Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira és kb. 5 percre dobjuk forró vízbe, hogy kicsit elõfõzzük. 8 darab közepes krumplit hámozzunk meg, vágjuk félbe és vájjuk ki a közepüket, de csak annyira, hogy ne törjenek el (1, 1,5 cm pereme maradjon). A belsejét (a kikapart részeket) tegyük el, ne dobjuk ki, mert kell a töltelékbe.

Szûrjük le az elõfõzött brokkolit és dobjuk robotgépbe. Adjuk hozzá a kikapart krumplit, egy tojást, egy teáskanál sót, két kávéskanál enyhe curry-t, (aki az erõset szereti, az csípõset is tehet bele) és törjük össze péppé.

Egy tepsibe tegyük be egymás mellé a krumplikat, majd két kanál segítségével töltsük meg õket a brokkolis masszával. Reszeljünk rá kevés sajtot, majd egy-két szelet bacont vágjunk csíkokra és helyezzük a tetejükre.

200 fokon süssük egy órát, majd majonézzel vagy anélkül tálaljuk. Személyenként lehet 2-4 félbevágott krumplival számolni, mivel a látszat ellenére nagyon jól laktat.

Ebben a kombinációban ez egy meglepõen pikáns ízû és nagyon finom töltelék az egyszerû krumplinak.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, hosszában négy felé vágjuk, majd keresztbe vékony szeletekre, kb 3-4 mm-esekre.
A paradicsomot is feldaraboljuk vagy szeleteljük, kinek ahogy tetszik.
Serpenyõben egy kis olívaolajat vagy vajat felforrósítunk, beletesszük a cukkiniket, kicsit megsózzuk, rövid ideig sütjük, majd fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymákat. Azután hozzáadjuk a paradicsomot, s ízlés szerint fûszerezzük. Én kakukkfüvet, borst és kis petrezselymet tettem hozzá. Fedõvel lefedjük, s mikor már majdnem kész, a fedõt leszedjük, hagyjuk a levet egy kicsit elpárologni, s hozzáadjuk a tejszínt, majd forralást követõen kb még 2 percig fõzzük kevergetés mellett.

A kép nem saját!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A hagymát kicsit megdinszteljük, belekeverjük a túróba. Ízlés szerint megfûszerezzük (én sót, borst, kakukkfüvet, s kis erõs pistát használtam).
6 db gombát használtam, nagy darabokat, amiket tölteni lehet, elõkészítettem õket, s megtöltöttem a túróval. Hõálló edényt egy kicsit beolajoztam, beletettem a gombákat, mikor már majdnem elkészült, rájuk tettem egy kis sajtot, s miután ráolvadt, kész is lett.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb. 30 perc alatt puhára fõzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.
Beleszórjuk a lisztet, a fûszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot. Alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyõt felforrósítunk pár evõkanál margarinnal, majd a masszából 1 púpos evõkanálnyit merünk a serpenyõbe és a kanál domború felével elsimítjuk. Mindkét oldalukat 1,5-2 perc alatt megsütjük.

9 db lepényke lett ebbõl az adagból
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sonkát bevagdossuk, és bedörzsöljük a mustár és a szeletekre vágott fokhagyma keverékével, és legalább 24 óráig pácoljuk. A krumplit, a hagymát és az almát rusztikus darabokra vágjuk, és egy kissé kiolajozott tepsi aljára halmozzuk. A sonkát rátesszük a köretre, és meglocsoljuk a sörrel. Alufólia alatt 1,5 órát sütjük 180-190 fokon. Ezután a fóliát levéve még fél órát sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evõkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot fõzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihûtjük.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütõporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
A kihûlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
Elõmelegített sütõben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tûpróbáig sütjük.
Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.

elõkészület: 30 perc
fõzés: 5 perc
sütés: 40 perc
Ezt a sütit egyszerûen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Réteslapba bármit tölthetünk, a férjem most túrós-meggyeset kért. Azért 1,5 csomag réteslapot írtam, mert 3*4 lapból 3 rúd rétes lett ekkora mennyiségû túróból és meggybõl. A meggy és cukor menyissége ízlés szerint természetesen módosítható.

A túrónál a cukor mennyiséget könnyedén csökkenthetjük, méghozzá úgy, hogy nem tûnik kevésbé édesnek. Mindig tegyünk bele sót és kevesebb cukorral is erõteljes marad az íze!

A túrót egy tálban villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és alaposan keverjük össze. Tegyük a hûtõbe amíg a réteslapokat elõkészítjük, addig levet is fog ereszteni és majd annnak függvényében kell a morzsát hozzáadni.
Közben lecsöpögtethetjük a meggyet is.

A réteslapok kezelése: egy enyhén megnedvesített konyharuhán kell a lapokat olajjal alaposan megkenni. Folyamata: tegyünk egy lapot a konyharuhára, kenjük teljesen meg, majd helyezzük rá a következõt, kenjük meg...

Ilyen módon 4 lapot tegyünk egymásra. majd, az egyik oldalánál végig szórjuk meg enyhén zsemlemorzsával. ide kerül a töltelék. Osszuk el a tölteléket 3 részre, és egyenletesen tegyük az elõkészített lapok egyik oldalára.

Rakjuk végig a túró közepét sávban meggyel, majd a konyharuha segítségével - figyelve, hogy ne legyen szoros, ez fontos! - tekerjük fel a lapokat. a végét tömjük be (hajtogassuk össze tetszõleges technikával), majd az egészet kenjük be körbe olajjal.

Ugyanígy készítsük el mindhárom lapot, majd elõmelegített sütõben zsírpapírra helyezve 200 fokon 45-50 percig süssük legfelül, vagy 30-35 percig középen, de akkor lesni kell a talpát.

Amikor kicsit hûlt,csak akkor lehet szeletelni, mert széttörik. (De ez tésztafüggõ is, mind más kicsit.)

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Egy jó nagy almát mossunk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki, majd kb. 1 liter vízzel a fahéjjal és ízlés szerint kevéske szegfûszeggel tegyük fel fõni. Amikor forr, adjunk hozzá csipet (1 kávéskanál) sót, 4 evõkanál cukrot.

Fõzzük legfeljebb 10 percet, vegyük ki belõle a fûszereket, majd turmixoljuk össze és tegyük vissza a lángra.

Egy bögrébe keverjük el csomómentesen a keményítõt a tejjel, majd öntsük a levesbe és várjuk meg amíg besûrüsödik, majd zárjuk el.

Hidegen és melegen is nagyon finom könnyû gyümölcsleves az almaleves.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Megsütjük a hamburgerhúst, majd ízlés szerint ízesítjük a zöldségekkel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy olyan sütemény, ami ugyan lustáknak azért nem való, de olyan amit nem-igen lehet elrontani. Ha nem is lesz a legszebb, az íze mindenképpen nagyon finom. Anyósom szokta készíteni, és mindig nagyon gyorsan elfogy. Több, mint 16 személyre jön ki egyébként a mennyiség, csak nem lehet abbahagyni az evését.

A cukorpótlót benne lehet porcukorral is helyettesíteni, de már így sem túlságosan diétás :) ha kalóriamentes édesítõt és zsírszegényebb tejszínt használsz csökkentheted az értékeket, csak nem biztos, hogy a hab jó lesz.

Elõkésztés: A tejszínt tedd be a hûtõbe, hogy hideg legyen. Egy nagy mélyebb tepsi alját rakd ki háztartási kesszel.

Elkészítése: A 3 csomag pudingport 2 csomag vaníliával és 1 liter tejjel fõzd sûrûre. Amikor meghûlt, robotgéppel keverd el 20 deka margarinnal és a 25 deka édesítõvel vagy cukorral. Öntsd a kekszek tetejére és egyenletesen kend el rajta, majd rakd a hûtõbe.

A tejszín felét verd fel a habfixálóval és egy vaníliával, majd a másik felét is hozzáöntve verd újra, de csak addig, nehogy összeugorjon. (Ha túl sokáig vered a tejszínt, vaj és savó lesz belõle!)

Öntsd a habot a krémre, kend el ezt is egyenletesen, és tedd újra a hûtõbe.

A csokoládét vagy gõz fölött, vagy teflon serpenyõben (emeld el a lángtól, csak felette tartsd) olvaszd fel, adj hozzá kakaóport, 3 evõkanál édesítõt vagy porcukrot, a maradék 5 deka margarint, és kb. egy evõkanál vizet is ha szükséges és keverd fényesre.

Csurgasd rá a hideg habra, majd tedd vissza a hûtõbe és fél-egy nap múlva, amikor a keksz megpuhult akkor tálald.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!