Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

összenyomni, tejszínt steviával felverni.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Krumplit, tésztát megfõzni. Hagymát olajon megpárolni, rá piropaprika. Erre a tört krumpli, só, majd a tészta.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A meghámozoztt burgonyát vagdossuk be az egyik oldaláról, úgy hogy ne essen szét. A hasításokba helyezzünk együegy vékony karika kolbászt. Enyhén sózzuk meg és szórjunk rá friss bazsalikom levelet. Tegyük be a lerbe sülni alufoliával letakart edénybe. Ha a burgonya nagyon porlós, tegyünk alá egy kis vizet is, hogy le ne égjen. Lassú tüzön pároljuk meg 15-20 perc alatt, aztán vegyük le róla az alufóliát. Néhány perc alatt pirítsuk ki egy kicsit.Melegen tálaljuk egy kis reszelt sajttal.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát a fokhagymával együtt az olajon üvegesre pirítom,rádobom a kb. 1-1,5 cm-re vágott csirkemell darabkákat. Addig párolom, amíg a hús picit megpirul, aztán rádobom a (fagyasztott) brokkolit. Biovegetával, sóval, borsikafûvel, kakukkfûvel fûszerezem. Amikor a brokkoli már elég puha, ráöntöm a tejszínt, majd belekeverek egy kis pohár tejfölt, és összeforralom.
Teljes õrlésû tésztával tálalom. Reszelt sajt, parmezán is mehet rá, de anélkül is finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A vizet feltesszük fõni, és félig készre fõzzük a tésztát. Még ropogjon, amikor leszûrjük.
Közben a darált húst feltesszük pirítani, sózzuk, borsozzuk, ha megpirult és levet is engedett, rászórjuk a piros paprikát.
Felcsíkozzuk a kelkáposztát, és rádobjuk a húsra. A kettõt együtt összepároljuk, ha szükséges, teszünk még hozzá fûszereket.
Akkor jó, ha már nincs piros része a húsnak és a kelkáposzta is megfonnyadt.
Egy tepsiben vagy jénai edényben összekeverjük a kelkáposztás húst a tésztával, majd reszelünk rá sajtot, hogy beborítsa.
Végül betesszük a sütõbe, 20 percig lefedve pároljuk, majd még 20 percig fedél nélkül, hogy rápiruljon a sajt.

Érdemes teljes kiõrlésû tésztát választani hozzá, kevesebb lesz a kalória tartalma, illetve a hosszú láncú szénhidrát nem rakódik le zsírként a szervezetben, hanem felhasználódik.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, a zöldségkeveréket és annyi morzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belõle.

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, ekkor rátesszük a szeletelt répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, dobunk bele leveskockát, ízesítjük sóval, és hagyjuk felforrni.

Mikor felforrt, beletesszük a gombócokat, majd mikor újra felforr, a zöldbabot is hozzátesszük.

Amikor minden megfõtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.
A kaprot felaprítjuk, és a levesbe szórjuk, majd ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Rottyantunk egyet rajta és már tálalhatjuk is.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A húslevest nagyon jól újra lehet hasznosítani, ha rizottót készítünk belõle. Nagyon finom telt íze lesz, de akár leveskockából is megteszi. Ha húslevessel készítjük, értelemszerûen nem kell a kocka bele.

Egy fedeles teflon edény aljára terítsünk egy pohár rizst, a levesbõl a zöldségeket, húst (ami még maradt) vegyük ki és egyenletesen osszuk el az edényben. Szórjunk rá még kevéske mexikói keveréket, picit sózzuk (legyen benne pritamin), majd óvatosan öntsük fel a rizshez képest kétszeres mennyiségû lével (két pohárnyi).

Fedjük le és minimum lángon hagyjuk párolódni ~3/4 órát. Nem szabad kavargatni! Ha szükséges, esetleg tegyünk még egy lapot is az edény alá, hogy még kisebb hõ érje.

Amikor a rizs megdagadt, szórjuk be reszelt sajttal, tegyük vissza rá a fedõt és pihentessük 10 percet. Ez alatt az idõ alatt a maradék folyadékot is felszívja és a sajt is közé olvad.

Nagyon-nagyon finom és pofon egyszerû az elkészítése. A képen is a húsleves maradékból készített látható.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A tavasz elsõ harmadában nem bõvelkedünk friss zöldségben, a szervezet vitaminraktárai pedig kezdenek kimerülni. A tavaszi fáradtság elkerülése végett vitaminban és rostban gazdag táplálkozásra lenne szükség, amit ilyentájt legfeljebb a télre eltárolható zöldségek tudnak biztosítani. A tárolás során azonban ezeknek egy része lebomlik. A sárgarépa szerencsére olyan gyökérzöldség, amely frissen is elérhetõ majdnem egész évben, így biztosan ilyenkor is kapható bármelyik zöldségesnél.

A sárgarépa-fõzelék nagyon tápláló, vitaminban gazdag, könnyen emészthetõ és ezzel a fokhagymás-citromos fûszerezéssel meglepõen finom köret lehet. (De fogyaszthatjuk önmagában is mondjuk egy vacsira, én is úgy ettem.)

Elkészítése:
A zsenge sárgarépát vékonyan hámozzuk meg és vágjuk minél kisebbre, hogy lerövidítsük a fõzési idõt. A két gerezd apróra vágott fokhagymát egy evõkanál felforrósított olajon forgassuk meg (ne pirítsuk), dobjuk rá a répát, majd öntsük fel annyi vízzel amennyi éppenhogy ellepi.

Adjuk hozzá a petrezselyem levelet, fél leveskockát, sót, cukrot és fél citrom lereszelt héját, valamint a kifacsart levét! Fõzzük ~fél órát, majd 2 evõkanál olajból és egy csapott evõkanál lisztbõl készített zsemleszínû rántással rántsuk be és villámgyorsan kevergetve higítsuk meg a tejjel.

Amikor újra rotyog, adjuk hozzá a tejfölt, keverjük krémesre és fortyantsuk meg egy fél pillanatra.

Nagyon egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ és tényleg nagyon finom! Nem úgy finom, mint a finomfõzelék :) , hanem tényleg.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

a velõscsontot a húslevesben megfõzzük
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Megmosom a padlizsánt és a cukkinit, levágom a végeit, berakom a sütõbe, hogy puhuljon.
Idõközben elkészítem a darált húst. Olajon hagymát és fokhagymát pirítok, hozzáadom a fél kiló darált húst (fele marha, fele sertés színhús), egy szem paradicsomot is beleaprítok. Sóval, csipetnyi borssal, borsikafûvel és oregánóval ízesítem. Amikor kész,szeletekre vágom a félig megpuhult padlizsánt és cukkinit,aztán kivajazott, prézlivel megszórt tepsibe rétegzem, alulra a padlizsánnal vegyes cukkinit, a korpovitot (teljes kiõrlésû szeletkék, dm-bõl)meglocsolom a tejföllel elkevert joghurttal, rá a darált hús, majd megint padlizsán és cukkini, a tetejére még egy pár korpovit, a tejfölös joghurt másik fele, végül egy kis reszelt sajt. 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt jól megpirul rajta.
A tejes cucc egy kicsit savanykás ízt ad bele.
A Knacke Brotból 12 szeletet használtam fel, ami 396 kcal.
1 adag így 544 kcal-ra jön ki, 30 gr szénhidráttal és 9 gr rosttal adagonként.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!