Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

Kb. 20 dkg párolt csirkemell megmaradt tegnapról, hogy elég legyen hármunknak, sok zöldséggel dúsítottam.
Anyukám biokertjébõl szedtem 3 lila újhagymát, fél kiló párolni való zöldbabot és egy nagy patiszont, meg egy marék petrezselymet.
A hagymát oliva- és sima olaj keverékén megpároltam, rádobtam a végeitõl megszabadított zöldbabot. Megsóztam, elõbb magában, majd kevés vízzel pároltam, addig a patiszont megtisztítottam, magját, héját ki-/levágtam, felcikkeztem, megsóztam. Pár perc múlva leöblítettem, a félig párolt zöldbabra rátettem és az egészet tovább pároltam, sóztam, fûszereztem (sima masalát nem találtam itthon, a zöldbab isteni vele). A legvégén, amikor már a patiszon is üvegesre párolódott, rádobtam a kis falatokra szeletelt csirkehusit, hogy megmelegedjen. Három hatalmas adag lett(repetás). Vacsorára is lehet hagyni, de nekünk elfogyott...
Patiszon 31 kcal 100 gr, 6,2 szénh.
lilahagyma 25 kcal a 70 gr.
Sok rost, vitamin és viszonylag kevés kalória...
Ui.a párom kurkumával tökéletesítette a tányéron. Husi nélkül is finom lehet.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A cukrot daráljuk meg, hogy porcukorral dolgozhassunk, és a margarint vegyük ki a hûtõbõl meglágyulni. kb. 5 deka háztartási kekszet daráljunk meg.

A túrót egy villával vagy krumplinyomóval törjük össze, csipet sót és a cukrot adjuk hozzá. Kissé meg fog nedvesedni. Adjuk hozzá a margarint, az aromákat (kókusz és mandula), a háztartási kekszet és 5 deka kókuszreszeléket. Alaposan dolgozzuk össze. Picit lágy, de pár óra alatt visszakeményedik.

Formázzunk belõle golyókat, majd forgassuk meg a többi kókuszreszelékben. Tegyük hûtõbe pár órára hogy megkeményedjen és összeérjenek az ízek.

Kb. 32 darab golyó lesz fél kiló túróból, és nagyon finom. A mandula aromával kell egy kicsit vigyázni, mert ha túl sok menne bele keserû lesz! (az arányokat tekintve az aromákat: mandula/kókusz : 3/10 )
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A zöldségeket, húst tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd kevés olajon a hús pirítása után egy tepsiben a sütõben pároljuk össze, az elõzõ recept alapján.

A leveles tésztát ha szükséges nyújtsuk ki, majd egy kerek tortaformát, vaslábast (bármit) kenjünk ki olajjal, majd béleljük ki a tészta 2/3-ad részével.

Merjük bele a ragut, majd a tészta maradékával fedjük le és a széleid göngyölgessük vissza, hogy lezáródjon mint egy pite. A tetejét díszíthetjük tészta csíkokkal rácsos formában.

Sütõben 200 fokon kb. 40 percig süssük. A leveles tésztát bármivel meg lehet ily módon tölteni, én az elõzõ napi ragut tettem bele. Szétszedhetõ tortaformát használtam, hogy a formaája egyben maradjon.

Nagyon finom, egyszerû és még látványos is.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A csirkemellet mossuk meg és kockázzuk fel. A répát, hagymát, cukkinit hámozzuk meg és vágjuk fel hasonló méretû darabokra. A paprikát mossuk meg, csumázzuk ki és a magokat távolítsuk el belõle. A paradicsom csumáját is vágjuk ki és úgy kockázzuk fel. A gombát is aprítsuk tetszés szerint.

Kevés olajon a húst pirítsuk le kissé, majd az egészet tegyük egy tepsibe sózzuk meg és a sütõben 200 fokon 1 óra alatt pároljuk össze.

Tálaljuk fõtt rizzsel. Könnyû, gyorsan elkészíthetõ nyári étel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Olajon megpirítom a répát, petrezselyem gyökeret, többit hozzáadom, felöntöm vízzel, sózom, borsozom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Zabpelyhes csokihab

Hozzávalók 4 személyre:
15 dk zabpehely
4 db tojás (Egyébként annyiszor 1 db tojás, ahány személyre készül!)
4 dl kókusztej (Annyiszor 1 dl tej, ahány személyre készül!)
10 dkg 90%-os fekete csokoládé (Kisebb mennyiségnél arányosan kevesebb!)
Vanília, vagy vaníliaaroma, esetleg mandula aroma, vagy kevés kávé
Stevia vagy xukor
Kevés citromlé
Elkészítés:
Zabpelyhet enyhén megpiritjuk, ráöntünk 3 dl forróvizet és félretesszük.
Válaszd szét a tojásokat – a fehérjébõl hab fog készülni, a sárgájára a kókusztej sûrítéséhez lesz szükséged
A tojásfehérjét pici citromlé és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá
A sárgáját egy lábasba üsd bele, öntsd rá a kókusztejet, tedd bele a csokoládét, ízlés szerinti mennyiségben tegyél bele édesítést és vaníliát vagy aromát
Állandó keveréssel olvaszd fel a csokoládét, és egyben a krém be fog sûrûsödni
A krém alatt a lángot vedd a legkisebbre, a tojáshabot kanalazd a csokimasszába, és könnyed mozdulatokkal forgasd el a habot a krémben – lehetõleg ne törd teljesen össze – minél nagyobb lábast használsz, annál nagyobb esély van erre!
Csak pár percig tartson ez a habfõzési mûvelet.
Ezután keverd hozzá a zabpelyhet ami már megpuhult és felszívta a vizet.
Az élvezetet fokozhatod, ha mélyhûtött magozott meggyet vagy más gyümölcsöt dobálsz a krémbe.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2db alma
10dk kókuszreszelé
1 e.k karob por
1.5 e.k nyírfacukor
2 db tojás
3 e.k darált dió
1 m.k szódabikarbóna
2 t.k rumaroma
Az almát lereszeljük a tojást felverjük és a többi hozzávalóval egy megfelelõ méretü tálban összekeverjük.
Muffin formákban, vagy kissebb méretü sütõpapírral kibélelt sütõformában megsütjük.
Gázsütõ 180° 35-40 perc
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

20 dkg teljes õrlésû tésztát felteszek fõni.
A hagymát és a fokhagymát megpirítom, ráteszem a kisebb darabokra vágott brokkolit, késõbb a felkockázott paradicsomot és tököt. Majdnem készre párolom. Borsikafüvet és pici borsot teszek rá a végén.
A tésztát leszûröm, összekeverem a párolt zöldségekkel.
1 tojást kicsit felverek, beleöntöm a fél l joghurtot. A reszelt sajtot lehet, hogy külön kellett volna rátenni:-)
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe teszem a zöldséges tészta felét, joghurt felét, maradék sonkát, aztán a tészta és a szósz másik felét.
Kecskesajtot reszelek a tetejére is. 180 fokon sütöm amíg megpirul a teteje.
Maradék alapanyagok felhasználására ideális.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy sima gombapaprikás, csak az ízesítése más kicsit a megszokottól. Lehet kizárólag fehér csiperkébõl vagy tetszõlegesen bármilyen más gombából is készíteni (mi például szeretjük a laskát is).

A szalonnát vágjuk kis csíkokra és egy evõkanál zsíron süssük átlátszóvá a zsíros részeit. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és dobjuk a kisült zsírra, majd pároljuk üvegesre.

A gombát vágjuk szeletekre, majd mossuk meg. Tegyük a hagymára, majd adjunk hozzá egy teáskanál sót és egy púpozott kávéskanál pirospaprikát. Fedjük le és végig fedõ alatt fõzzük. A gomba nagyon sok levet ereszt, de ha ez mégis kevés lenne, pici csészénként önthetünk alá.

45-50 perc múlva öntsük bele sûrûn kevergetve a tejszínt (azért kell keverni, nehogy csomósodjon), majd két teáskanálnyi keményítõt kevés vízzel simára keverve adagoljuk hozzá, szintén sûrû keverésekkel.

Még egyet rottyanjon és kész is van. A tejszínt nem túl szerencsés túl sokáig fõzni, mert attól is be tud csomósodni.

A tésztát a gomba fõzési ideje alatt fõzzük ki, így egy óra alatt kész van, a füstölttel pedig isteni íze van.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A spenót leveleket mossuk meg és a szárakat tépkedjük le. Egy evõkanál olívaolajon kevés sóval, tárkonnyal és fokhagymaporral pároljuk puhára. A túrót egy villával törjük össze, majd keverjük össze a párolt spenót levelekkel és nyomkodjuk alaposan szét, hogy a levelek szétessenek.

A sajtot reszeljük le, a leveles tésztát ha nyújtani kell, 2-3 miliméteresre nyújtsuk ki, ha nem kell akkor tekerjük ki és vágjuk 12 egyforma négyzetre.

A tésztára kupacolgassuk rá a túrós spenótot, izítgassuk hosszában a közepére, majd csipegessük rá a reszelt sajtot. Tekerjük össze a tésztákat és csipjük össze hosszában, hogy kis zárt tekercseket kapjunk. A végeit is zárjuk be és hajtsuk alá. Kis zárt csomagocskáknak kell keletkezni.

Tegyük sütõpapírra a 12 darab kis tekercset, kenjük meg tojással és 20 perc alatt 210 fokos sütõben süssük aranybarnára.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!