Sült pisztráng gombás rizzsel recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-01-24 12:33:48
Sült pisztráng gombás rizzsel
Hozzávalók 6 személyre:
- 100 dkg Pisztráng
- 1 darab Citrom
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 3 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 4 gerezd Fokhagyma
- 20 dkg Fényezetlen rizs
- 4 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 20 dkg Csiperke gomba konzerv
Elkészítése:
A pisztrángot tisztítsuk meg és vágjuk le a fejét. A bõre maradjon rajta, nehogy sütéskor nagyon kiszáradjon. Ha nagyok a halak, vágjuk félbe õket.
A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.
200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.
Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.
Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)
A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.
200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.
Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.
Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)
Sült pisztráng gombás rizzsel kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 428.91 kcal |
Fehérje | 38.28 g |
Szénhidrát | 29.87 g |
Zsír | 16.5 g |
Nátrium | 3.12 g |
Élelmi rost | 2.61 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2573.48 kcal |
Fehérje | 229.64 g |
Szénhidrát | 179.2 g |
Zsír | 99.03 g |
Nátrium | 18.76 g |
Élelmi rost | 15.68 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:428.91kcal21.4%
Fehérje:38.28g76.6%
Szénhidrát:29.87g11.1%
Zsír:16.5g23.6%
Élelmi rost:2.61g10.4%
Nátrium:3.12g130%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~1.2 óra
További képek: