Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelõn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le. Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
(Forras: http://olcso-receptek.hu/gyors/cukkini-lepeny/)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A vizet feltesszük fõni és ha forr beledobjuk a felezett szilvákat,ízesítjük a cukorral, fahéjjal és a pici citromlével.Közbe a tejszínbõl és a lisztbõl habarást készítünk amit a leveshez adunk. Forrástól számítva még kb. 3 percig fõzzük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát apróra kockázzuk, és az olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és felöntjük a vízzel.Fûszerezzük és ha felforrt beleütjük a tojásokat. Lehet felverve és egészben is. Aki szereti a végén ecettel megbolondíthatja.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Az elkészítése elég macera és pazarló, de nagyon finom lekvár készíthetõ ebbõl a vadon termõ gyümölcsbõl.

Az elõkészített kökényt nagyon alaposan mossuk meg, majd egészben tegyük fel fõni, hogy megpuhuljon. (Kb. 10 perc fõzés elegendõ neki.)

Egy fazékra tegyünk sûrû szitát (nagy szûrõt), majd fakanállal törjük át, hogy a nagy magok és héjdarabok ne kerüljenek a masszába (majdnem a fele mag és héj lesz), majd azonos mennyiségû cukorral keverjük el és fõzzük össze pár perc alatt.

Nem szükséges hozzá semmilyen adalék vagy sûrítõ anyag, mert a kökénynek magas a pektin tartalma, így magától is besûrûsödik. (De ha nem vagy oda a túl cukros lekvárért, 2:1-es dzsemfixet, vagy diabetikus befõzõszert is használhatsz hozzá, habár akkor lesz benne tartósítószer.)

A fortyogó lekvárt töltsük elõzõleg alaposan elmosott üvegekbe, zárjuk jól le, majd a szokásos módon állítsuk fejre 5 percre, majd visszaforgatás után hagyjuk magától kihûlni.

Az 1:1-es cukor gyümölcs aránnyal tartósítószer nélkül készített lekvárok 2-3 évig is elállnak.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumlit mossuk meg és fõzzük meg héjában egy teáskanál sóval. Az élesztõt 1 deci langyos(kb. testhõmérsékletû) tejjel, 1 teáskanál cukorral keverjük el, szórjunk rá leheletnyi lisztet majd huzatmentes helyen futtassuk fel.

A megfõtt burgonyát nyomjuk szét krumlinyomóval vagy villával, majd a liszttel, 1 teáskanál sóval, olajjal, megfuttatott élesztõvel és kevés langyos vízzel dagasszuk alaposan össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A vizet apránként kell adagolni, nehogy túl higítsuk a tésztát.

Meleg huzatmentes helyen egy órát kelesszük, míg kb háromszorosára dagad. Óvatosan, hogy a levegõ ne jöjjön ki a tésztából szakítsunk maroknyi gombócokat és kézzel finoman nyújtogassuk kerekre, majd forró bõ olajban süssük ki.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A josta egy épp most érõ egreshez hasonló savanyú gyümölcs, amelyet az egres és a feketeribizli keresztezésével hoztak létre. Nekünk van a kertben ezért ebbõl készítettem a szószt, de mivel ezt nem igen lehet vásárolni, egresbõl is ugyanúgy elkészíthetõ.

Lehet zöld egres, de a pirosból mutatósabb.

A combot tisztítsuk meg és vágjuk kb 4 részre, hogy ne legyen olyan vaskos. Egy evõkanál olajat tegyünk egy tepsibe, majd tegyük rá a húsokat és sózzuk, fokhagymázzuk, kenjük meg a tormakrémmel, majd locsoljuk meg a worchester szósszal. Fedjük le teljesen alufóliával és 2 óra alatt 200 fokon süssük omlósra.

Közben kockázzuk fel a krumplit, és simán fõzzük ki.

A szószhoz a jostát tisztítsuk meg, és tegyük fel egy 1/2 liter vízzel fõni. Csipet sót adhatunk hozzá, valamint a vaníliás cukrot és a kristálycukrot vagy édesítõszert ízlés szerint.

A szár és virágmaradványvégek 10 perc alatt lefõnek, azokat halásszuk le a víz felszínérõl, majd a keményítõt csomómentesen keverjük el egy deci tejjel és sûrítsük be vele. Fõzzük még egy percig és kész is van. Nagyon finom édes-savanykás.

Amikor a hús megpuhult, a levével locsolgassuk meg és hagyjuk negyed órát pihenni, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk. Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Mint láttam, az elõzõ recept is egy lapcsánka :)

Én is ezt készítettem a kertben termett cukkinibõl.

A cukkinit hámozzuk meg és ha nagy méretû kaparjuk ki a magját, majd reszeljük le. Adjunk hozzá fél teáskanál sót, a sajtot, fokhagyma port, és a többi fûszert, de azt csak módjával! Tegyük bele a tojást és a tejfölt is, majd annak függvényében mennyire híg tegyük bele a lisztet és a zsemlemorzsát.

Ne legyen se folyós, se kemény, kanállal kenhetõen formázhatónak kell lennie.

Forrósítsunk olajat, majd két kanál segítségével minél laposabbra kenjünk el egy evõkanálnyit a forró zsiradékban. Süssük ropogósan aranybarnára.

Az olaj kalória értékét nem tudom pontosan hozzáadni, de az összes mennyiség szerintem azért egy fél decit még biztos felszív.

Kb 16 darab finom lapcsánka lesz ebbõl a mennyiségbõl.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük,sózzuk. 10 perc után a sóból kicsavarjuk. Hozzáadunk 1 tojást,2 gerezd fokhagymát lereszelve,1 evõkanál zabkorpát. Összeállítjuk és forró olajba kis halmokat pirosra sütünk. Mellé sütni való burgonyából hasábokat vágunk és megsütjük. 30 dkg cukkinibõl 6-8 darab tócsni lesz. Szénhidrát és kalória tartalma alacsony,mégis laktató. Nagyon finom eledel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Két banánt, két tojást, fél liter tejet és két danone könnyû és finom joghurtot összeturmixolunk és kész is a finom egészséges edzés utáni turmix! =D
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Kb. 20 dkg párolt csirkemell megmaradt tegnapról, hogy elég legyen hármunknak, sok zöldséggel dúsítottam.
Anyukám biokertjébõl szedtem 3 lila újhagymát, fél kiló párolni való zöldbabot és egy nagy patiszont, meg egy marék petrezselymet.
A hagymát oliva- és sima olaj keverékén megpároltam, rádobtam a végeitõl megszabadított zöldbabot. Megsóztam, elõbb magában, majd kevés vízzel pároltam, addig a patiszont megtisztítottam, magját, héját ki-/levágtam, felcikkeztem, megsóztam. Pár perc múlva leöblítettem, a félig párolt zöldbabra rátettem és az egészet tovább pároltam, sóztam, fûszereztem (sima masalát nem találtam itthon, a zöldbab isteni vele). A legvégén, amikor már a patiszon is üvegesre párolódott, rádobtam a kis falatokra szeletelt csirkehusit, hogy megmelegedjen. Három hatalmas adag lett(repetás). Vacsorára is lehet hagyni, de nekünk elfogyott...
Patiszon 31 kcal 100 gr, 6,2 szénh.
lilahagyma 25 kcal a 70 gr.
Sok rost, vitamin és viszonylag kevés kalória...
Ui.a párom kurkumával tökéletesítette a tányéron. Husi nélkül is finom lehet.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!