Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

Ha nem darált hússal dolgozunk, akkor ledaráljuk.
Zsíradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, hogy kisüljön belõle a zsír, majd leöntjük róla. Ízesítjük sóval, borssal, chilivel.

A káposztát apró darabokra vágjuk, majd hozzádobjuk a húshoz, és kicsit össze pároljuk, hogy a káposzta is átvegye az ízét.

Levesszük a tûzrõl, a répát lereszeljük, és a túróval együtt belekeverjük a húsba. Hûtõbe tesszük egy kis idõre, hogy lehûljön, majd a két tojással összefogjuk.

Muffin formákba adagoljuk, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje.

Alapvetõen ez egy magas kalóriatartalmú étel, viszont kizárólag olyan hozzávalókat tartalmaz, amik segítik az emésztést, így a fogyást is. Illetve a kalória táblázatban szereplõ zsírmennyiségnek jóval kisebb részét tartalmazza, mert azt leöntjük róla, és csak minimális marad.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a banánt összetörjük, és a kettõt összekeverjük.

A margarint felmelegítjük, az édesítõ szert feloldjuk benne. Édesítõ szerbõl lehet kevesebb is, mivel a banánnak magas a gyümölcscukor tartalma.

A margarint belekeverjük a gyümölcsökbe, majd beletesszük a zabpelyhet, és a két tojást.
Ez után annyi búzadarát öntünk hozzá, hogy ne legyen túl folyós a masszánk, formázható állaga legyen.

Ha valaki szereti, a fahéj szerintem illik hozzá, azzal is lehet még ízesíteni.

Fél órát pihentetjük, hogy a zabpehely és a búzadara megszívja magát, majd elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt zsiradék nélkül, sütõpapíron megsütjük.

Akkor jó, ha már nem túl puha a közepe, az alja pedig picit megpirult, és könnyen elválik a sütõpapírtól.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A recept egyszerû! Az almát össze daraboljuk kis darabokra. A túróhoz hozzákeverjük a joghurtot,a zabpelyhet vagy zabkorpát és a fûszereket. Belekeverjük még az almát is és már fogyaszthatod is :-) .
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk és apró kockákra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és rádobjuk a húst. Mikor kifehéredett rátesszük a lisztet és felengedjük elõször egy kis vízzel aztán fokozatosan a többit is beleöntjük. Hozzáadjuk a karikázott répát és zöldborsót.Fûszerezzük és a kaprot is hozzáadjuk. Összefõzzük majd ha puha a husi és a zöldségek is akkor óvatosan beleöntjük a tejfölt amit elõtte kicsit felhígítok és újra forraljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelõn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le. Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
(Forras: http://olcso-receptek.hu/gyors/cukkini-lepeny/)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A vizet feltesszük fõni és ha forr beledobjuk a felezett szilvákat,ízesítjük a cukorral, fahéjjal és a pici citromlével.Közbe a tejszínbõl és a lisztbõl habarást készítünk amit a leveshez adunk. Forrástól számítva még kb. 3 percig fõzzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát apróra kockázzuk, és az olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és felöntjük a vízzel.Fûszerezzük és ha felforrt beleütjük a tojásokat. Lehet felverve és egészben is. Aki szereti a végén ecettel megbolondíthatja.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Az elkészítése elég macera és pazarló, de nagyon finom lekvár készíthetõ ebbõl a vadon termõ gyümölcsbõl.

Az elõkészített kökényt nagyon alaposan mossuk meg, majd egészben tegyük fel fõni, hogy megpuhuljon. (Kb. 10 perc fõzés elegendõ neki.)

Egy fazékra tegyünk sûrû szitát (nagy szûrõt), majd fakanállal törjük át, hogy a nagy magok és héjdarabok ne kerüljenek a masszába (majdnem a fele mag és héj lesz), majd azonos mennyiségû cukorral keverjük el és fõzzük össze pár perc alatt.

Nem szükséges hozzá semmilyen adalék vagy sûrítõ anyag, mert a kökénynek magas a pektin tartalma, így magától is besûrûsödik. (De ha nem vagy oda a túl cukros lekvárért, 2:1-es dzsemfixet, vagy diabetikus befõzõszert is használhatsz hozzá, habár akkor lesz benne tartósítószer.)

A fortyogó lekvárt töltsük elõzõleg alaposan elmosott üvegekbe, zárjuk jól le, majd a szokásos módon állítsuk fejre 5 percre, majd visszaforgatás után hagyjuk magától kihûlni.

Az 1:1-es cukor gyümölcs aránnyal tartósítószer nélkül készített lekvárok 2-3 évig is elállnak.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumlit mossuk meg és fõzzük meg héjában egy teáskanál sóval. Az élesztõt 1 deci langyos(kb. testhõmérsékletû) tejjel, 1 teáskanál cukorral keverjük el, szórjunk rá leheletnyi lisztet majd huzatmentes helyen futtassuk fel.

A megfõtt burgonyát nyomjuk szét krumlinyomóval vagy villával, majd a liszttel, 1 teáskanál sóval, olajjal, megfuttatott élesztõvel és kevés langyos vízzel dagasszuk alaposan össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A vizet apránként kell adagolni, nehogy túl higítsuk a tésztát.

Meleg huzatmentes helyen egy órát kelesszük, míg kb háromszorosára dagad. Óvatosan, hogy a levegõ ne jöjjön ki a tésztából szakítsunk maroknyi gombócokat és kézzel finoman nyújtogassuk kerekre, majd forró bõ olajban süssük ki.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A josta egy épp most érõ egreshez hasonló savanyú gyümölcs, amelyet az egres és a feketeribizli keresztezésével hoztak létre. Nekünk van a kertben ezért ebbõl készítettem a szószt, de mivel ezt nem igen lehet vásárolni, egresbõl is ugyanúgy elkészíthetõ.

Lehet zöld egres, de a pirosból mutatósabb.

A combot tisztítsuk meg és vágjuk kb 4 részre, hogy ne legyen olyan vaskos. Egy evõkanál olajat tegyünk egy tepsibe, majd tegyük rá a húsokat és sózzuk, fokhagymázzuk, kenjük meg a tormakrémmel, majd locsoljuk meg a worchester szósszal. Fedjük le teljesen alufóliával és 2 óra alatt 200 fokon süssük omlósra.

Közben kockázzuk fel a krumplit, és simán fõzzük ki.

A szószhoz a jostát tisztítsuk meg, és tegyük fel egy 1/2 liter vízzel fõni. Csipet sót adhatunk hozzá, valamint a vaníliás cukrot és a kristálycukrot vagy édesítõszert ízlés szerint.

A szár és virágmaradványvégek 10 perc alatt lefõnek, azokat halásszuk le a víz felszínérõl, majd a keményítõt csomómentesen keverjük el egy deci tejjel és sûrítsük be vele. Fõzzük még egy percig és kész is van. Nagyon finom édes-savanykás.

Amikor a hús megpuhult, a levével locsolgassuk meg és hagyjuk negyed órát pihenni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk. Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!