Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Csicseriborsó fasírt lepénykenyérrel

Csicseriborsó fasírt lepénykenyérrel recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Csicseriborsó fasírt lepénykenyérrel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg Csicseriborsó (száraz)
  • 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
  • 1 darab L-es méretû Tyúktojás
  • 10 dkg Fokhagyma por
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 1 kávéskanál Curry por
  • 1 darab Zellergumó
  • 10 dkg Búza finom liszt
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 2 dl Tejföl 12%
  • 2 dkg Mustár
  • 1 teáskanál Kristály cukor
  • 0.5 kávéskanál Konyhasó
  • 1 kávéskanál Kapor
  • 0.5 darab Citrom
  • 1 dl Finomított napraforgó étolaj
  • 5 darab Babér levél

Elkészítése:

A csicseriborsót áztassuk be, majd babérlevéllel enyhén sós vízben fõzzük 1 órán át. Daráljuk vagy turmixoljuk össze és egy tojással, curryvel, fokhagymaporral valamint a zsemlemorzsával gyúrjuk össze. Formáljunk belõle lapos kis fasírtokat.

Hevítsünk fel egy deci olajat és többször megforgatva süssük a fasírtokat aranybarnára.

A lisztbõl kevés sóval és vízzel gyúrjunk kemény de nyújtható tésztát és serpenyõben süssük meg.

A zellert tisztítszuk, hámozzuk, majd reszeljük le.

A tejfölt a mustárral, egy kávéskanál sóval, fél citrom kifacsart levével, egy kávéskanál kaporral és kevés cukorral keverjük homogénné.

A fasírtot tálaljuk a zellerrel, öntettel és a lepénykenyérrel.

Csicseriborsó fasírt lepénykenyérrel kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória646.82 kcal
Fehérje20.61 g
Szénhidrát73.27 g
Zsír29.96 g
Nátrium0.85 g
Élelmi rost13.88 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2587.23 kcal
Fehérje82.41 g
Szénhidrát293.07 g
Zsír119.88 g
Nátrium3.36 g
Élelmi rost55.53 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:646.82kcal32.3%
Fehérje:20.61g41.2%
Szénhidrát:73.27g27.1%
Zsír:29.96g42.8%
Élelmi rost:13.88g55.5%
Nátrium:0.85g35.4%
Elkészítés ideje: ~2 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!