Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A pisztrángot tisztítsuk meg és vágjuk le a fejét. A bõre maradjon rajta, nehogy sütéskor nagyon kiszáradjon. Ha nagyok a halak, vágjuk félbe õket.

A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.

200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.

Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.

Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Felvágunk mindent, összekeverjük, fõszerezzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A zsíron megdinszteltem az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd a borsóval együtt picit tovább pirítottam. Ezután felöntöttem vízzel. Ízesítettem sóval, pici vegetával és 2 teáskanál nyírfacukorral. Mikor a borsó megpuhult behabartam a tejföllel elkevert graham liszttel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tejben a zabpelyhet be kell áztatni, a zöldségeket nagylyukú reszelõn lereszelni. A tojások sárgáját a zabpehelyhez keverjük, majd a zöldségeket is. Sóval, borssal fûszerezzük és tojások felvert habját keverjük hozzá. pár kanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2 db alma
2 db tojás
5 dkg zabpehely
0,5 csomag sütõpor
10-15 csepp édesítõszer(ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozva, kimagozva lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. (A zabpelyhet akár le is lehet darálni.)A masszát medvetalp sütõformába adagoljuk (1 evõkanál 1 adag), majd elõmelegíttett sütõben 200°C-on 10-15 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2 db alma
2 db tojás
5 dkg zabpehely
0,5 csomag sütõpor
10-15 csepp édesítõszer(ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozva, kimagozva lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. (A zabpelyhet akár le is lehet darálni.)A masszát medvetalp sütõformába adagoljuk (1 evõkanál 1 adag), majd elõmelegíttett sütõben 200°C-on 10-15 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát karikára vágod, pici olajban párolod. beleteszed a csíkokra vágott májat. Sózod,borsozod és 10 perc múlva kész. Én sima fõtt krumplival tálalom, mert így diétás.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagymát petrezselymet apróra felvágom. Minden alapanyagot egyszerre a tálba teszem, majd habosra kikeverem. Pár szál petrezselyemmel a végén díszítem.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ebben a receptben a cukor mennyiségét csökkentettem és glukononnal helyettesítettem a kétharmadát, valamint margarinból is alacsony zsírtartalmút választottam.

A kristálycukrot daráljuk meg, egy evõkanálnyit tegyünk félre, a többit pedig keverjük el a liszttel, sóval, sütõporral, cukorpótlóval, majd morzsoljuk el a keveréket a margarinnal.

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre. A tojások sárgájával gyúrjuk simává a tésztát, majd tegyük a hûtõbe.

Törjük össze a túrót egy villával, adjuk hozzá a vaníliás cukrot cseppentsünk bele citrom aromát és adjuk hozzá a keményítõt. A hideg tojásfehérjét verjük fel, majd keverjük bele a túrót.

A túrós fehérje keveréket gõz felett keverjük simává és keménnyé egy habverõvel, hogy be lehessen tölteni a tésztába.

Lisztezett asztalon vagy deszkán nyújtsuk fél centisre a tésztát és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk fel. Egy-egy négyzetre két teáskanál segítségével tegyünk egy-egy teáskanálnyi adagot négyzetekre, majd tömjünk beléjük egy-egy szem aszalt meggyet.

A négyzetek sarkait hajtsuk össze és csippentsük össze, hogy batyu formájúak legyenek. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral és a sütõt melegítsük elõ 200 fokra.

Tegyük a tepsire a batyukat és süssük kb. 30 percig õket. Hagyjuk hûlni, úgy fogyasszuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez a mennyiség 2 nagy fonott kalácsra elegendõ.

A vizet langyosítsuk meg és szórjuk bele az élesztõt. hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a cukrot, sót, vaníliás cukrot valamint a citrom aromát. Keverjük el és öntsük hozzá a felfutott élesztõt, a tejfölt és olvasztott margarint (vagy vajat).

Alaposan dagasszuk össze, majd meleg huzatmentes helyen kelesszük 45 percig. Melegítsük elõ a sütõt.

Amikor a tészta megkelt, vágjuk két részre és a z egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. A kakaós és a sima tésztát is osszuk 3-3 részre (összesen 6 részre), majd a fehér tésztarészeket enyhén kinyújtogatva tekerjük bele a meggyet.

A 6 tészta darabot formáljuk finoman henger alakúra, a vége csócsosodjon ki, hogy össze lehessen fogni a fonáshoz. Az egyik kalácshoz 2 darab kakaóst és 1 meggyest, a másikhoz éppen fordítva használjunk fel.

A fonás:
Három tészta hengert a végénél csippentsünk össze, hajtsuk be, majd fonjuk meg és a másik végét is csippentsük össze, majd igazítsuk meg, nehogy kitekeredjenek.

Zsírpapírral bélelt finoman megolajozott tepsibe óvatosan fektessük be a kalácsokat, majd egy jól elkevert tojással kenjük meg õket. Ez adja a szép fényes felületét.

200 fokos (gázos) sütõben a felsõ részre téve süssük 55-60 percig, majd amikor megsült és szép barna, tegyük ki hûlni és utána szeletelhetjük fel.

Folpackba csomagolva napokig is eláll, nem szárad ki.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!