Elkészítése:
Kb. 20 dkg párolt csirkemell megmaradt tegnapról, hogy elég legyen hármunknak, sok zöldséggel dúsítottam.
Anyukám biokertjébõl szedtem 3 lila újhagymát, fél kiló párolni való zöldbabot és egy nagy patiszont, meg egy marék petrezselymet.
A hagymát oliva- és sima olaj keverékén megpároltam, rádobtam a végeitõl megszabadított zöldbabot. Megsóztam, elõbb magában, majd kevés vízzel pároltam, addig a patiszont megtisztítottam, magját, héját ki-/levágtam, felcikkeztem, megsóztam. Pár perc múlva leöblítettem, a félig párolt zöldbabra rátettem és az egészet tovább pároltam, sóztam, fûszereztem (sima masalát nem találtam itthon, a zöldbab isteni vele). A legvégén, amikor már a patiszon is üvegesre párolódott, rádobtam a kis falatokra szeletelt csirkehusit, hogy megmelegedjen. Három hatalmas adag lett(repetás). Vacsorára is lehet hagyni, de nekünk elfogyott...
Patiszon 31 kcal 100 gr, 6,2 szénh.
lilahagyma 25 kcal a 70 gr.
Sok rost, vitamin és viszonylag kevés kalória...
Ui.a párom kurkumával tökéletesítette a tányéron. Husi nélkül is finom lehet.
Anyukám biokertjébõl szedtem 3 lila újhagymát, fél kiló párolni való zöldbabot és egy nagy patiszont, meg egy marék petrezselymet.
A hagymát oliva- és sima olaj keverékén megpároltam, rádobtam a végeitõl megszabadított zöldbabot. Megsóztam, elõbb magában, majd kevés vízzel pároltam, addig a patiszont megtisztítottam, magját, héját ki-/levágtam, felcikkeztem, megsóztam. Pár perc múlva leöblítettem, a félig párolt zöldbabra rátettem és az egészet tovább pároltam, sóztam, fûszereztem (sima masalát nem találtam itthon, a zöldbab isteni vele). A legvégén, amikor már a patiszon is üvegesre párolódott, rádobtam a kis falatokra szeletelt csirkehusit, hogy megmelegedjen. Három hatalmas adag lett(repetás). Vacsorára is lehet hagyni, de nekünk elfogyott...
Patiszon 31 kcal 100 gr, 6,2 szénh.
lilahagyma 25 kcal a 70 gr.
Sok rost, vitamin és viszonylag kevés kalória...
Ui.a párom kurkumával tökéletesítette a tányéron. Husi nélkül is finom lehet.
Egy adag kalória tartalma: kcal