( recept képpel )
Elkészítése:
Ez a mennyiség két nagy pizzához elegendõ, ami 8 szelet, de kevesebbet (az élesztõ mennyisége és viselkedése miatt) nem egyszerû csinálni.
A pizzatésztát a szokásos módon (lisztet a sóval élesztõporral elkeverjük, kevés langyos vízzel felöntjük, majd megdagasztjuk, kevés olajjal megkenjük) elkészítjük (akár elõzõ este és a hûtõben az éjszaka folyamán megkel).
A brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, a póré vagy újhagymát úgyszintén. A pizzaszószba most csak a következõk kerültek: egy kis fej hagymát egy evõkanál olajon üvegesre párolunk, hozzáadunk egy kis doboz sûrített paradicsomot, felünkjük egy deci vízzel, majd adunk hozzá sót, oregánót és rozmaringot. Fõzzük amíg visszasûrûsödik.
A megkelt tésztát óvatosan kinyújtjuk és megkenjük a paradicsommal. Egyik felére tesszük a szalámit, a másik felére a sonkát. A szalámis felére még kell egy csomó kukorica, a sonkás felére pedig a zöldségek bõségesen (Mehet oda is a kukoricából is).
Megszórjuk az elõzõleg lereszelt sajttal, majd rátesszük az ollíva bogyókat és elõmelegített sütõben 25 pecig sütjük.
Ha a tésztát megcsináljuk elõzõ este, akkor egy óra alatt megvan és mindenki tud belõle enni, az is aki a zöldségeset szereti és az is aki inkább a szalámit :)