Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

10 dkg étcsoki+fél bögre olaj+fél bögre cukr:gõz fölött megolvasztjuk

picit hagyjuk hûlni,majd hozzákeverünk:
-fél bögre fõtt,reszelt céklát
-csipet sót
-vanilia eszenciát
-fél kk. szódabikarbónát
-1 ek.citromlét
-fél kupica rumot
-3/4 bögre lisztet

3 egész tojást 5 percig keverünk robotgéppel,míg jó habos lesz és hozzákeverjük.

190 fokos sütõben kb.25 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

0,13 kg mandulalisztet (darált mandulát) összekeverem 0,07 kg darált dióval, 2 tojással és 2 teáskanál szódabikarbónával.
Az almát apró kockára vágva puhára párolom az áfonyával, ha kész, bele 2 evõkanál darált mandula vagy dió.
A tésztát a tepsi aljára simítom, rá az almás töltelék.
Kb. 45 percig 140 fokon sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pisztrángot tisztítsuk meg és vágjuk le a fejét. A bõre maradjon rajta, nehogy sütéskor nagyon kiszáradjon. Ha nagyok a halak, vágjuk félbe õket.

A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.

200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.

Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.

Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Felvágunk mindent, összekeverjük, fõszerezzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zsíron megdinszteltem az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd a borsóval együtt picit tovább pirítottam. Ezután felöntöttem vízzel. Ízesítettem sóval, pici vegetával és 2 teáskanál nyírfacukorral. Mikor a borsó megpuhult behabartam a tejföllel elkevert graham liszttel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tejben a zabpelyhet be kell áztatni, a zöldségeket nagylyukú reszelõn lereszelni. A tojások sárgáját a zabpehelyhez keverjük, majd a zöldségeket is. Sóval, borssal fûszerezzük és tojások felvert habját keverjük hozzá. pár kanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2 db alma
2 db tojás
5 dkg zabpehely
0,5 csomag sütõpor
10-15 csepp édesítõszer(ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozva, kimagozva lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. (A zabpelyhet akár le is lehet darálni.)A masszát medvetalp sütõformába adagoljuk (1 evõkanál 1 adag), majd elõmelegíttett sütõben 200°C-on 10-15 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2 db alma
2 db tojás
5 dkg zabpehely
0,5 csomag sütõpor
10-15 csepp édesítõszer(ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozva, kimagozva lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. (A zabpelyhet akár le is lehet darálni.)A masszát medvetalp sütõformába adagoljuk (1 evõkanál 1 adag), majd elõmelegíttett sütõben 200°C-on 10-15 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát karikára vágod, pici olajban párolod. beleteszed a csíkokra vágott májat. Sózod,borsozod és 10 perc múlva kész. Én sima fõtt krumplival tálalom, mert így diétás.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagymát petrezselymet apróra felvágom. Minden alapanyagot egyszerre a tálba teszem, majd habosra kikeverem. Pár szál petrezselyemmel a végén díszítem.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!