Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A csirkecombokat tisztítsuk meg, bõrözzük le és filézzük ki. Vágjuk kockákra. Használhatunk helyette mellet is, habár akkor nagyon kiszáradt lesz sütéskor.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. 3 evõkanál olajon egy teáskanál sóval pároljuk üvegesre, majd dobjuk bele az elõkészített húst. Szórjuk meg pirospaprikával és fõzzük meg pörköltnek 1 órán át.

Közben a rizst és a zöldségeket nem túl sós vízben fõzzük meg és szûrjük, csöpögtessük le. Reszeljük le a sajtot.

Amikor a hús majdnem teljesen puha, de még nem akar szétesni, vegyük le a tûzrõl. Egy kisebb tepsibe borítsuk be a pörköltet a riszt és a zöldségeket. Óvatosan keverjük el, hogy ne törjenek össze, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.

Süssük fél órán át 200 fokon. Nem sokkal bonyolultabb az elkészítése, mint a hagyományos rizseshúsnak, viszont pikánsabb íze lesz a zöldségektõl és a sajttól. Nagyon jól illenek egymáshoz.

Kakas hússal készítve még zamatosabb.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csirkemellfilét ízlés szerint szeletekre vagy csíkokra vágjuk. Lisztben megforgatjuk és kevés olajon, kis adagonként mindkét oldalon gyorsan megsütjük. Utána az összes húst visszatesszük az edénybe és ételízesítõvel, néhány evõkanál mustárral fûszerezzük, annyi vizet öntünk rá, hogy szûken ellepje, fedõ alatt, kis lángon pár percet fõzzük. Ha a hús megpuhult, a tüzet lezárjuk, tejfölt keverünk bele. A szaftjának krémes sûrû állagúnak kell lenni, szükség szerint a tejfölbe kevert liszttel még sûríthetjük. Ízlés szerint fõtt tésztával, nokedlivel vagy rizzsel fogyaszthatjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat a következõ marinádban legalább 30 percet pihentetjük, majd teflon serpenyõben megsütjük. Marinád: 1 citrom leve, kevés friss rozmaringlevél 1 nagy gerezd fokhagyma tekerésnyi fekete bors,1 evõkanál olívaolaj
Süthetjük tepsiben is a sütõben. kb. 20 perc alatt készre sül.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Egy evõkanál olajon megpirítok személyenként 5 dkg kölest. Zsemle színûnek kell lennie. Felöntöm dupla mennyiségû vízzel, sózom borsozom, és mintha párolt rizst szeretnék készíteni lassú tûzön, fedõ alatt készre párolom. Kevergetni ezt sem lehet, mert a szemek szétmennek, és csak egy csirizes valami válik belõle. Köretként fogyasztjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Diós kosárka


Tésztához
40 dkg liszt
1 cs sütõpor
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg Rama

Töltelékhez
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje




Elkészítés
A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belõle.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem ilyenem nincs, úgyhogy tökéletesen megfelelt a muffinsütõf is.)
A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
190°C-ra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihûlt, kiemeljük a formákból.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az összes zöldséget aprítsd fel kis darabokra. (így hamarabb fõ meg)

Olíva olajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, addig, amíg üveges nem lesz. Utána a többi zöldséget is önts hozzá és azokat is pirítsd pár percig.

Ezután öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és tedd bele a leveskockákat és fûszereket ízlés szerint. Én teszek bele tört chili paprikát, de ez elhagyható, ha nem szereted a csípõs ízeket. :)

Fõzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Ha kész egy-két percre tedd a tûzhely mellé, amíg kicsit hûl, majd botmixerrel turmixold simává.

Ezután tedd vissza a tûzhelyre adagold hozzá a tejszínt kevergetés mellett reszeld rá a szerecsendiót. (így intenzívebb az íze, ha itt teszed hozzá)

Egy-két percig rotyogtasd és kész is!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ebéd natúr marhahus szelet sütve majorannával, rizs ,

zabpehely tejben ásztatva. Reggeli

1db zsemle
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

lisztet cukrot,sót összekeverjük hozzáadjuk a tojást alaposan összedolgozzuk ,hozzáadjuk az olvasztott vajat.
jól átgyúrjuk,lágy egyenletes tésztát kapunk.
alkalmaztuk a tésztakészítõt vagy a süti formát de akkor ki kel nyújtani a tésztát .15 20 perc a sütési idõ.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sonkát vágjuk csíkokra, a fokhagymát és a zöldfûszereket aprítsuk finomra. 3 evõkanál olíva olajon kicsit fonnyasszuk meg a fokhagymát és a zöldfûszereket, majd dobjuk bele a sonkát. Kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a vízzel és a tejföllel. Borsozzuk meg, majd fõzzük fél órát.

Amikor az illata már jó, óvatosan sózzuk (a sonka miatt kóstolni kell, mivel lehet hogy sós, de lehet hogy sótlan). A keményítõt keverjük el kevés vízzel és sûrítsük be vele a carbonara szószt.

Közben kifõzhetjük a tésztát és tálaljuk melegében.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztet a sóval és az élesztõporral keverjük el. Olvasszuk fel a margarint, adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá a túrót és a tejfölt is. Dagasszuk nagyon alaposan össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Tegyük félre fél órát pihenni. Nem kell nagyon lezárva keleszteni, anélkül is jó lesz az állaga.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra, közben a tésztát nyújtsuk ujjnyi vastagra és kiszúróval vagy belisztezett peremû kispohárral szaggassunk belõle pogácsákat.

A pogikat éles késsel nem mélyen vagdossuk be # alakban, majd nem túl szorosan egymás mellé tegyük sütõpapírra. A tetejüket kenjük meg a tojással és süssük adagonként kb. 35 percig.

Ekkora mennyiség kb. két tepsibe fér el. Nagyon jó íze van, kicsit olyan mintha sajtos lenne.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!