Házi graham-kenyér recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-05-29 10:18:37
Házi graham-kenyér
Hozzávalók 8 személyre:
- 20 dkg Graham-liszt
- 60 dkg Búza finom liszt
- 1 tasak Élesztõ
- 25 dkg Ivóvíz
- 1 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
A liszteket és a sót keverjük össze.
Az élesztõt meleg vízben futtassuk fel, adjuk a liszthez.
Dagasszuk alaposan össze, majd 1-1,5 órát hagyjuk kelni. Lisztezett deszkán osszuk kétfelé és formáljunk belõle két cipót.
A tetejét vagdossuk be, majd elõmelegített 190 fokos sütõben süssük egy órát a sütõ legfelsõ részén.
Hagyjuk kihûlni, aztán szeleteljük fel.
Az élesztõt meleg vízben futtassuk fel, adjuk a liszthez.
Dagasszuk alaposan össze, majd 1-1,5 órát hagyjuk kelni. Lisztezett deszkán osszuk kétfelé és formáljunk belõle két cipót.
A tetejét vagdossuk be, majd elõmelegített 190 fokos sütõben süssük egy órát a sütõ legfelsõ részén.
Hagyjuk kihûlni, aztán szeleteljük fel.
Házi graham-kenyér kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 336.5 kcal |
Fehérje | 9.98 g |
Szénhidrát | 71.58 g |
Zsír | 1.11 g |
Nátrium | 0.4 g |
Élelmi rost | 6.4 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2692 kcal |
Fehérje | 79.8 g |
Szénhidrát | 572.62 g |
Zsír | 8.8 g |
Nátrium | 3.17 g |
Élelmi rost | 51.18 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:336.5kcal16.8%
Fehérje:9.98g20%
Szénhidrát:71.58g26.5%
Zsír:1.11g1.6%
Élelmi rost:6.4g25.6%
Nátrium:0.4g16.7%
Elkészítés ideje: ~2.5 óra
További képek: