.
Az alsó tésztarétegre tegyük a barackos túrót, arra mégegy tésztát, arra pedig a sima túrós masszát. Nyomjuk bele a virágokat és késõbb díszítsük citromfû levelekkel.
Tegyük a hûtõbe hûlni. Közben készítsük el a zselatint a tetejére. A citromfû leveleket mossuk meg, és néhányat tegyünk félre a díszítéshez. A többit szedjük le a szárról és 2,5 deci vízben forraljuk 3 percet, majd tegyük félre 10 percre állni.
Szûrjük le a leveleket és a folyadékot tegyük vissza a tûzhelyre. Adjunk hozzá két evõkanál cukrot, és néhány csepp citromlevet, majd amikor újraforr, adjuk hozzá a zselatint és fõzzük 1 percig.
Hagyjuk kicsit hûlni, majd amikor már nem annyira forró, öntsük a tortára és hûtõszekrényben hagyjuk teljesen megkeményedni az egészet.
Nagyon finom.