Elkészítése:
A céklát mossuk meg, majd héjastul kb. fél óra alatt fõzzük meg. Hûtsük meg kicsit, majd gumikesztyût felvéve hámozzuk meg és szeleteljük 1 centis darabokra. a gumikesztyû használata azért javasolt, mert a cékla nagyon megfogja a bõrt és a körmöt is!
Körülbelül 1 liter vizet forraljunk fel, majd ízlés szerint dobjunk bele kevés reszelt tormát, cukrot sót és ecetet. A saláta levét mindig kicsit túl kell ízesíteni, ezért legyen a kelleténél sósabb, édesebb és savanyúbb is, mert a cékla fel fogja venni az ízeket. Ha nem ízesítjük erõsebben, sótlan lesz.
Hagyjuk a levet hûlni.
(Ha el akarjuk tenni, keverjünk bele egy kávéskanál szalicilt is. A szalicilt nem szabad felforralni, ezért mindenképpen le kell venni a tûzrõl. )
Egy nagyobb üvegbe dobáljuk be a szeletelt céklát, majd öntsük rá a levet. HAgyjuk legalább egy napot pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Tároljuk hûtõszekrényben.