Spanyol húsgombóc recept
és a kalória tartalma
2013-10-20 22:17:12
        
        
        
        Spanyol húsgombóc
Hozzávalók 8 személyre:
- 35 dkg Darált borjúhús vagy marhahús
- 35 dkg Darált sertéshús
- 3 gerezd Fokhagyma
- 15 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 5 dkg Fehér bor
- 1 teáskanál Konyhasó
- 0.5 kávéskanál Fekete bors
- 0.5 kávéskanál Fehér bors
- 1 evõkanál aprított Petrezselyem levél
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 1 púpozott evõkanál Búza finom liszt
- 10 dkg Ivóvíz
Elkészítése:
Ez a húsgombóc egy sima fasírt, csak borral van ízesítve, ami pikánssá teszi az ízét.
Elkészítése:
A fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a húshoz, majd beleütünk két tojást, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselymet és a morzsát.
Meglocsoljuk fél deci fehérborral, és adunk még hozzá apránként vizet, hogy a fasírt massza egyenletes legyen, de ne legyen folyékony, hanem könnyen formázhatóvá váljon.
Lehet a szokásos beáztatott majd kinyomkodott kenyeres technikát is használni, csak akkor nehezebb egyenletesre dolgozni, ami a kisebb méretû golyókhoz jobb.
Amikor jól formálható, kis gombócokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, és bõ forró olajban pár perc alatt kisütjük.
Elõételként vagy körettel is fogyasztható.
Elkészítése:
A fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a húshoz, majd beleütünk két tojást, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselymet és a morzsát.
Meglocsoljuk fél deci fehérborral, és adunk még hozzá apránként vizet, hogy a fasírt massza egyenletes legyen, de ne legyen folyékony, hanem könnyen formázhatóvá váljon.
Lehet a szokásos beáztatott majd kinyomkodott kenyeres technikát is használni, csak akkor nehezebb egyenletesre dolgozni, ami a kisebb méretû golyókhoz jobb.
Amikor jól formálható, kis gombócokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, és bõ forró olajban pár perc alatt kisütjük.
Elõételként vagy körettel is fogyasztható.
Spanyol húsgombóc kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
| Kalória | 366.41 kcal | 
| Fehérje | 16.37 g | 
| Zsír | 27.65 g | 
| Nátrium | 0.46 g | 
| Szénhidrát | 13.54 g | 
| Élelmi rost | 0.77 g | 
Tápanyag a teljes mennyiségben:
| Kalória | 2931.18 kcal | 
| Fehérje | 130.84 g | 
| Zsír | 221.19 g | 
| Nátrium | 3.7 g | 
| Szénhidrát | 108.38 g | 
| Élelmi rost | 6.16 g | 
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
    Kalória:366.41kcal18.3%
Fehérje:16.37g32.7%
Szénhidrát:13.54g5%
Zsír:27.65g39.5%
Élelmi rost:0.77g3.1%
Nátrium:0.46g19.2%
Íz jellege:Sós
    Elkészítés ideje: ~1 óra
    Értékelés
        
        
Hozzászólások
        Hozzászólni belépés után tudsz!
         
 


