Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedem, és enyhén sós vízben roppanósra fõzöm. Egy tûzálló tálat kikenek extra szûz olíva olajjal és prézlit szórok rá. Erre egyenletesen elrendezem a fõtt és lecsöpögtetett brokkolirózsákat. A tejfölt a tejszínnel, reszelt sajttal (Trappistát használtam), keményítõvel, sóval, borssal, õrölt szerecsendióval és a tojással összekeverem. Ráöntöm a brokkolik tetejére és közepes lángon kb. 35 perc alatt készre sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:
- 5 db tojás (2 tojásfehérje)
- 6 ek zabpehely
- 1,5 dl 1,5%-os tej
- 1,5 dl olívaolaj

A hozzávalókat összeturmixoljuk, hogy sima palacsintatészta állagot kapjunk. Hagyjuk állni a tésztát, hogy a zabpehely megszívja magát. Ha túl sûrû a tésztánk öntsünk hozzá kevés szódát. Süssük ki, majd tálaljuk cukor és tartósítószermentes lekvárral, vagy gyümölcsös túróval stb.

Kb. 12 db palacsinta jön ki belõle.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Hozzávalók:
-25 dkg túró
-5 ek zabpehely
-ízlés szerint cukor és édesítõszermentes baracklekvár (más lekvárt is lehet használni, lényeg h édes legyen cukor nélkül is)
-2 tojás
-4 tojásfehérje
-fahéj

A zabpelyhet, az egész tojásokkal összeturmixoljuk, hogy sima állaga legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk apránként a tojásos zabpehelyhez. Ezután belekeverjük a túrót, a lekvárt és a fahéjat. Forró olajba szaggatjuk és kisütjük! Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, majd nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A fokhagymát nyomóval belenyomjuk, hozzáadjuk a fûszereket, lisztet, tojást, kikeverjük és azonnal sütjük bõ olajban, mert levet ereszt.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. Tegyük fel fõni ízlés szerint fahéjjal és 3 evõkanál(vagy tetszés szerint) cukorral.

Amikor felforrt, fõzzük 5-10 percig, hogy a víz pirosodjon, majd 1-2 evõkanál rizslisztet 1 deci tejjel keverjünk el és ezzel a csomómentes keverékkel sûrítsük be.

Öntsük még fel 2 deci tejjel, hogy ne szósz legyen belõle.

Hidegen a legfinomabb és nagyon könnyen-gyorsan elkészíthetõ.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A szójakockákat áztassuk be 3 deci vízbe, melybe tekerjünk borsot, vágjunk bele kevés fokhagymát és hagyjuk ázni fél órát.

Egy nagy hagymát 3 evõkanál olajon egy teáskanál sóval pároljuk üvegesre, majd a tûzrõl levéve adjuk hozzá a pirospaprikát.

Az áztatott szójakockákat az áztató vízzel együtt öntsük a hagymára. Gyakran kevergetve és a vizet figyelve fõzzük kb. 1 órát.

A durum tésztát fõzzük ki és tálaljuk, mint a hagyományos húsos pörkölteket.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A zsömléknek vágjuk le a tetejét és a belsejüket csípkedjük egy tálba.

Tegyük a zsemlebélhez a túrót, két tojás sárgáját, egy zacskó vaníliás cukrot, 3 evõkanál cukrot, és pár evõkanál tejet, és dtörjük, dolgozzuk alaposan össze õket. Ha túl száraz lenne tegyünk még hozzá tejet, de ne higítsuk túl, mert ez lesz a töltelék és kifolyhat.

A tejet egy másik tálban keverjük el 2 evõkanál cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral. Ebbe lesznek az üreges zsemlék beáztatva rövid idõre.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra és egy nagyobb tepsit olajozzunk ki 2 evõkanál olajjal. Fogjuk a zsemlék aljait és áztassuk be egy pillanatra a cukros-vaníliás tejbe, majd teygük õket a tepsibe.

Oszzuk 6 részre a tölteléket és adagoljuk õket a zsemle üregébe. Utána fogjuk a tetejeket és egy pillanatra szintén áztassuk a tejbe. Tegyük rá a tetejeket a zsemlékre.

Kenjük meg bõven õket a tojások fehérjével és 30 perc alatt süssük meg õket.

Hidegen a legfinomabb, de melegen is fogyasztható. Nagyon laktató, így desszertnek egy fél is elég.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagymat olajon megpiritom, beleteszem a kolbaszt, sot, pirospaprikat, krumplit es egy keves vizzel felontom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

11 dkg zabpehely
11 dkg búzaliszt
3 púpozott ek kakaópor(cukrozatlan)
1 tk sütõpor
csipet só
2 tojás
10 dkg puha margarin
5-6 ek méz
2,5 dl natúr joghurt


A zabpelyhet szárazon felhevített serpenyõben pár perc alatt megpirítjuk, majd finomra daráljuk.
A liszthez keverjük a zabpehelylisztet, a kakaót, a sütõport és a csipet sót.
Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat, a mézet és a vajat. Mikor homogén, hozzáadjuk a joghurtot is.
Apránként belekeverjük a tojásos masszába a lisztes egyveleget.
Vajazott-lisztezett kisebb tepsibe (kb. 27 x 32 centis) simítjuk a tésztát és légkeverésen 170 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:

2 kisebb fej karfiol
8 db tojás
4 dl tejföl,
3 evõkanál majonéz
30 dkg trappista sajt
5 dkg margarin

Elkészítés:

A tojásokat keményre fõzzük, langyosra hûtjük és tojásszeletelõn apró darabokra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük és vegetás, sós vízben készre fõzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit, vagy egy jénai tálat kivajazunk és a fele karfiolt lerakjuk az aljára. A tojást a tetejére halmozzuk és egyenletesen elsimítjuk, hogy mindenhová jusson. A tejfölt 2-3 evõkanál majonézzel elkeverjük, és elosztjuk a tojás tetején. Végül rátesszük a második adag karfiolt és a reszelt sajttal alaposan megszórjuk. A maradék vajat a tetejére daraboljuk, majd forró sütõben, 40-45 perc alatt aranysárgára sütjük.

Fõételnek és sülthúshoz köretnek egyaránt remek!

100g készétel 148,8 Kcal
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!