Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

Tésztát meg kell fõzni, a sajtszószt tejszínnel a csomagoláson leírt módon kell elkészíteni. Majd hozzáadni a tésztát, kukoricát, salátát.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pitetészta elkészítése: a lisztet a sóval, sütõporral és 2 evõkanál cukorral keverjük el. Morzsoljuk el a margarinnal, majd adjuk hozzá két tojás sárgáját.
A fehérjét addig tegyük a hûtõbe, az majd a tetejére kell megkenéshez.

Alaposan dolgozzuk el a lisztet a margarinnal és adjunk hozzá nagyon pici adagonként annyi tejet, hogy kemény de gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk ketté, és tegyük a hûtõbe kicsit megdermedni.

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ké és reszeljük le. A meggybefõttet csepegtessük le és adjuk a reszelt almához. Adjuk hozzá a maradék 5 evõkanál cukrot, a fahéjat, a keményítõt és ha nagyon nedves (az lesz), akkor a zsemlemorzsát szükség szerint.

A keményítõt én azért szoktam a gyümölcsös töltelékekbe tenni, hogy ne essenek szét. Az ízt nem befolyásolja, viszont az állagán jelentõsen javít.

A tészta egyik felét vegyük ki a hûtõbõl, és lisztezett deszkán (asztalon) nyújtsuk kb tepsi méretûre (fél centi vastag). Egy nagyobb (A4-es papírnál 2-3 centivel nagyobb az enyém) lapos tepsit kenjünk ki margarinnal, vagy bármilyen zsiradékkal, enyhén lisztezzük ki, majd a tészta felét óvatosan emeljük bele. A széleit kicsit fel kell húzkodni.

A másik felébõl leheletnyit csippentsünk le, teygük félre, majd a többit nyújtsuk ki a tepsi méretére. Az alsó rétegre borítsuk rá a tölteléket, majd egyengessük el. Helyezzük rá a felsõ tészta réteget.

Melegítsük elõ a sütõt. A félretett darabka tésztát nyújtsuk nagyon laposra, majd vágjuk csíkokra, ez lesz a rácsozás a tetején. Helyezzük óvatosan a tésztára, majd az egészet alaposan kenjük meg a félretett tojásfehérjével.

200 fokon legfelül egy órát kell sütni (Akkor jó amikor már nem ragad bele a villa megszúráskor, és arany színû a teteje.), majd hagyni kicsit hûlni a szeleteléshez.

Nagyon szép rózsaszínes lesz a töltelék, és a meggy miatt nem túl édes.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

20 dkg csíkokra vágott kelkáposztát, 1 db kockákra vágott közepes méretû burgonyát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, pár szem köménymaggal és kb. 1/2 kávéskanál sóval annyi vízben, amennyi éppen ellepi felteszünk fõni. Amikor megpuhultak a hozzávalók, a burgonyát és a kelkáposzta egy részét kivesszük, összeturmixoljuk egy pohár kefirrel, egy kanál 12%-os tejföllel és egy kávéskanál pirospaprikával. Visszaöntjük a fõzelékbe és összeforraljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

10 dkg étcsoki+fél bögre olaj+fél bögre cukr:gõz fölött megolvasztjuk

picit hagyjuk hûlni,majd hozzákeverünk:
-fél bögre fõtt,reszelt céklát
-csipet sót
-vanilia eszenciát
-fél kk. szódabikarbónát
-1 ek.citromlét
-fél kupica rumot
-3/4 bögre lisztet

3 egész tojást 5 percig keverünk robotgéppel,míg jó habos lesz és hozzákeverjük.

190 fokos sütõben kb.25 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

0,13 kg mandulalisztet (darált mandulát) összekeverem 0,07 kg darált dióval, 2 tojással és 2 teáskanál szódabikarbónával.
Az almát apró kockára vágva puhára párolom az áfonyával, ha kész, bele 2 evõkanál darált mandula vagy dió.
A tésztát a tepsi aljára simítom, rá az almás töltelék.
Kb. 45 percig 140 fokon sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pisztrángot tisztítsuk meg és vágjuk le a fejét. A bõre maradjon rajta, nehogy sütéskor nagyon kiszáradjon. Ha nagyok a halak, vágjuk félbe õket.

A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.

200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.

Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.

Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Felvágunk mindent, összekeverjük, fõszerezzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zsíron megdinszteltem az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd a borsóval együtt picit tovább pirítottam. Ezután felöntöttem vízzel. Ízesítettem sóval, pici vegetával és 2 teáskanál nyírfacukorral. Mikor a borsó megpuhult behabartam a tejföllel elkevert graham liszttel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tejben a zabpelyhet be kell áztatni, a zöldségeket nagylyukú reszelõn lereszelni. A tojások sárgáját a zabpehelyhez keverjük, majd a zöldségeket is. Sóval, borssal fûszerezzük és tojások felvert habját keverjük hozzá. pár kanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2 db alma
2 db tojás
5 dkg zabpehely
0,5 csomag sütõpor
10-15 csepp édesítõszer(ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozva, kimagozva lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. (A zabpelyhet akár le is lehet darálni.)A masszát medvetalp sütõformába adagoljuk (1 evõkanál 1 adag), majd elõmelegíttett sütõben 200°C-on 10-15 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!