Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

Zabpelyhes csokihab

Hozzávalók 4 személyre:
15 dk zabpehely
4 db tojás (Egyébként annyiszor 1 db tojás, ahány személyre készül!)
4 dl kókusztej (Annyiszor 1 dl tej, ahány személyre készül!)
10 dkg 90%-os fekete csokoládé (Kisebb mennyiségnél arányosan kevesebb!)
Vanília, vagy vaníliaaroma, esetleg mandula aroma, vagy kevés kávé
Stevia vagy xukor
Kevés citromlé
Elkészítés:
Zabpelyhet enyhén megpiritjuk, ráöntünk 3 dl forróvizet és félretesszük.
Válaszd szét a tojásokat – a fehérjébõl hab fog készülni, a sárgájára a kókusztej sûrítéséhez lesz szükséged
A tojásfehérjét pici citromlé és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá
A sárgáját egy lábasba üsd bele, öntsd rá a kókusztejet, tedd bele a csokoládét, ízlés szerinti mennyiségben tegyél bele édesítést és vaníliát vagy aromát
Állandó keveréssel olvaszd fel a csokoládét, és egyben a krém be fog sûrûsödni
A krém alatt a lángot vedd a legkisebbre, a tojáshabot kanalazd a csokimasszába, és könnyed mozdulatokkal forgasd el a habot a krémben – lehetõleg ne törd teljesen össze – minél nagyobb lábast használsz, annál nagyobb esély van erre!
Csak pár percig tartson ez a habfõzési mûvelet.
Ezután keverd hozzá a zabpelyhet ami már megpuhult és felszívta a vizet.
Az élvezetet fokozhatod, ha mélyhûtött magozott meggyet vagy más gyümölcsöt dobálsz a krémbe.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2db alma
10dk kókuszreszelé
1 e.k karob por
1.5 e.k nyírfacukor
2 db tojás
3 e.k darált dió
1 m.k szódabikarbóna
2 t.k rumaroma
Az almát lereszeljük a tojást felverjük és a többi hozzávalóval egy megfelelõ méretü tálban összekeverjük.
Muffin formákban, vagy kissebb méretü sütõpapírral kibélelt sütõformában megsütjük.
Gázsütõ 180° 35-40 perc
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

20 dkg teljes õrlésû tésztát felteszek fõni.
A hagymát és a fokhagymát megpirítom, ráteszem a kisebb darabokra vágott brokkolit, késõbb a felkockázott paradicsomot és tököt. Majdnem készre párolom. Borsikafüvet és pici borsot teszek rá a végén.
A tésztát leszûröm, összekeverem a párolt zöldségekkel.
1 tojást kicsit felverek, beleöntöm a fél l joghurtot. A reszelt sajtot lehet, hogy külön kellett volna rátenni:-)
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe teszem a zöldséges tészta felét, joghurt felét, maradék sonkát, aztán a tészta és a szósz másik felét.
Kecskesajtot reszelek a tetejére is. 180 fokon sütöm amíg megpirul a teteje.
Maradék alapanyagok felhasználására ideális.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy sima gombapaprikás, csak az ízesítése más kicsit a megszokottól. Lehet kizárólag fehér csiperkébõl vagy tetszõlegesen bármilyen más gombából is készíteni (mi például szeretjük a laskát is).

A szalonnát vágjuk kis csíkokra és egy evõkanál zsíron süssük átlátszóvá a zsíros részeit. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és dobjuk a kisült zsírra, majd pároljuk üvegesre.

A gombát vágjuk szeletekre, majd mossuk meg. Tegyük a hagymára, majd adjunk hozzá egy teáskanál sót és egy púpozott kávéskanál pirospaprikát. Fedjük le és végig fedõ alatt fõzzük. A gomba nagyon sok levet ereszt, de ha ez mégis kevés lenne, pici csészénként önthetünk alá.

45-50 perc múlva öntsük bele sûrûn kevergetve a tejszínt (azért kell keverni, nehogy csomósodjon), majd két teáskanálnyi keményítõt kevés vízzel simára keverve adagoljuk hozzá, szintén sûrû keverésekkel.

Még egyet rottyanjon és kész is van. A tejszínt nem túl szerencsés túl sokáig fõzni, mert attól is be tud csomósodni.

A tésztát a gomba fõzési ideje alatt fõzzük ki, így egy óra alatt kész van, a füstölttel pedig isteni íze van.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A spenót leveleket mossuk meg és a szárakat tépkedjük le. Egy evõkanál olívaolajon kevés sóval, tárkonnyal és fokhagymaporral pároljuk puhára. A túrót egy villával törjük össze, majd keverjük össze a párolt spenót levelekkel és nyomkodjuk alaposan szét, hogy a levelek szétessenek.

A sajtot reszeljük le, a leveles tésztát ha nyújtani kell, 2-3 miliméteresre nyújtsuk ki, ha nem kell akkor tekerjük ki és vágjuk 12 egyforma négyzetre.

A tésztára kupacolgassuk rá a túrós spenótot, izítgassuk hosszában a közepére, majd csipegessük rá a reszelt sajtot. Tekerjük össze a tésztákat és csipjük össze hosszában, hogy kis zárt tekercseket kapjunk. A végeit is zárjuk be és hajtsuk alá. Kis zárt csomagocskáknak kell keletkezni.

Tegyük sütõpapírra a 12 darab kis tekercset, kenjük meg tojással és 20 perc alatt 210 fokos sütõben süssük aranybarnára.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

a zabpelyhet (300g), kávédarálón ledarálom, a sárgarépát (0.5 kg) lereszelem, a 6 tojást szétválasztom, felverem. Az anyagokat összekeverem a 20 dkg mézzel és egy csipet fahéjjal, mint egy piskótát, csipet só, 0.5 dl olaj, és kikent, kiszórt ( az olajat, zabpehely õrleményt az alapanyagokból veszem el!)tepsibe öntöm, megsütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomokat nyolcadokba, a sajtot és a káposztát kockákra vágjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomokat nyolcadokba, a brokkolit rózsákra szedjük, a feta sajtot apró kockákra vágjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomokat nyolcadokba, az uborkát karikákra vágjuk, mozzarella golyókat eszünk mellé.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A kölest beáztatjuk annyi vízbe, hogy bõven ellepje, és egy éjszakára állni hagyjuk.
A tejet feltesszük melegedni, és hozzátesszük a leszûrt beáztatott kölest és édesítõszert (ha lehet fõzni, ha nem, akkor a legvégén), sót, kevergetve lassú tûzön addig fõzzük, amíg majdnem teljesen puha nem lesz.
Ekkor beletesszük a darát, a margarint és a joghurtot majd készre fõzzük. (2-3 percig hagyjuk forrni, folyamatosan keverjük. Sûrû kását kapunk a végén.)
Letakarva félretesszük hûlni, ezalatt elkészítjük a zsemlemorzsát. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Amikor kézmeleg a köles, belekeverjük a citrom levét és kevés reszelt citrom héját. Formálható állagú kölesbõl gombócokat készítünk, és megforgatjuk a morzsában.
Tálalhatjuk mézzel, lekvárral leöntve.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!