Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A hagymát kicsit megdinszteljük, belekeverjük a túróba. Ízlés szerint megfûszerezzük (én sót, borst, kakukkfüvet, s kis erõs pistát használtam).
6 db gombát használtam, nagy darabokat, amiket tölteni lehet, elõkészítettem õket, s megtöltöttem a túróval. Hõálló edényt egy kicsit beolajoztam, beletettem a gombákat, mikor már majdnem elkészült, rájuk tettem egy kis sajtot, s miután ráolvadt, kész is lett.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb. 30 perc alatt puhára fõzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.
Beleszórjuk a lisztet, a fûszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot. Alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyõt felforrósítunk pár evõkanál margarinnal, majd a masszából 1 púpos evõkanálnyit merünk a serpenyõbe és a kanál domború felével elsimítjuk. Mindkét oldalukat 1,5-2 perc alatt megsütjük.

9 db lepényke lett ebbõl az adagból
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sonkát bevagdossuk, és bedörzsöljük a mustár és a szeletekre vágott fokhagyma keverékével, és legalább 24 óráig pácoljuk. A krumplit, a hagymát és az almát rusztikus darabokra vágjuk, és egy kissé kiolajozott tepsi aljára halmozzuk. A sonkát rátesszük a köretre, és meglocsoljuk a sörrel. Alufólia alatt 1,5 órát sütjük 180-190 fokon. Ezután a fóliát levéve még fél órát sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evõkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot fõzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihûtjük.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütõporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
A kihûlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
Elõmelegített sütõben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tûpróbáig sütjük.
Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.

elõkészület: 30 perc
fõzés: 5 perc
sütés: 40 perc
Ezt a sütit egyszerûen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Réteslapba bármit tölthetünk, a férjem most túrós-meggyeset kért. Azért 1,5 csomag réteslapot írtam, mert 3*4 lapból 3 rúd rétes lett ekkora mennyiségû túróból és meggybõl. A meggy és cukor menyissége ízlés szerint természetesen módosítható.

A túrónál a cukor mennyiséget könnyedén csökkenthetjük, méghozzá úgy, hogy nem tûnik kevésbé édesnek. Mindig tegyünk bele sót és kevesebb cukorral is erõteljes marad az íze!

A túrót egy tálban villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és alaposan keverjük össze. Tegyük a hûtõbe amíg a réteslapokat elõkészítjük, addig levet is fog ereszteni és majd annnak függvényében kell a morzsát hozzáadni.
Közben lecsöpögtethetjük a meggyet is.

A réteslapok kezelése: egy enyhén megnedvesített konyharuhán kell a lapokat olajjal alaposan megkenni. Folyamata: tegyünk egy lapot a konyharuhára, kenjük teljesen meg, majd helyezzük rá a következõt, kenjük meg...

Ilyen módon 4 lapot tegyünk egymásra. majd, az egyik oldalánál végig szórjuk meg enyhén zsemlemorzsával. ide kerül a töltelék. Osszuk el a tölteléket 3 részre, és egyenletesen tegyük az elõkészített lapok egyik oldalára.

Rakjuk végig a túró közepét sávban meggyel, majd a konyharuha segítségével - figyelve, hogy ne legyen szoros, ez fontos! - tekerjük fel a lapokat. a végét tömjük be (hajtogassuk össze tetszõleges technikával), majd az egészet kenjük be körbe olajjal.

Ugyanígy készítsük el mindhárom lapot, majd elõmelegített sütõben zsírpapírra helyezve 200 fokon 45-50 percig süssük legfelül, vagy 30-35 percig középen, de akkor lesni kell a talpát.

Amikor kicsit hûlt,csak akkor lehet szeletelni, mert széttörik. (De ez tésztafüggõ is, mind más kicsit.)

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Egy jó nagy almát mossunk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki, majd kb. 1 liter vízzel a fahéjjal és ízlés szerint kevéske szegfûszeggel tegyük fel fõni. Amikor forr, adjunk hozzá csipet (1 kávéskanál) sót, 4 evõkanál cukrot.

Fõzzük legfeljebb 10 percet, vegyük ki belõle a fûszereket, majd turmixoljuk össze és tegyük vissza a lángra.

Egy bögrébe keverjük el csomómentesen a keményítõt a tejjel, majd öntsük a levesbe és várjuk meg amíg besûrüsödik, majd zárjuk el.

Hidegen és melegen is nagyon finom könnyû gyümölcsleves az almaleves.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Megsütjük a hamburgerhúst, majd ízlés szerint ízesítjük a zöldségekkel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy olyan sütemény, ami ugyan lustáknak azért nem való, de olyan amit nem-igen lehet elrontani. Ha nem is lesz a legszebb, az íze mindenképpen nagyon finom. Anyósom szokta készíteni, és mindig nagyon gyorsan elfogy. Több, mint 16 személyre jön ki egyébként a mennyiség, csak nem lehet abbahagyni az evését.

A cukorpótlót benne lehet porcukorral is helyettesíteni, de már így sem túlságosan diétás :) ha kalóriamentes édesítõt és zsírszegényebb tejszínt használsz csökkentheted az értékeket, csak nem biztos, hogy a hab jó lesz.

Elõkésztés: A tejszínt tedd be a hûtõbe, hogy hideg legyen. Egy nagy mélyebb tepsi alját rakd ki háztartási kesszel.

Elkészítése: A 3 csomag pudingport 2 csomag vaníliával és 1 liter tejjel fõzd sûrûre. Amikor meghûlt, robotgéppel keverd el 20 deka margarinnal és a 25 deka édesítõvel vagy cukorral. Öntsd a kekszek tetejére és egyenletesen kend el rajta, majd rakd a hûtõbe.

A tejszín felét verd fel a habfixálóval és egy vaníliával, majd a másik felét is hozzáöntve verd újra, de csak addig, nehogy összeugorjon. (Ha túl sokáig vered a tejszínt, vaj és savó lesz belõle!)

Öntsd a habot a krémre, kend el ezt is egyenletesen, és tedd újra a hûtõbe.

A csokoládét vagy gõz fölött, vagy teflon serpenyõben (emeld el a lángtól, csak felette tartsd) olvaszd fel, adj hozzá kakaóport, 3 evõkanál édesítõt vagy porcukrot, a maradék 5 deka margarint, és kb. egy evõkanál vizet is ha szükséges és keverd fényesre.

Csurgasd rá a hideg habra, majd tedd vissza a hûtõbe és fél-egy nap múlva, amikor a keksz megpuhult akkor tálald.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tésztát meg kell fõzni, a sajtszószt tejszínnel a csomagoláson leírt módon kell elkészíteni. Majd hozzáadni a tésztát, kukoricát, salátát.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pitetészta elkészítése: a lisztet a sóval, sütõporral és 2 evõkanál cukorral keverjük el. Morzsoljuk el a margarinnal, majd adjuk hozzá két tojás sárgáját.
A fehérjét addig tegyük a hûtõbe, az majd a tetejére kell megkenéshez.

Alaposan dolgozzuk el a lisztet a margarinnal és adjunk hozzá nagyon pici adagonként annyi tejet, hogy kemény de gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk ketté, és tegyük a hûtõbe kicsit megdermedni.

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ké és reszeljük le. A meggybefõttet csepegtessük le és adjuk a reszelt almához. Adjuk hozzá a maradék 5 evõkanál cukrot, a fahéjat, a keményítõt és ha nagyon nedves (az lesz), akkor a zsemlemorzsát szükség szerint.

A keményítõt én azért szoktam a gyümölcsös töltelékekbe tenni, hogy ne essenek szét. Az ízt nem befolyásolja, viszont az állagán jelentõsen javít.

A tészta egyik felét vegyük ki a hûtõbõl, és lisztezett deszkán (asztalon) nyújtsuk kb tepsi méretûre (fél centi vastag). Egy nagyobb (A4-es papírnál 2-3 centivel nagyobb az enyém) lapos tepsit kenjünk ki margarinnal, vagy bármilyen zsiradékkal, enyhén lisztezzük ki, majd a tészta felét óvatosan emeljük bele. A széleit kicsit fel kell húzkodni.

A másik felébõl leheletnyit csippentsünk le, teygük félre, majd a többit nyújtsuk ki a tepsi méretére. Az alsó rétegre borítsuk rá a tölteléket, majd egyengessük el. Helyezzük rá a felsõ tészta réteget.

Melegítsük elõ a sütõt. A félretett darabka tésztát nyújtsuk nagyon laposra, majd vágjuk csíkokra, ez lesz a rácsozás a tetején. Helyezzük óvatosan a tésztára, majd az egészet alaposan kenjük meg a félretett tojásfehérjével.

200 fokon legfelül egy órát kell sütni (Akkor jó amikor már nem ragad bele a villa megszúráskor, és arany színû a teteje.), majd hagyni kicsit hûlni a szeleteléshez.

Nagyon szép rózsaszínes lesz a töltelék, és a meggy miatt nem túl édes.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!