Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

a zabpelyhet (300g), kávédarálón ledarálom, a sárgarépát (0.5 kg) lereszelem, a 6 tojást szétválasztom, felverem. Az anyagokat összekeverem a 20 dkg mézzel és egy csipet fahéjjal, mint egy piskótát, csipet só, 0.5 dl olaj, és kikent, kiszórt ( az olajat, zabpehely õrleményt az alapanyagokból veszem el!)tepsibe öntöm, megsütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomokat nyolcadokba, a sajtot és a káposztát kockákra vágjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomokat nyolcadokba, a brokkolit rózsákra szedjük, a feta sajtot apró kockákra vágjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A paradicsomokat nyolcadokba, az uborkát karikákra vágjuk, mozzarella golyókat eszünk mellé.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A kölest beáztatjuk annyi vízbe, hogy bõven ellepje, és egy éjszakára állni hagyjuk.
A tejet feltesszük melegedni, és hozzátesszük a leszûrt beáztatott kölest és édesítõszert (ha lehet fõzni, ha nem, akkor a legvégén), sót, kevergetve lassú tûzön addig fõzzük, amíg majdnem teljesen puha nem lesz.
Ekkor beletesszük a darát, a margarint és a joghurtot majd készre fõzzük. (2-3 percig hagyjuk forrni, folyamatosan keverjük. Sûrû kását kapunk a végén.)
Letakarva félretesszük hûlni, ezalatt elkészítjük a zsemlemorzsát. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Amikor kézmeleg a köles, belekeverjük a citrom levét és kevés reszelt citrom héját. Formálható állagú kölesbõl gombócokat készítünk, és megforgatjuk a morzsában.
Tálalhatjuk mézzel, lekvárral leöntve.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:
4 dl tej
6 teáskanál zselatin
10 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg túró
gyümölcs apró kockákra vágva
15-20 db babapiskóta

A tejet a zselatinnal felfõzzük, majd kissé lehûtjük. Közben a Ramát összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük. Egy õzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy egy kicsit túllógjon az oldalakon.
Beleöntjük a túrós masszát és kockára vágott gyümölccsel bõven megszórjuk. A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak. A tetejére 1 sor babapiskótát teszünk, majd felhajtjuk a folpackot, hogy a teteje is be legyen csomagolva. Legalább két órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez a mennyiség két nagy pizzához elegendõ, ami 8 szelet, de kevesebbet (az élesztõ mennyisége és viselkedése miatt) nem egyszerû csinálni.

A pizzatésztát a szokásos módon (lisztet a sóval élesztõporral elkeverjük, kevés langyos vízzel felöntjük, majd megdagasztjuk, kevés olajjal megkenjük) elkészítjük (akár elõzõ este és a hûtõben az éjszaka folyamán megkel).

A brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, a póré vagy újhagymát úgyszintén. A pizzaszószba most csak a következõk kerültek: egy kis fej hagymát egy evõkanál olajon üvegesre párolunk, hozzáadunk egy kis doboz sûrített paradicsomot, felünkjük egy deci vízzel, majd adunk hozzá sót, oregánót és rozmaringot. Fõzzük amíg visszasûrûsödik.

A megkelt tésztát óvatosan kinyújtjuk és megkenjük a paradicsommal. Egyik felére tesszük a szalámit, a másik felére a sonkát. A szalámis felére még kell egy csomó kukorica, a sonkás felére pedig a zöldségek bõségesen (Mehet oda is a kukoricából is).

Megszórjuk az elõzõleg lereszelt sajttal, majd rátesszük az ollíva bogyókat és elõmelegített sütõben 25 pecig sütjük.

Ha a tésztát megcsináljuk elõzõ este, akkor egy óra alatt megvan és mindenki tud belõle enni, az is aki a zöldségeset szereti és az is aki inkább a szalámit :)
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira és fõzzük elõ kb. 7 perc alatt. A cukkinit tisztítsuk meg, daraboljuk apróra és amikor a brokkoli 2-3 perce fõ, dobjuk azt is a fõzõvízbe. Tegyünk fel két tojást fõn és 10 perc alatt fõzzük keményre.

Egy répát tisztítsunk meg és reszeljük le, két csemegeuborkát daraboljunk apróra, egy szál újhagymát vagy egy kevéske póréhagymát vágjunk karikákra és dobjuk egy tálba. Szûrjük le a brokkolit és a cukkinit és adjuk a zöldségekhez.

A majonézes öntet elkészítése: vegyük ki a tojássárgákat a megfõtt tojásokból és tegyük egy tálba, a fehérjét daraboljuk apróra és adjuk a salátához.

Egy villával törjük szét a sárgákat, adjunk hozzá egy púpozott evõkanál mustárt, két evõkanál olajat, csipet cukrot, egy csapott teáskanál sót, késhegynyi szárított kaprot és alaposan dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze az öntetet a zöldségekkel.

Tegyük a hûtõbe és 2 óra múlva fogyasztható. Nagyon finom, könnyû mégis telt ízû salátát kapunk ilyen módon.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A lisztet a sóval és az élesztõvel keverjük el, a vizet melegítsük meg és öntsük bele. Olvasszuk fel a margarint, és adjuk hozzá azt is, illetve a tejfölt is, majd dagasszuk alaposan össze az egészet.

Hagyjuk meleg helyen kelni fél-egy órát, majd nyújtsuk ki és szórjuk meg a felét sajttal, hajtsunk rajta egyet (hajtsuk össze), majd szórjunk megint a felére sajtot, nyújtsuk meg kicsit, majd mégegyszer szórjunk a felére sajtot és hajtsuk össze, majd nyújtsuk a végén kb. hüvelykujjnyi vastagra.

Egy kispohár szélét mártsuk lisztbe és szúrjuk ki a pogácsákat (mindig mártsuk a lisztbe), majd az összes pogit vagdossuk be a tetején kereszt irányban és szórjuk meg õket kis sajttal.

Pihentessük fél-egy órán keresztül huzatmentes helyen és még kelni fognak.

Tegyük õket nem túl szorosan 200 fokra elõmelegített sütõbe és süssük 25 percet adagonként. Ebbõl a mennyiségbõl 3 adag lett, adagonként 12 darab fért a tepsire, vagyis 36 pogi.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A Rákóczi túrós nem egy könnyû sütemény, ragacsosan émelygõsen édes, úgyhogy csak az próbálja ki aki szereti az ilyesmit. Nem túl bonyolult az elkészítése, a lényege csak annyi, hogy a habot utólag kell rásütni, amikor már megsült nagyjából.

A tésztához a fél kiló lisztet egy evõkanál cukorral egy teáskanál sóval keverjük el majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjunk hozzá 3 tojássárgáját és gyúrjuk össze. Tegyük kikent tepsi aljára egyenletesen.

Kenjük meg a lekvárral egyenletesen a tésztát.

A túró réteghez a túrót törjük össze villával, majd adjunk hozzá 3 evõkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és a másik 3 tojás sárgáját. (mehet bele csipet só és pici tejföl is annak függvényében mennyire száraz a túró).

Terítsük egyenletesen a túrót a lekvárrétegre, majd süssük 200 fokon 40 percet. Amikor majdnem megsült, akkor kezdjük el felverni a tojásfehérjékbõl a habot, amibe amikor kezd keményedni tegyünk 3 evõkanál cukrot, de porcukor formájában és verjük fel teljesen.

Vegyük ki a sütõbõl a süteményt és terítsük el rajta a hhabot, majd tegyük vissza 10-15 percre.

Hagyjuk teljesen kihûlni és nagyon fontos, hogy a hûtõben tároljuk, mert könnyen romlandó.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!