Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

Egy jó nagy almát mossunk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki, majd kb. 1 liter vízzel a fahéjjal és ízlés szerint kevéske szegfûszeggel tegyük fel fõni. Amikor forr, adjunk hozzá csipet (1 kávéskanál) sót, 4 evõkanál cukrot.

Fõzzük legfeljebb 10 percet, vegyük ki belõle a fûszereket, majd turmixoljuk össze és tegyük vissza a lángra.

Egy bögrébe keverjük el csomómentesen a keményítõt a tejjel, majd öntsük a levesbe és várjuk meg amíg besûrüsödik, majd zárjuk el.

Hidegen és melegen is nagyon finom könnyû gyümölcsleves az almaleves.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Megsütjük a hamburgerhúst, majd ízlés szerint ízesítjük a zöldségekkel.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy olyan sütemény, ami ugyan lustáknak azért nem való, de olyan amit nem-igen lehet elrontani. Ha nem is lesz a legszebb, az íze mindenképpen nagyon finom. Anyósom szokta készíteni, és mindig nagyon gyorsan elfogy. Több, mint 16 személyre jön ki egyébként a mennyiség, csak nem lehet abbahagyni az evését.

A cukorpótlót benne lehet porcukorral is helyettesíteni, de már így sem túlságosan diétás :) ha kalóriamentes édesítõt és zsírszegényebb tejszínt használsz csökkentheted az értékeket, csak nem biztos, hogy a hab jó lesz.

Elõkésztés: A tejszínt tedd be a hûtõbe, hogy hideg legyen. Egy nagy mélyebb tepsi alját rakd ki háztartási kesszel.

Elkészítése: A 3 csomag pudingport 2 csomag vaníliával és 1 liter tejjel fõzd sûrûre. Amikor meghûlt, robotgéppel keverd el 20 deka margarinnal és a 25 deka édesítõvel vagy cukorral. Öntsd a kekszek tetejére és egyenletesen kend el rajta, majd rakd a hûtõbe.

A tejszín felét verd fel a habfixálóval és egy vaníliával, majd a másik felét is hozzáöntve verd újra, de csak addig, nehogy összeugorjon. (Ha túl sokáig vered a tejszínt, vaj és savó lesz belõle!)

Öntsd a habot a krémre, kend el ezt is egyenletesen, és tedd újra a hûtõbe.

A csokoládét vagy gõz fölött, vagy teflon serpenyõben (emeld el a lángtól, csak felette tartsd) olvaszd fel, adj hozzá kakaóport, 3 evõkanál édesítõt vagy porcukrot, a maradék 5 deka margarint, és kb. egy evõkanál vizet is ha szükséges és keverd fényesre.

Csurgasd rá a hideg habra, majd tedd vissza a hûtõbe és fél-egy nap múlva, amikor a keksz megpuhult akkor tálald.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Tésztát meg kell fõzni, a sajtszószt tejszínnel a csomagoláson leírt módon kell elkészíteni. Majd hozzáadni a tésztát, kukoricát, salátát.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pitetészta elkészítése: a lisztet a sóval, sütõporral és 2 evõkanál cukorral keverjük el. Morzsoljuk el a margarinnal, majd adjuk hozzá két tojás sárgáját.
A fehérjét addig tegyük a hûtõbe, az majd a tetejére kell megkenéshez.

Alaposan dolgozzuk el a lisztet a margarinnal és adjunk hozzá nagyon pici adagonként annyi tejet, hogy kemény de gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk ketté, és tegyük a hûtõbe kicsit megdermedni.

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ké és reszeljük le. A meggybefõttet csepegtessük le és adjuk a reszelt almához. Adjuk hozzá a maradék 5 evõkanál cukrot, a fahéjat, a keményítõt és ha nagyon nedves (az lesz), akkor a zsemlemorzsát szükség szerint.

A keményítõt én azért szoktam a gyümölcsös töltelékekbe tenni, hogy ne essenek szét. Az ízt nem befolyásolja, viszont az állagán jelentõsen javít.

A tészta egyik felét vegyük ki a hûtõbõl, és lisztezett deszkán (asztalon) nyújtsuk kb tepsi méretûre (fél centi vastag). Egy nagyobb (A4-es papírnál 2-3 centivel nagyobb az enyém) lapos tepsit kenjünk ki margarinnal, vagy bármilyen zsiradékkal, enyhén lisztezzük ki, majd a tészta felét óvatosan emeljük bele. A széleit kicsit fel kell húzkodni.

A másik felébõl leheletnyit csippentsünk le, teygük félre, majd a többit nyújtsuk ki a tepsi méretére. Az alsó rétegre borítsuk rá a tölteléket, majd egyengessük el. Helyezzük rá a felsõ tészta réteget.

Melegítsük elõ a sütõt. A félretett darabka tésztát nyújtsuk nagyon laposra, majd vágjuk csíkokra, ez lesz a rácsozás a tetején. Helyezzük óvatosan a tésztára, majd az egészet alaposan kenjük meg a félretett tojásfehérjével.

200 fokon legfelül egy órát kell sütni (Akkor jó amikor már nem ragad bele a villa megszúráskor, és arany színû a teteje.), majd hagyni kicsit hûlni a szeleteléshez.

Nagyon szép rózsaszínes lesz a töltelék, és a meggy miatt nem túl édes.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

20 dkg csíkokra vágott kelkáposztát, 1 db kockákra vágott közepes méretû burgonyát, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, pár szem köménymaggal és kb. 1/2 kávéskanál sóval annyi vízben, amennyi éppen ellepi felteszünk fõni. Amikor megpuhultak a hozzávalók, a burgonyát és a kelkáposzta egy részét kivesszük, összeturmixoljuk egy pohár kefirrel, egy kanál 12%-os tejföllel és egy kávéskanál pirospaprikával. Visszaöntjük a fõzelékbe és összeforraljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

10 dkg étcsoki+fél bögre olaj+fél bögre cukr:gõz fölött megolvasztjuk

picit hagyjuk hûlni,majd hozzákeverünk:
-fél bögre fõtt,reszelt céklát
-csipet sót
-vanilia eszenciát
-fél kk. szódabikarbónát
-1 ek.citromlét
-fél kupica rumot
-3/4 bögre lisztet

3 egész tojást 5 percig keverünk robotgéppel,míg jó habos lesz és hozzákeverjük.

190 fokos sütõben kb.25 percig sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

0,13 kg mandulalisztet (darált mandulát) összekeverem 0,07 kg darált dióval, 2 tojással és 2 teáskanál szódabikarbónával.
Az almát apró kockára vágva puhára párolom az áfonyával, ha kész, bele 2 evõkanál darált mandula vagy dió.
A tésztát a tepsi aljára simítom, rá az almás töltelék.
Kb. 45 percig 140 fokon sütöm.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A pisztrángot tisztítsuk meg és vágjuk le a fejét. A bõre maradjon rajta, nehogy sütéskor nagyon kiszáradjon. Ha nagyok a halak, vágjuk félbe õket.

A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.

200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.

Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.

Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Felvágunk mindent, összekeverjük, fõszerezzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!