Kolláth reggeli recept
és a kalória tartalma
2012-11-27 09:42:35
Kolláth reggeli
Hozzávalók 1 személyre:
- 1 dkg Búzapehely (általános)
- 1 dkg Zabpehely
- 1 dkg Hántolt árpa
- 1 dkg Rozs
- 10 dkg Alma
- 0.8 dkg Mazsola
- 0.6 dkg Vörös áfonya
- 0.4 dkg Lenmag
- 0.4 dkg Szezámmag
- 0.6 dkg Napraforgó mag
- 0.4 dkg Dió
- 0.3 dkg Méz
- 2 dkg Mák
- 0.1 dl Citromlé
Elkészítése:
- Este 1 dl vízben (nem tejben!) 30-40 grammnyi (3-4 evõkanál) gabonapelyhet (búza-, zab-, árpa- vagy rozspelyhet) + szezám- és lenmagpelyhet áztass be.
- Szintén még este áztass be kevés vízbe kb. 15 gramm mazsolát, vagy másfajta vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát, körtét, datolyát stb.
- Reggel a kettõt egy edénybe öntsd össze és apríts vagy reszelj bele 1 almát (kb. 100 g) vagy más gyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack) a vidék és évszak szerint.
- Adj hozzá két evõkanál mákot,
- egy kiskanál mézet,
- 1 evõkanál apróra vágott olajos magot (diót, mogyorót, napraforgót vagy mandulát),
- ezenkívül 1-2 kanál citromlevet.
- Szintén még este áztass be kevés vízbe kb. 15 gramm mazsolát, vagy másfajta vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát, körtét, datolyát stb.
- Reggel a kettõt egy edénybe öntsd össze és apríts vagy reszelj bele 1 almát (kb. 100 g) vagy más gyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack) a vidék és évszak szerint.
- Adj hozzá két evõkanál mákot,
- egy kiskanál mézet,
- 1 evõkanál apróra vágott olajos magot (diót, mogyorót, napraforgót vagy mandulát),
- ezenkívül 1-2 kanál citromlevet.
Kolláth reggeli kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 441.18 kcal |
Fehérje | 12.75 g |
Szénhidrát | 61.47 g |
Zsír | 18.98 g |
Nátrium | 0.02 g |
Élelmi rost | 15.06 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 441.18 kcal |
Fehérje | 12.75 g |
Szénhidrát | 61.47 g |
Zsír | 18.98 g |
Nátrium | 0.02 g |
Élelmi rost | 15.06 g |
Köszönjük a receptet Vendég felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:441.18kcal22.1%
Fehérje:12.75g25.5%
Szénhidrát:61.47g22.8%
Zsír:18.98g27.1%
Élelmi rost:15.06g60.2%
Nátrium:0.02g0.8%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~0.25 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!