Túrós meggyes batyucska recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-12-22 21:23:56
Túrós meggyes batyucska
Hozzávalók 16 személyre:
- 50 dkg Búza finom liszt
- 15 dkg Cukormentes édesítõszer granulátum (cukor pótló)
- 10 dkg Kristály cukor
- 1.5 kávéskanál Konyhasó
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 1 1g Citrom aroma
- 15 dkg Félzsíros tehéntúró
- 4 darab M-es méretû Tyúktojás
- 25 dkg Alacsony zsírtartalmú margarin
- 1 zacskó Sütõpor
- 5 dkg Meggy (aszalt)
- 1 csapott teáskanál Étkezési keményítõ
Elkészítése:
Ebben a receptben a cukor mennyiségét csökkentettem és glukononnal helyettesítettem a kétharmadát, valamint margarinból is alacsony zsírtartalmút választottam.
A kristálycukrot daráljuk meg, egy evõkanálnyit tegyünk félre, a többit pedig keverjük el a liszttel, sóval, sütõporral, cukorpótlóval, majd morzsoljuk el a keveréket a margarinnal.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre. A tojások sárgájával gyúrjuk simává a tésztát, majd tegyük a hûtõbe.
Törjük össze a túrót egy villával, adjuk hozzá a vaníliás cukrot cseppentsünk bele citrom aromát és adjuk hozzá a keményítõt. A hideg tojásfehérjét verjük fel, majd keverjük bele a túrót.
A túrós fehérje keveréket gõz felett keverjük simává és keménnyé egy habverõvel, hogy be lehessen tölteni a tésztába.
Lisztezett asztalon vagy deszkán nyújtsuk fél centisre a tésztát és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk fel. Egy-egy négyzetre két teáskanál segítségével tegyünk egy-egy teáskanálnyi adagot négyzetekre, majd tömjünk beléjük egy-egy szem aszalt meggyet.
A négyzetek sarkait hajtsuk össze és csippentsük össze, hogy batyu formájúak legyenek. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral és a sütõt melegítsük elõ 200 fokra.
Tegyük a tepsire a batyukat és süssük kb. 30 percig õket. Hagyjuk hûlni, úgy fogyasszuk.
A kristálycukrot daráljuk meg, egy evõkanálnyit tegyünk félre, a többit pedig keverjük el a liszttel, sóval, sütõporral, cukorpótlóval, majd morzsoljuk el a keveréket a margarinnal.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre. A tojások sárgájával gyúrjuk simává a tésztát, majd tegyük a hûtõbe.
Törjük össze a túrót egy villával, adjuk hozzá a vaníliás cukrot cseppentsünk bele citrom aromát és adjuk hozzá a keményítõt. A hideg tojásfehérjét verjük fel, majd keverjük bele a túrót.
A túrós fehérje keveréket gõz felett keverjük simává és keménnyé egy habverõvel, hogy be lehessen tölteni a tésztába.
Lisztezett asztalon vagy deszkán nyújtsuk fél centisre a tésztát és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk fel. Egy-egy négyzetre két teáskanál segítségével tegyünk egy-egy teáskanálnyi adagot négyzetekre, majd tömjünk beléjük egy-egy szem aszalt meggyet.
A négyzetek sarkait hajtsuk össze és csippentsük össze, hogy batyu formájúak legyenek. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral és a sütõt melegítsük elõ 200 fokra.
Tegyük a tepsire a batyukat és süssük kb. 30 percig õket. Hagyjuk hûlni, úgy fogyasszuk.
Túrós meggyes batyucska kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 248.71 kcal |
Fehérje | 6.15 g |
Szénhidrát | 40.44 g |
Zsír | 8.34 g |
Nátrium | 0.12 g |
Élelmi rost | 1.49 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3979.32 kcal |
Fehérje | 98.43 g |
Szénhidrát | 647.1 g |
Zsír | 133.46 g |
Nátrium | 2.02 g |
Élelmi rost | 23.75 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:248.71kcal12.4%
Fehérje:6.15g12.3%
Szénhidrát:40.44g15%
Zsír:8.34g11.9%
Élelmi rost:1.49g6%
Nátrium:0.12g5%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
További képek: