Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A padlizsánt pucoljuk meg, vágjuk fél centis szeletekre, majd olajjal megkent serpenyõben pároljuk 10 perc alatt átlátszóvá.

A krémet készítsük turmixgéppel, mert így lesz a legegyenletesebb és nem kell darabolgatni, meg reszelgetni a hagymát.

Dobjuk az összes hozzávalót a turmixba, majd pépesítsük össze. Hûtve fogyasszuk. (Tegyük zárható fedelû edénybe, mert különben az egész hûtõnek hagyma szaga lesz.)

Pirítóssal tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

elkészítés
Piskóta készítése:

Kivajazunk egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütõpapírt teszünk.
A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
A lisztet, sütõport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihûtjük.
Töltelék készítése:

A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
Félretesszük hûlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverõtálban.
A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:

A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütõpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
A tortát 1 napig hûtõben tartjuk. Tálalás elõtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Két nagyon zsenge tökbõl (kb. 80 dkg) készült.
A tököket megpucolom, aztán kockákra vágom és megfõzöm enyhén sós vízben.
Egy tûzálló tálat egy evõkanál extra szûz olíva olajjal kikenek, és prézlivel kiszórom.
A megfõtt tököket az elõkészített tálba rétegezem, és minden réteg tetejére ráöntöm a szószt, amit joghurtból, tejfölbõl, tejszínbõl, keményítõbõl, reszelt sajtból, a tojásból, fûszerekbõl és konyhasóból már elõzetesen kikevertem.
35 perc alatt fedõ alatt készre sütöm közepesen meleg sütõben.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedem, és enyhén sós vízben roppanósra fõzöm. Egy tûzálló tálat kikenek extra szûz olíva olajjal és prézlit szórok rá. Erre egyenletesen elrendezem a fõtt és lecsöpögtetett brokkolirózsákat. A tejfölt a tejszínnel, reszelt sajttal (Trappistát használtam), keményítõvel, sóval, borssal, õrölt szerecsendióval és a tojással összekeverem. Ráöntöm a brokkolik tetejére és közepes lángon kb. 35 perc alatt készre sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:
- 5 db tojás (2 tojásfehérje)
- 6 ek zabpehely
- 1,5 dl 1,5%-os tej
- 1,5 dl olívaolaj

A hozzávalókat összeturmixoljuk, hogy sima palacsintatészta állagot kapjunk. Hagyjuk állni a tésztát, hogy a zabpehely megszívja magát. Ha túl sûrû a tésztánk öntsünk hozzá kevés szódát. Süssük ki, majd tálaljuk cukor és tartósítószermentes lekvárral, vagy gyümölcsös túróval stb.

Kb. 12 db palacsinta jön ki belõle.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Hozzávalók:
-25 dkg túró
-5 ek zabpehely
-ízlés szerint cukor és édesítõszermentes baracklekvár (más lekvárt is lehet használni, lényeg h édes legyen cukor nélkül is)
-2 tojás
-4 tojásfehérje
-fahéj

A zabpelyhet, az egész tojásokkal összeturmixoljuk, hogy sima állaga legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk apránként a tojásos zabpehelyhez. Ezután belekeverjük a túrót, a lekvárt és a fahéjat. Forró olajba szaggatjuk és kisütjük! Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, majd nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A fokhagymát nyomóval belenyomjuk, hozzáadjuk a fûszereket, lisztet, tojást, kikeverjük és azonnal sütjük bõ olajban, mert levet ereszt.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. Tegyük fel fõni ízlés szerint fahéjjal és 3 evõkanál(vagy tetszés szerint) cukorral.

Amikor felforrt, fõzzük 5-10 percig, hogy a víz pirosodjon, majd 1-2 evõkanál rizslisztet 1 deci tejjel keverjünk el és ezzel a csomómentes keverékkel sûrítsük be.

Öntsük még fel 2 deci tejjel, hogy ne szósz legyen belõle.

Hidegen a legfinomabb és nagyon könnyen-gyorsan elkészíthetõ.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A szójakockákat áztassuk be 3 deci vízbe, melybe tekerjünk borsot, vágjunk bele kevés fokhagymát és hagyjuk ázni fél órát.

Egy nagy hagymát 3 evõkanál olajon egy teáskanál sóval pároljuk üvegesre, majd a tûzrõl levéve adjuk hozzá a pirospaprikát.

Az áztatott szójakockákat az áztató vízzel együtt öntsük a hagymára. Gyakran kevergetve és a vizet figyelve fõzzük kb. 1 órát.

A durum tésztát fõzzük ki és tálaljuk, mint a hagyományos húsos pörkölteket.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A zsömléknek vágjuk le a tetejét és a belsejüket csípkedjük egy tálba.

Tegyük a zsemlebélhez a túrót, két tojás sárgáját, egy zacskó vaníliás cukrot, 3 evõkanál cukrot, és pár evõkanál tejet, és dtörjük, dolgozzuk alaposan össze õket. Ha túl száraz lenne tegyünk még hozzá tejet, de ne higítsuk túl, mert ez lesz a töltelék és kifolyhat.

A tejet egy másik tálban keverjük el 2 evõkanál cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral. Ebbe lesznek az üreges zsemlék beáztatva rövid idõre.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra és egy nagyobb tepsit olajozzunk ki 2 evõkanál olajjal. Fogjuk a zsemlék aljait és áztassuk be egy pillanatra a cukros-vaníliás tejbe, majd teygük õket a tepsibe.

Oszzuk 6 részre a tölteléket és adagoljuk õket a zsemle üregébe. Utána fogjuk a tetejeket és egy pillanatra szintén áztassuk a tejbe. Tegyük rá a tetejeket a zsemlékre.

Kenjük meg bõven õket a tojások fehérjével és 30 perc alatt süssük meg õket.

Hidegen a legfinomabb, de melegen is fogyasztható. Nagyon laktató, így desszertnek egy fél is elég.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!